News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Makelele και Casemiro, οι τέλειοι σωματοφύλακας για τον Zidane

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Ο Βραζιλιάνος έχει πάρει την σκυτάλη απ’το βραχύσωμο Γάλλο μέσο


Ο Ζινεντίν Ζιντάν εντάχθηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2001. Όταν πάτησε τα λευκά αποδυτήρια συνάντησε έναν άνθρωπο που του άλλαξε την αθλητική ζωή του. Εκεί ήταν ο Claude Makelele, ο οποίος μετατράπηκε στον τέλειο συνοδό του κατά τη διάρκεια των δύο σεζόν κατά τις οποίες συνυπήρξαν οι δύο τους στην Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο Ζιντάν είναι τώρα προπονητής, αλλά στο λευκό ρόστερ έχει βρει και πάλι τον Makelele, αυτόν τον παίκτη που του κάνει πολύ πιο απλή τη ζωή κι αυτός δεν είναι άλλος απ’τον Casemiro.

Ο Γάλλος διεθνής το είχε σαφές. "Η αποστολή μου ήταν να κλέβω τη μπάλα και να την δίνω στον Ζιντάν. Γιατί να κάνω δύσκολη τη ζωή μου. Ήταν όλο πολύ απλό και ήμουν χαρούμενος". Και η αλήθεια είναι ότι ο Makelele εκπλήρωνε το σκοπό του τέλεια. Τόσο ώστε για πολλά χρόνια, το λευκό club αναζήτησε, χωρίς επιτυχία, τον αντικαταστάτη του νυν βοηθού του Paul Clement στην Swansea.

Ζιντάν και Makelele συνυπήρξαν για δύο σεζόν, χρόνος που ήταν αρκετός έτσι ώστε μεταξύ των δύο να γεννηθεί μια τεράστια συνενοχή. Κατανοούνταν με τα μάτια κι ο καθένας αναλάμβανε το ρόλο του χωρίς κάποιο πρόβλημα. Σε τέτοιο βαθμό που ο βραχύσωμος μέσος σκόραρε μόλις ένα γκολ με τα λευκά madridista. Με την Γαλλία δεν σκόραρε σε 70 συμμετοχές και στη μακρά σταδιοδρομία του μόλις που έβαλε μια ντουζίνα γκολ.

Τώρα υπάρχει ένας παίκτης παρόμοιων συνθηκών που έχει βρεθεί στην προπονητική ζωή του Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γάλλος θεωρεί απαραίτητο τον Casemiro, περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη, όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί. Με τον Αντσελότι μόλις που είχε ευκαιρίες. Ο Βραζιλιάνος, άρχισε να υπολογίζεται με τον Μπενίτεθ, αλλά χωρίς πλήρη πεποίθηση. Με τον Zizou στον πάγκο η ιστορία είναι διαφορετική, τόσο ώστε να μην έχει χάσει κάποιο αγώνα απ’την επιστροφή απ’τον τραυματισμό που υπέστη κατά της Εσπανιόλ λίγο μετά την έναρξη της σεζόν.

Ο Casemiro το’χει ξεκάθαρο. Η αποστολή του, όπως συνέβη με τον Makelele, είναι να κάνει ευκολότερη τη ζωή στον προπονητή του. Και γι 'αυτό, κλέβει, παλεύει, οριοθετεί περιοχή και την δίνει στον καλύτερα προετοιμασμένο συμπαίκτη. Η διαφορά με τον Γάλλο είναι ότι ο πρώην της Σάο Πάολο θυμάται που και που την πιο επιθετική πτυχή που έδειξε στη Βραζιλία και τολμά να κοιτάξει τέρμα πιο εύκολα και πιο συχνά απ’ό, τι ο Makelele.


Το γκολ που σκόραρε εναντίον της Νάπολι είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ο Casemiro ξέρει να κάνει κάτι περισσότερο απ’το να κλέβει και να την δίνει στον καλύτερα τοποθετημένο συμπαίκτη. Το χθεσινό ήταν το δεύτερο επίσημο γκολ του στα λευκά και δεν έχει πολύ ικανότητα ν’αφήσει πολύ πίσω τους αριθμούς του Makelele. Αυτό δεν τον ανησυχεί. Η δουλειά του είναι άλλη και είναι στην ευχάριστη θέση να μπορεί να την κάνει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν έχει στο πλευρό του τον Ζιντάν όταν βγαίνει στο γήπεδο, αλλά έχει τους Modric και Kroos, δύο αρχιτέκτονες πρώτου επιπέδου.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.