News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino Pérez διαπραγματεύεται με την Providence την πώληση της εικόνας της Ρεάλ Μαδρίτης στο internet

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Του José Antonio Navas

Επιχείρηση 500 εκατομμυρίων σε 10 χρόνια

Τα δικαιώματα της εικόνας της Ρεάλ Μαδρίτης στο διαδίκτυο αντιπροσωπεύουν μια ανεκμετάλλευτη φλέβα που μπορεί να σημαίνει μια τεράστια βόμβα για τον σύλλογο και τον σημερινό του πρόεδρο


Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Florentino Pérez, έχει καταλήξει σε μια κατ 'αρχήν συμφωνία με το αμερικανικό ταμείο Providence Equity Partners για την πώληση για τα επόμενα 10 χρόνια των δικαιωμάτων της εικόνας στο διαδίκτυο. Η επιχείρηση θα σημάνει έσοδα που υπολογίζονται περίπου στα 500 εκατομμύρια ευρώ για το λευκό club της πρωτεύουσας της Ισπανίας. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο οντοτήτων έχουν αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων υπό τη μεσολάβηση της εταιρίας επενδυτικών υπηρεσιών Key Capital Partners, ο ευρωπαϊκός ηγέτης στη δραστηριότητα της «διαμεσολάβησης» με μεταβλητό εισόδημα από παράγωγα.

Το μοντέλο της επιχείρησης του διαδικτύου  δεν έχει φτάσει ακόμη την πλήρη πολιτογράφηση σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά αυτό που δεν μπορεί ν'αμφισβητήσει κανείς είναι η ικανότητα της Ρεάλ Μαδρίτης να εξαγάγει τα οφέλη των πολλαπλών δικαιωμάτων της εικόνας της στις διάφορες τεχνολογικές υποστηρίξεις. Μ'αυτή την προοπτική, το πρωτόκολλο κατανόησης που βρίσκεται στα χαρτιά σημαίνει ένα στοίχημα για το μέλλον του χρηματοπιστωτικού αγοραστή ομίλου που, εφόσον υλοποιηθεί, θα μπορούσε να αποτιμηθεί βραχυπρόθεσμα σε χρήμα για την Ρεάλ Μαδρίτης ως ένα οργανικό εισόδημα. Όλα αυτά χωρίς την αύξηση του τραπεζικού χρέους, που συνηθίζει να'ναι το κύριο ταμπού στην εσωτερική διαχείριση οποιασδήποτε ποδοσφαιρικής ομάδας στην Ισπανία.

Παρά την κατάκτηση του ενδέκατου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου της το προηγούμενο καλοκαίρι στο Μιλάνο, και πέρα απ'τους ατομικούς θριάμβους του Κριστιάνο Ρονάλντο ως προστιθέμενο έκθεμα στις επιτυχίες της πρώτης ομάδας, η αλήθεια είναι ότι ο Florentino Pérez έχει βρεθεί στις αρχές αυτού του 2017 με μια πολύ δυσάρεστη είδηση. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πάψει να'ναι ο ηγέτης αυτού του ιδιαίτερου «πρωταθλήματος» των πλουσιότερων συλλόγων στον κόσμο και, το χειρότερο, έχει δει να την προσπερνά ο μεγάλος αντίπαλός της, το Fútbol Club Barcelona, το οποίο διατηρεί τη δεύτερη θέση πίσω απ'τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τωρινή νικήτρια της έκθεσης «Football Money League» που συντάσσει η Deloitte.

Οι διαφορές λόγω οικονομικών εσόδων είναι σχεδόν γελοίες σε απόλυτους όρους, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο κύκλος εργασιών της Ρεάλ Μαδρίτης κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, 2015-2016, έχει αυξηθεί με πολύ πιο νωθρά νούμερα σε σχέση με τους δύο ανταγωνιστές μπροστά της. Η εξέλιξη αυτή αντικατοπτρίζει πιθανότατα μια ιδιαίτερα μοιραία πορεία στο εγχώριο πρωτάθλημα, όπου ο σύλλογος βρέθηκε γρήγορα εκτός μάχης για τον τίτλο στις αρχές, έχοντας υποστεί επιπλέον κάποιο «ολίσθημα εσωτερικής διαχείρισης», όπως την γελοιοποίηση που προκάλεσε τον αποκλεισμό του στον πρώτο γύρο του Copa del Rey λόγω λανθασμένης εντεκάδας.

