News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Javi García: «Το να προέρχεσαι απ’την θυγατρική σε βάζει σε δεύτερη θέση»

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Του Alberto Rubio

Ο Javi Garcia μιλά για τη Μαδρίτη «του». Την βλέπει καλά, επικεντρωμένη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά δεν μπορεί να αποφύγει να υπερασπιστεί τη μορφή των canteranos, ξεχασμένη τόσες φορές.


Από πού προέρχεται το πάθος σας για το ποδόσφαιρο;

Ο πατέρας μου έπαιζε, πέρασε απ’όλες τις ομάδες της Μούρθια κι εγώ πήγαινα να τον βλέπω με τη μητέρα μου, πάντα με μια μπάλα.

Ήσασταν Barça ως παιδί;

Το έκρυβα για κάποιον καιρό, αλλά ναι [γελάει]. Δεν καθόμουν ήσυχος κι ο Ρονάλντο ήταν ο μόνος που μπορούσε να με κάνει να κάτσω μιάμιση ώρα για να παρακολουθήσω ένα παιχνίδι.

Πώς μάθατε για τη μεταγραφή σας στη Μαδρίτη;

Είναι μια ωραία ιστορία. Μόλις είχαμε χάσει στον τελικό των cadetes της Μούρθια [ήταν παιδί] και είχα κάνει χαλασμό στη μεσαία γραμμή. Τότε ο πατέρας μου μου έδωσε ένα πακέτο που περιείχε τη φανέλα της Μαδρίτης και μ’έβαλε λίγο σ’αυτό: χαρά, φόβος...

Πώς βλέπετε τη Μαδρίτη;

Πολύ καλά, έχει τα πάντα για να κερδίσει το πρωτάθλημα, που πιστεύω ότι αυτό το έτος, μετά από δύο Τσάμπιονς Λινγκ τόσο πρόσφατα, είναι ο μεγάλος στόχος.

Τι πιστεύετε για τον Casemiro, το «alter ego» σας στη Μαδρίτη;

Είναι ένας παικταράς και τα πάει πολύ καλά. Στην εποχή μου, η Μαδρίτη έπαιζε με σύστημα 4-4-2 ή 4-2-3-1, αλλά το 4-3-3 της έρχεται σαν πολυτέλεια. Το να’χει δίπλα του τους Modric και Kroos, οι οποίοι δεν έχουν τις ιδιότητές του, μπορεί να τον διατηρήσει εκεί πολύ καιρό.

Morata, Carvajal, Lucas ... Γιατί αυτή η γενιά έχει τις ευκαιρίες που έλειψαν απ’τη δική σας;


Πριν υπήρχαν επίσης canteranos, ήταν δηλωμένοι, αλλά δεν είχαν πολλές πιθανότητες να παίξουν. Ο Morata είπε ένα πράγμα κατά την επιστροφή του που μου έκανε εντύπωση: "Δεν θέλω κανείς πια να με θεωρεί canterano". Όσοι ήμασταν εκεί ξέρουμε ότι το να’χεις την ετικέτα του canterano σε βάζει σε δεύτερη θέση. Τώρα ο Morata παίζει λιγότερο, όταν δεν θα’πρεπε επειδή, έχει αποδείξει ότι είναι ένα απ’τα καλύτερα «9» της Ευρώπης στην Γιούβε. Είναι δύσκολο να’σαι στη Μαδρίτη. Μπορείς να παίξεις 15-20 παιχνίδια το χρόνο, αλλά υπάρχει η φιλοδοξία του καθενός. Αν συμβιβάζεσαι μ’αυτό, θα’σαι μια χαρά: ζεις στη Μαδρίτη, κερδίζεις τίτλους... Αλλά αν θες περισσότερα, πρέπει να αναζητήσεις μια διέξοδο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.