News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Benzema ξυπνά πάνω στην ώρα για ν’αναχαιτίσει το χείμαρρο των κριτικών

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Του Alonso Castilla

Ο Γάλλος κάνει μια μεγάλη εμφάνιση στο Champions League

Ο Γάλλος επιθετικός έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι εναντίον της Νάπολι, συμπεριλαμβανομένου γκολ, ακριβώς τη στιγμή που οι κριτικές μαίνονταν τριγύρω του πιο άγριες


"Είμαι ικανοποιημένος με τη δουλειά του", δήλωσε την Τρίτη στον Τύπο. "Κάνει τους υπόλοιπους να παίζουν καλύτερα", κατέληξε. Ο Ζιντάν υπερασπίστηκε τον συμπατριώτη του με σταθερότητα κι αποφασιστικότητα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έβγαινε σε διάσωση του Καρίμ Μπενζεμά κι ο επιθετικός δεν άφησε σε άσχημη θέση τον προπονητή του. Ο αμφισβητούμενος ποδοσφαιριστής φίμωσε τις μουρμούρες που αυξάνονταν σε ντεσιμπέλ τριγύρω του μ’ένα γκολ και μια περισσότερο από αξιόλογη απόδοση. Έδειξε και πάλι αυτή την ποιότητα που τον μετατρέπει σ΄έναν μοναδικό και διαφορετικό επιθετικό. Οι κερκίδες του Santiago Bernabeu τον αποχαιρέτησαν αυτή τη φορά στοργικά, πράγμα που δεν συνέβαινε τον τελευταίο καιρό.

Δεν είναι μια απλή σεζόν για τον Μπενζεμά. Διάφορα σωματικά προβλήματα τον έχουν τιμωρήσει σκληρά, μην επιτρέποντάς του να πιάσει μία σταθερή ταχύτητα πλεύσης. Μερικές φορές, σε περισσότερα από ένα ματς, φάνηκε ως απόντας στο γήπεδο, το οποίο τροποποίησε τους απαιτητικούς madridista οπαδούς. Στην αρχή του έτους, όταν έφτασαν οι ήττες, ιδιαίτερα ο αποκλεισμός στο Copa del Rey, μετά από ένα μεγάλο νικηφόρο χρονικό διάστημα, η εστίαση επικεντρώθηκε στη μορφή του Γάλλου επιθετικού. Στοχοποιήθηκε ξεκάθαρα απ’την κοινωνική μάζα και την κριτική. Με τον Karim δεν υπάρχει συνήθως έλεος.

Με την επερχόμενη μεταγραφική αγορά ανοικτή, μετά την ολοκλήρωση της ποινής -μειωμένη- της FIFA, τα διάφορα ονόματα ήρθαν στην επιφάνεια με δύναμη. Πάνω απ’όλα επειδή οι αποδόσεις του Μπενζεμά ήταν τόσο φτωχές που σε διάφορα φόρουμ τοποθετούνταν ήδη σε απόσταση λίγων μέτρων απ’την πόρτα εξόδου. Ο αγώνας του εναντίον της Νάπολι τον έχει βοηθήσει να πάρει κεφάλι, για ν’αναπνεύσει με ηρεμία για λίγες μέρες. Ο Ζιντάν στερούνταν την καλύτερη εκδοχή του «9», ενός παίκτη τον οποίο θεωρεί βασικό και που κάθε φορά που είναι έτοιμος θα’χει σταθερή θέση στην αρχική ενδεκάδα.


Τα σχόλια μέσα στα λευκά αποδυτήρια, όπως συνέβαινε και στις κερκίδες, κυκλοφορούσαν έντονα. Υπήρχε μια βαθιά δυσφορία με τον Μπενζεμά. Οι συμπαίκτες του δεν έκρυβαν την οργή τους όταν αναφέρονταν στον συμπαίκτη τους, τον οποίο διέγραφαν, ιδιωτικά, για λίγη αλληλεγγύη. Η καλή συμπεριφορά του στην επιστροφή του Champions League στη ζωή της Ρεάλ Μαδρίτης γιορτάζεται απ’όλους στ’αποδυτήρια, διότι είναι σαφές ότι όταν είναι στην πρίζα κι ενώνεται με αποφασιστικότητα στη γενική συζήτηση, είναι ένα στοιχείο ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της επιτυχίας στο μέλλον. Τα επόμενα παιχνίδια θα υπαγορεύσουν αν η ανάστασή του είναι ένα στερεό γεγονός ή μόνο περιστασιακό.

Πριν από λίγες μέρες, η εφημερίδα «AS» ενημέρωνε σχετικά με τη βελτίωση και την επέκταση της σύμβασης που ετοιμάζει ο Florentino Pérez για να δέσει τον Μπενζεμά για περισσότερα χρόνια. Με συμβόλαιο μέχρι το 2019, θα το επέκτεινε για δύο ή τρία χρόνια ακόμα, σύμφωνα μ’αυτήν την πληροφορία. Είναι γνωστό με το παραπάνω ότι μιλάμε για έναν απ’τους πιο αγαπητούς παίκτες, επίσης προστατευόμενους, του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Karim είχε τις τελευταίες σεζόν καλές προσφορές από άλλους συλλόγους, αλλά επέλεξε πάντα ν’αρνηθεί οποιαδήποτε προσφορά του γίνονταν. Αυτή τη φορά, αν το λευκό club κάνει το βήμα, θα’ναι δύσκολο ν’απορρίψει να συνεχίσει στον τόπο όπου έχει ριζώσει.


Το μεγάλο θύμα, τώρα κι επίσης στο μέλλον, αν υπογράψει τελικά ο Μπενζεμά ένα νέο συμβόλαιο, θα’ναι ο Άλβαρο Μοράτα. Δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με το ρόλο του υπό τις εντολές του Ζιντάν, χωρίς τον ρόλο που ήλπιζε να’χει, όταν αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι το περασμένο καλοκαίρι. Ο Μαδριλένος goleador έχει αποδεχτεί ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με τον Μπενζεμά, ότι ο Γάλλος έχει πολύ προβάδισμα έναντι αυτού. Σ’αυτό το σενάριο, κι όσο κι αν διαδηλώνει την πρόδηλη αγάπη και την πίστη του στην Ρεάλ Μαδρίτης, στο επόμενο καλοκαίρι θα’ναι πρωταγωνιστής στην μεταγραφική αγορά, σχεδόν σίγουρα.


Αμέσως μετά τον αγώνα, και στο μικρόφωνο του «Bein Sports», ο Ζιντάν εξέφρασε τη χαρά του για το ολοκληρωμένο ματς του Karim Benzema. «Έχει προσωπικότητα και σε μια κρίσιμη στιγμή, όταν μαίνονταν οι κριτικές, ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». «Όταν κινείται κοντά στην περιοχή, είναι ένας μόνιμος κίνδυνος», τόνισε ο προπονητής. "Η απογοήτευση είναι το γκολ που μας έβαλαν, αλλά για μένα το αποτέλεσμα είναι καλό, σκεπτόμενος τη ρεβάνς», είπε.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.