News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Bale και το φαινόμενο ντόμινο που βάζει ακόμη περισσότερο στο ράφι τον απογοητευμένο Morata

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Του Alonso Castilla

Ο Ουαλός επιστρέφει στη σκηνή εναντίον της Εσπανιόλ

Ο Gareth Bale επιστρέφει στην επίσκεψη της Εσπανιόλ στο Santiago Bernabeu (17:15), το οποίο θα βλάψει διάφορους παίκτες της δεύτερης μονάδας


Έλλειψε πολύ, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει επιβιώσει της απουσίας με επάρκεια, εκτός του Copa del Rey. Ο τραυματισμός του Gareth Bale έφερε μια γκριμάτσα στο πρόσωπό του Ζιντάν, αλλά στη Laliga Santander, η λευκή ομάδα, που με δύο παιχνίδια λιγότερα κυριαρχεί στην κατάταξη, δεν έχει χάσει ώθηση ούτε ταχύτητα. Ο παίκτης απ’το Κάρντιφ επιστρέφει σε μια αποστολή και θα’χει λεπτά εναντίον της Εσπανιόλ του Quique Sánchez Flores. Μια καλή είδηση για την ομάδα, αν και η επιστροφή του θα βλάψει ξεκάθαρα περισσότερους από έναν ποδοσφαιριστές. Όλοι ξέρουν στ’αποδυτήρια ότι ο αριστεροπόδαρος είναι άθικτος. Ίσως να’ναι ο πιο σημαντικός παίκτης στο τρέχον ρόστερ. Κάποιος που μπορεί να δει ακόμα πιο μειωμένο, αν είναι δυνατόν, τον ρόλο του, είναι ο Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος εδώ και καιρό δεν βλέπει ξεκάθαρο το μέλλον του.

Ο ισχυρός παίκτης αρχίζει να αποσπάει σταδιακά απ’τον Κριστιάνο Ρονάλντο την ετικέτα ηγέτη -στο γήπεδο- που έφερε για τόσον καιρό ο Πορτογάλος. Ενώ η σωματική κατάσταση του αστέρα της Madeira αρχίζει να εκπέμπει σημάδια ότι η πάροδος του χρόνου αφήνει σημαδεμένο το σώμα οποιουδήποτε αθλητή, ο Μπέιλ έκανε το βήμα προς τα εμπρός για ν’αποκτήσει περισσότερη σημασία στη λειτουργία της ομάδας. Ο Ζιντάν δεν θέλησε να βιαστεί με την επιστροφή του Ουαλού, ο οποίος εδώ και μέρες δουλεύει πλέον σ’ένα καλό ρυθμό δίπλα στους συμπαίκτες του. Επιστρέφει σε μια σημαντική στιγμή, όταν το Τσάμπιονς Λιγκ έχει επιστρέψει στη σκηνή κι όταν στο τουρνουά της κανονικότητας η ομάδα μπορεί να κάνει ένα τελικό σπριντάρισμα.

Ο Ζιντάν επέλεξε να ξεκουράσει για το ραντεβού ενάντια στην Εσπανιόλ σημαντικούς παίκτες. Ξεκινώντας απ’τον Keylor Navas, περνώντας στον Sergio Ramos -πληγωμένος σ’ένα ισχίο- και τελειώνοντας στους Modric και Μπενζεμά. Η απουσία του Γάλλου, αναγεννημένου κι αποφασιστικού εναντίον της Νάπολι, ανοίγει την πόρτα του βασικού στον Álvaro Morata. Έχοντας αναλάβει τον δευτερεύοντα ρόλο του εδώ και καιρό, κι όλο και πιο συχνά, απέναντι στην ομάδα της Βαρκελώνης έχει την ευκαιρία να δείξει στον προπονητή του ότι δεν είναι δίκαιος μαζί του. Δεν παίρνει τα λεπτά που περίμενε και κάθε φορά που εμφανίζεται σ’ένα γήπεδο αντιμετωπίζει ένα είδος εξέτασης στα μάτια του στρατηγού.


Άλλοι παίκτες θα ζημιωθούν απ’αυτό το φαινόμενο ντόμινο που προκύπτει απ’την επιστροφή του Μπέιλ. Αν η σωματική του κατάσταση δεν μεταβληθεί από κάποιον τραυματισμό, ο σθεναρός παίκτης θα χάσει πολύ λίγα ματς. Δεν βλέπει μόνο ο Morata πιο θολό τον ορίζοντα, αλλά κι άλλοι συμπαίκτες, επίσης, της δεύτερης μονάδας, που λόγω των πολλών τραυματισμών που μάστισαν την ομάδα, έχουν πάρει πολλά λεπτά φέτος. Στοιχεία όπως ο James Rodríguez, ο Isco ή ο Lucas Vázquez θα επηρεαστούν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Και, προφανώς, αυτές οι αμφιβολίες που πετούν πάνω απ’το κεφάλι του Morata, θα τεθούν και σε άλλους συμπαίκτες. Ειδικά στην περίπτωση του ωραίου malagueño μέσου, επίσης καθόλου ικανοποιημένος τώρα με την κατάστασή του.

Όταν μπει η σεζόν σε μια κρίσιμη φάση, το ίδιο μπορεί επίσης να ειπωθεί και για τον προορισμό του Morata, τον πιο ζημιωμένο παίκτη απ’την ανελέητη δικτατορία του BBC. Αν και πριν λίγες μέρες έστειλε ένα μήνυμα μέσω του δικτύου, λέγοντας ότι δεν εξετάζει να μεταναστεύσει το επόμενο καλοκαίρι, η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η επιλογή κερδίζει πόντους με την πάροδο του χρόνου. Απ’την Ιταλία συνεχίζεται η συζήτηση για μια πιθανή επιστροφή στην Γιουβέντους, ενώ η εικόνα που έχει στην Αγγλία εξακολουθεί να’ναι σημαντική. Διάφορες ομάδες δεν έχουν ξεχάσει τον Μαδριλένο επιθετικό. «Δεν θα μου άρεσε να φύγει», είπε ο Ζιντάν, μιλώντας για τον παίκτη του.


Η επιστροφή του Μπέιλ, βάζει επίσης στο ράφι, και πολύ, τον Marco Asensio. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος άρχισε την σεζόν δείχνοντας με λαμπρότητα το θεαματικό του ρεπερτόριο, έχει χάσει φως κι αυτές τις στιγμές είναι λιγότερο από έναν δευτερεύον. Μπήκε στην αποστολή λόγω της ξεκούρασης που έχει δώσει ο Ζιντάν σε διάφορους παίκτες, αλλά ο mallorquín έχει παραχωρήσει πολύ έδαφος τους τελευταίους μήνες. Ο Γάλλος προπονητής, πολύ δοσμένος στην κατανομή των προσπαθειών, περιμένει η καλύτερη εκδοχή του καλού μέσου να επανεμφανιστεί σε κάποιο σημείο. "Πρέπει να κάνουμε rotation και να δώσουμε λεπτά σε κάποιους επειδή χρειαζόμαστε φρεσκάδα", είπε ο προπονητής, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στους λιγότερο συχνούς.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.