News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Benzema δεν βγάζει τα νύχια

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Του David G. Medina

Σουτάρει στο τέρμα περισσότερο μόνο απ’τους επιθετικούς των Βαλένθια, Γρανάδα και Leganés

Έχει μόλις 0,8 σουτ ανά παιχνίδι
 
Με μπλε τα σουτ στον στόχο, με μαύρο τα συνολικά
Luis Suarez, Florin Andone, Ruben Castro, Aduriz, Iago Aspas, William José, Gerard, Sandro, Gameiro ... Ο κατάλογος, σημαντικός, φτάνει στους 16 παίκτες. Ή, μ’άλλα λόγια, είναι οι ομάδες της Laliga που έχουν ένα επιθετικό που έχει σουτάρει στο τέρμα περισσότερες φορές από ό, τι ο Καρίμ Μπενζεμά, υποχρεωτική επιθετική αναφορά της Ρεάλ Μαδρίτης μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Και είναι ότι τα μόλις 12 σουτ στο στόχο που έχει καταφέρει να κάνει φέτος ο Γάλλος στο πρωτάθλημα ξεπερνούν μόνο τους target man τριών ομάδων του πρωταθλήματος: Βαλένθια (Santi Mina), Γρανάδα (Kravets) και Leganés (Machís).

Το λευκό 9 ζει βυθισμένο σε μία απ’τις χειρότερες στιγμές του ως madridista και το αποδεικνύει το γεγονός ότι κάνει μόλις 0,80 σουτ στο στόχο ανά παιχνίδι. Ένα νούμερο που απέχει από ό, τι αναμένεται απ’αυτόν και, πάνω απ 'όλα, το χειρότερο ποσοστό του από τότε που ήρθε στην ομάδα του Chamartin το 2009.

Μάλιστα, από εκείνη την σεζόν, ο Μπενζεμά δεν είχε πέσει κάτω από μία τελική ανά παιχνίδι. Στην πρεμιέρα του στα λευκά, με τα τυπικά προβλήματα της προσαρμογής ενός ξένου μόλις 21 ετών, ο Μπενζεμά έμεινε στο 0,96 σουτ στο στόχο στα 27 παιχνίδια που έπαιξε στο πρωτάθλημα.

Από τότε, έχει ξεπεράσει πάντα το φράγμα του ενός σουτ ανά ματς. Μερικές φορές, όπως την περασμένη σεζόν, έμεινε στο 1,89 ανά παιχνίδι. Εξ ου και είναι πιο εντυπωσιακή η πτώση της επιθετικής παραγωγής ενός παίκτη που πέρυσι έφτασε τα 24 γκολ στο πρωτάθλημα.


Μέσα στα απαλλακτικά εμφανίζεται αναμφίβολα η νέα θέση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος, όλο και πιο επικεντρωμένος στην περιοχή, αναγκάζει τον Μπενζεμά να τραβιέται πιο συχνά στην πλευρά, ειδικά στ’αριστερά. Απ’όπου μπορεί να συνεργάζεται, αλλά απ’όπου έρχεται λιγότερο συχνά σε θέση για σουτ, σε θέση κεντρικού επιθετικού.

Αν και η πραγματικότητα είναι ότι η επιθετικότητα στην περιοχή δεν ήταν ποτέ το φόρτε του πρώην της Λυών, ο οποίος προτιμά να δίνει ασίστ στους συμπαίκτες του (ο CR7 είναι ο μεγάλος ωφελημένος) απ’το να δείχνει την τυπική λαιμαργία των φορ.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι, εκτός απ’τον Cristiano, Bale και Morata τολμούν περισσότερο με το σουτ. Ο Ουαλός έχει σχεδόν τρεις μήνες τραυματίας κι έχει 17 σουτ, πέντε περισσότερα απ’τον Karim. Ο canterano, που παίζει αρκετά λιγότερο από ό, τι το 9, φθάνει τα 15.

Πέντε παιχνίδια χωρίς να σκοράρει


Ο Μπενζεμά διέρχεται, επιπλέον, το χειρότερο σερί του στη σεζόν. Δεν έχει σκοράρει στα τελευταία πέντε παιχνίδια και το τελευταίο γκολ του ήταν στο Pizjuán στο Κύπελλο. Από τότε, ούτε η Σεβίλλη, ούτε ή Μάλαγα, ούτε η Ρεάλ Σοσιεδάδ, στο πρωτάθλημα, ούτε η Θέλτα, στη διπλή αναμέτρηση του κυπέλλου, δεν έχουν υποφέρει τις εκδορές από έναν γάτο (Μουρίνιο Dixit) που αναμένει να γρατζουνίσει και πάλι όπως πέρυσι. Οι μελλοντικές λευκές επιτυχίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό απ’αυτό.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.