News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Under Armour ονειρεύεται τη Ρεάλ Μαδρίτης παρά το ότι έχει καταγγελθεί για απάτη και χειραγώγηση

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Του Juan Cruz Peña

Ο Διευθύνων Σύμβουλος έδειξε συσχετισμένος στον Trump και δημιούργησε μια αναταραχή μεταξύ των χορηγών

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Under Armour, Kevin Plank, κι ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών έχουν μηνυθεί από μετόχους της εταιρείας για την χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών και την απόκρυψή τους απ’τους επενδυτές


Η πολυεθνική αθλητικών ειδών Under Armour βιώνει ένα εντελώς μαύρο ξεκίνημα στο 2017. Ωστόσο, αυτό δεν την κάνει να κάνει ένα βήμα πίσω και προτίθεται να τινάξει την αγορά των αθλητικών χορηγών στην Ευρώπη. Κι αυτό γιατί αυτή η εταιρεία θα διαπραγματεύονταν με τη Ρεάλ Μαδρίτης και θα’ταν πρόθυμη να θέσει 150 εκατομμύρια € το χρόνο πάνω στο τραπέζι, το ποσό που θα ζητήσει το λευκό club για να σπάσει την σχεδόν 20ετή σχέση του με την Adidas, όπως δημοσιεύεται απ’την αθλητική εφημερίδα Marca.

Αυτές οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ομάδας που προεδρεύει ο Florentino Pérez και της αμερικανικής αθλητικής μάρκας, -η οποία ντύνει μεγάλα αστέρια όπως τον παίκτη του NBA Stephen Curry, τον τενίστα Andy Murray ή τον κολυμβητή Μάικλ Φελπς- φτάνουν σε μια απ’τις πιο δύσκολες στιγμές για την μάρκα. Τα τελευταία της επιχειρηματικά αποτελέσματα απογοητεύουν, κι αυτό της κόστισε μια ολική κατάρρευση στο χρηματιστήριο, με μια πτώση σε μια μόνο συνεδρία άνω του 20%. Και μιας και οι συμφορές δεν έρχονται ποτέ μόνες, μετά το χτύπημα στη χρηματιστηριακή αγορά, ο οργανισμός αξιολόγησης S&P αποφάσισε να υποβαθμίσει το rating της μέχρι τα «σκουπίδια».
 
Ο Kevin Plank
Τα προβλήματα για την Under Armour δεν επρόκειτο να τελείωναν εκεί. Πριν από μία εβδομάδα, την περασμένη Παρασκευή, μια ομάδα μετόχων της εταιρείας αποφάσισε να ασκήσει μια συλλογική αγωγή κατά της ίδιας της εταιρείας, του Διευθύνων Συμβούλου της, Kevin Plank, και του οικονομικού υπευθύνου της. Οι επενδυτές της εταιρείας υποστηρίζουν ότι απ’τις 21 Απριλίου του 2016 μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου του 2017, τα στελέχη έκαναν ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις και δεν ανέφεραν γεγονότα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εξέλιξη και τις προοπτικές των επιχειρήσεων της εταιρείας.

Μεταξύ αυτών των αποκρύψεων, θα’ταν η πτώχευση της Sports Authority, καταστήματα που έκλεισαν και τιμώρησαν τις πωλήσεις κατά τη διάρκεια του 2016, όπως υποδείκνυαν ορισμένοι αναλυτές σχετικά με τα απρόσμενα πρόσφατα άσχημα αποτελέσματα τους. Υπάρχουν επίσης καταγγελίες για χειραγώγηση των αριθμών και η αύξηση από πλευράς των υπευθύνων της οντότητας για να παραμείνει κοντά στους ανταγωνιστές της.

Η εταιρεία, η οποία μέχρι την τελευταία παρουσίαση των αποτελεσμάτων είχε 26 τρίμηνα που ανάφερε αυξήσεις άνω του 20%, λέει ο αναλυτής Rafael Camacho του BX +, θα’ταν αξιολογούμενη στις «τεχνητά διογκωμένες τιμές», υποδεικνύει η μήνυση, περίσταση που θα’χαν εκμεταλλευτεί, ο Kevin Plank, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κι ο Chip Molloy, πρώην CFO της ίδιας, για να αναιρέσουν θέσεις στο χρηματιστήριο και να πάρουν έσοδα πριν από την κατάρρευσή της. Αν κι ο Plank παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος, οι επενδυτές που τον μηνύουν λένε ότι απ’τον Απρίλιο άρχισε ν’αλλάζει την δομή του κεφαλαίου της εταιρείας, για την αποφυγή προσωπικών ζημιών. Στην τελευταία παρουσίαση των αποτελεσμάτων, που έγινε στα τέλη Ιανουαρίου, ο Chip Molloy, υπεύθυνος οικονομικών και, επίσης, καταγγελμένος τώρα, παραιτήθηκε για "προσωπικούς λόγους".

Σε απάντηση αυτών των κατηγοριών, η Under Armour παρουσίασε μια δήλωση στην οποία είπε ότι θ’αμυνθεί σκληρά για την υπόθεση αυτή, και σημείωσε ότι οι κατηγορίες υπήρξαν αβάσιμες, αντικατοπτρίζει τη «TheBaltimor Sun».

Συναφείς στον Trump

Αυτή η διαμάχη της απάτης έρχεται σε μια δύσκολη εβδομάδα για την Under Armour απ’την άποψη της δημόσιας εικόνας της. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας αθλητικών ειδών, είπε σε συνέντευξή του στο CNBC ότι ο Trump ήθελε «να λάβει τολμηρές και αποφασιστικές αποφάσεις» και πρόσθεσε ότι ο νέος πρόεδρος "είναι υπέρ της ανάπτυξης των επιχειρήσεων, το οποίο είναι μια μεγάλη επιπρόσθετη τιμή για τις ΗΠΑ".


Οι δηλώσεις του είχαν αντίκτυπο εντός της εταιρείας, μερικά απ’τα κορυφαία αστέρια της, όπως ο μπασκετμπολίστας του NBA Stephen Curry κι άλλοι εξέχοντες χορηγοί που φορούν τη μάρκα στο αμερικανικό τοπίο, αντέδρασαν ενάντια στις πολιτικές του Trump. Ενώπιον της δυσαρέσκειας, ο ίδιος ο Kevin Plank χρωμάτισε τα λόγια του, που σημειώθηκαν ενώ ο ανταγωνισμός, συγκεκριμένα με τη μάρκα Nike, έκανε ηχητική αντίθεση στο μουσουλμανικό βέτο που ανακοινώθηκε απ’τον αμερικανικό μεγιστάνα απ’το Λευκό Οίκο.


Με αυτό το πανόραμα, η Ρεάλ Μαδρίτης μαδάει τη μαργαρίτα κι εξετάζει ν’αλλάξει τον αθλητικό χορηγό. Αυτή η εισβολή δεν θα’ταν η πρώτη της εταιρείας, που ιδρύθηκε απ’τον Plank, στην Ευρώπη. Η ποδοσφαιρική ομάδα Τότεναμ του Λονδίνου, που παίζει στην αγγλική Premier, ντύνεται ήδη απ’την Under Armour.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.