«Η επιχείρηση θα επιτρέψει στον Florentino Pérez ν'ανακτήσει την ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης ως το πλουσιότερο club στον κόσμο, την οποία έχασε την περασμένη σεζόν»

Η πώληση των δικαιωμάτων του διαδικτύου είναι πλέον «θεόσταλτη» για ν'ανακτήσει το χαμένο στέμμα μετά από 11 χρόνια κατά τα οποία η Ρεάλ Μαδρίτης έχει παραμείνει επικεφαλής της παγκόσμιας «κατάταξης» συλλόγων λόγω του όγκου των επιχειρήσεων. Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης διατηρούνται με ιδιαίτερη μυστικότητα τόσο στο εσωτερικό του «Λευκού Οίκου» όσο και στο περιβάλλον των δύο μεγάλων χρηματοπιστωτικών φορέων. Πηγές που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις λένε ότι ο Florentino Pérez δεν θέλει να πουλήσει το δέρμα αρκούδας πριν το πιάσει και προσπαθεί να κλείσει τη συμφωνία με όλες τις εγγυήσεις, γνωρίζοντας ότι αυτό το έτος, στο τέλος της σεζόν, ο σύλλογος θα πρέπει να διεξάγει προεδρικές εκλογές.

Ανεξάρτητα απ’το αν το αμφιλεγόμενο καταστατικό του club επιτρέπει τη συμμετοχή οποιουδήποτε άλλου υποψηφίου, η αλήθεια είναι ότι ο σημερινός πρόεδρος θα μπορεί να σημειώσει ένα γκολ «πριν καν βγει απ’τα αποδυτήρια», αν παρουσιαστεί με τα 500 εκατομμύρια ευρώ που μπορεί να του αποφέρει η συμφωνία με την Providence. Το αμερικανικό ταμείο ξέρει πολύ καλά τι έχει στα χέρια, δεδομένου ότι περισσότερα από πέντε χρόνια πριν απέκτησε το 25% του Soccer United Marketing (SUM), της ιδιοκτήτριας εταιρείας των αποκλειστικών δικαιωμάτων της Major League Soccer (MLS) των ΗΠΑ.

«Η Providence είναι μια πολύ γνωστή αναφορά για τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς ενεργεί ως μέλος, μαζί με την ACS, στο κεφάλαιο της MasMovil»

Η Providence Equity Partners είναι γνωστή στην Ισπανία για την επένδυσή της στην ΟΝΟ, την καλωδιακή εταιρεία που προωθείται απ’τον Eugenio Galdón και ενσωματωμένη τώρα στη Vodafone. Το ταμείο συμμετείχε επίσης στην αγορά της Recoletos απ’το Pearson στα τέλη του 2004. Η οντότητα της Rhode Island αντιπροσωπεύει σε κάθε περίπτωση μια άμεση αναφορά για τον Florentino Pérez ως μέλος της MasMovil, του τηλεπικοινωνιακού φορέα στον οποίο συμμετέχει επίσης η ACS. Η κατασκευαστική του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης εντάχθηκε στο κεφάλαιο της τηλεφωνικής εταιρείας μέσω της Yoigo κι έχει δύο εκπροσώπους στο διοικητικό συμβούλιο της MasMovil, όπου βρίσκονται επίσης άλλα δύο ανώτερα στελέχη της Providence.

Προς το παρόν, κι ενώ οι ενδιάμεσοι της Key Capital σκιαγραφούν τις παρυφές της συμφωνίας, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αρχίσει να προτάσσει το στήθος στην ψηφιακή αγορά. Απ’τις 31 Ιανουαρίου, ο σύλλογος ενημερώνει ότι η ιστοσελίδα του ήταν η πρώτη σε επισκεψιμότητα στον «πλανήτη του ποδοσφαίρου» μ’ένα παγκόσμιο κοινό 1.350.000 μοναδικών χρηστών το Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με τα στατιστικά του comScore. Η Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρει ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει σ’αυτή την κατάταξη 236.000 λιγότερους χρήστες και υπογραμμίζει επίσης την αδιαμφισβήτητη ηγετική της θέση στην Ισπανία, τονίζοντας ότι η ιστοσελίδα της Barcelona είναι τέσσερις φορές κάτω. Δύο συγκρίσεις που μιλούν από μόνες τους και χρησιμεύουν για τη βαθμονόμηση του στοιχήματος του Florentino Pérez για τη μεγάλη επιχείρηση του διαδικτύου.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.