News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μπάλα για τον Morata

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Του Juan Ignacio Garcia-Ochoa

Θα ξεκινήσει στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά αυτό το έτος


Παίζει ο Morata, το οποίο είναι είδηση, δυστυχώς για τον επιθετικό. Το ανακοίνωσε χθες ο Ζινεντίν Ζιντάν στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα, λεπτά πριν γίνει γνωστό ότι ο Μπενζεμά έμεινε στο σπίτι για ξεκούραση. Τέλειωσε κάπως καταπονημένος τον αγώνα εναντίον της Νάπολι κι ο Zizou επέλεξε να τον ξεκουράσει. Έτσι παίζει ο Álvaro, τον οποίο δεν ευχαριστεί αυτός ο ρόλος δευτερεύοντα. Περίμενε πολλά περισσότερα ο canterano, όταν επέστρεψε αυτό το καλοκαίρι για 30 εκατομμύρια ευρώ.

Τις τελευταίες βδομάδες, ενώ αυξάνονται οι φήμες για την αναχώρησή του το καλοκαίρι, ο Morata έχει χάσει το χαμόγελό του. Η κατάστασή του είναι περισσότερο από λεπτή. Έχει 90 λεπτά στα τελευταία επτά παιχνίδια και στο πρωτάθλημα έχει παίξει βασικός μόνο μια φορά στους τελευταίους τρεις μήνες. Μια αντιμετώπιση που, φυσικά, δεν ήταν ό, τι ανέμενε, όταν επέστρεψε το καλοκαίρι. Τον αγόρασαν στην τιμή αστέρα κι απέρριψαν προσφορές galáctico γι’αυτόν. Η Τσέλσι του Conte, ο οποίος ήταν αυτός που τον υπέγραψε για την Juve, πρόσφερε 70.000.000 €. Αλλά η Μαδρίτη απέρριψε όλες τις προτάσεις. Τον ανακήρυξαν αδιαπραγμάτευτο κι ο Morata πίστεψε τότε αυτό που του είπαν: "Θα’σαι ένας σημαντικός παίκτης".

Η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Ο Morata έχει πολύ λιγότερα λεπτά αυτή τη σεζόν από ό, τι τις δύο προηγούμενες στην Γιουβέντους. Στην σεζόν 14-15, την πρώτη του στην Ιταλία, είχε 783 λεπτά στο πρωτάθλημα σ’αυτό το σημείο, έναντι των 656 που έχει φέτος. Πέρυσι, έπαιζε ακόμη περισσότερο: 1112 λεπτά. Στο Champions League, μια απ’το ίδια. 267 λεπτά στην πρώτη σεζόν και 462 στην δεύτερη. Φέτος, στη Μαδρίτη, έχει μόνο 149 λεπτά.

ΜΕ ΠΥΓΜΗ

Ο Morata υπερβαίνει τους αριθμούς του στη Γιούβε μόνο στα γκολ, το οποίο δεν είναι μικρό πράγμα. Αυτή τη σεζόν έχει σκοράρει έξι γκολ στο πρωτάθλημα, δύο στο Champions League και δύο στο Copa del Rey. Συνολικά δέκα. Στην Juve, σ’αυτό το στάδιο της σεζόν, σκόραρε εννέα στο πρώτο έτος του κι επτά στο δεύτερο. Ένα γκολ κάθε 118 λεπτά κατά μέσο όρο αυτή την σεζόν στη Μαδρίτη, καλύτερα απ’την Juve.

Ο μέσος όρος του είναι επίσης καλύτερος απ’του Καρίμ Μπενζεμά (ένα γκολ κάθε 147 λεπτά), το οποίο δεν τον εξυπηρετεί προς το παρόν για να κλέψει λεπτά απ’τον Γάλλο επιθετικό, άθικτος για τον Ζιντάν. Ενώ ο Morata έχει 1181' σε όλες τις διοργανώσεις, ο Γάλλος ακουμπά τα 2.000'. Συγκεκριμένα, 1.910 λεπτά έχει ο Karim, μοιρασμένα σε 29 παιχνίδια. Η διαφορά είναι αξιοσημείωτη.

Αυτή η ανισορροπία στην κατανομή των λεπτών είναι αυτή που κάνει τον Morata να εξετάζει το μέλλον του ενόψει του καλοκαιριού που έρχεται. Απ’το «9» δεν λείπουν οι προσφορές κι αν ο ρόλος του δεν αλλάξει στην τελική ευθεία της σεζόν θα αναζητήσει μια διέξοδο. Στον ορίζοντα, το Mundial της Ρωσίας...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.