News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η τελευταία πρόκληση του Cristiano

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Του David G. Medina

Οι πιο μεγάλοι επιθετικοί στην ιστορία του συλλόγου έριξαν την απόδοσή τους στα τις 32 τους
 
Με γκρι ο μ.ο. γκολ μέχρι τα 32, με γαλάζιο μετά τα 32 και με κόκκινο την σεζόν που έκλεισαν τα 32
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας παίκτης των προκλήσεων. Έτσι ήταν από τότε που, μόλις στα 17 του, έσπασε την πόρτα της πρώτης ομάδας της Sporting de Portugal. Έφερε στο ποδόσφαιρο της χώρας του τα πάνω κάτω, μέχρι που ο Alex Ferguson ήταν και πάλι ο πιο έξυπνος της τάξης. Του έριξε το βλέμμα του και τον πήρε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου άρχισε να λαξεύει, γκολ με το γκολ, μία απ’τις καλύτερες καριέρες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

15 χρόνια αργότερα, τώρα πλέον με τα madridista λευκά, ο ακόρεστος Cristiano αντιμετωπίζει μια νέα πρόκληση, μια ακόμη. Απ’αυτές που κάνουν ν’ανέβει ψηλά και να αποδείξει στους επικριτές του ότι η φιλοδοξία του δεν έχει τέλος ούτε έχοντας κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του. Την περασμένη Κυριακή έκλεισε τα 32. Μια σημαντική ηλικία για το ποδόσφαιρο του υψηλού επιπέδου, όπως αποδεικνύει η απόδοση των μεγάλων επιθετικών της λευκής ιστορίας.

Κι αυτό γιατί είναι πολύ σημαντική η πτώση της απόδοσης όταν φτάνουν τα 32. Ο Hugo Sánchez, για να αναφέρουμε το παράδειγμα ενός απ’τους καλύτερους εκτελεστές των τελευταίων δεκαετιών, πέρασε απ’το μέσο όρο των 37 γκολ ανά σεζόν σε μόλις 11. Ο Φαν Νιστελρόι, απ’τη μεριά του, έπεσε απ’τα 26,5 γκολ στα 5,5, ενώ ο Amancio άφησε τα περισσότερα από 13 γκολ του ανά σεζόν σε μόλις 6,5.

Μεταξύ των πρόσφατων μύθων, ο Ραούλ πέρασε απ’τα 14 γκολ ανά σεζόν στα πέντε, αν και είναι αλήθεια ότι το βάρος στην ομάδα έπεσε ηχηρά στις τελευταίες δύο σεζόν. Κι ότι μέρος αυτής της ύφεσης ήρθε ακριβώς λόγω της εμφάνισης στο Chamartin του κυκλώνα Cristiano.

Μάλιστα, μεταξύ των μεγάλων σκόρερ στην ιστορία της Μαδρίτης, μόνο δύο παίκτες στα μέσα του περασμένου αιώνα, Di Stefano και Puskas, επιμήκυναν την καριέρα τους στο σκοράρισμα στο υψηλότερο επίπεδο περνώντας το όριο των τριάντα. Ήταν άλλο ποδόσφαιρο, με πολύ λιγότερη σωματική απαίτηση, και οι δύο τους ήρθαν στη Μαδρίτη ήδη με μια μεγάλη καριέρα στις πλάτες τους. Η Saeta, σε κάθε περίπτωση, είχε μια μικρή ύφεση όταν έφθασε στα 32.

Απ’τα 31 γκολ ανά έτος στα 24, ένα μέσο όρο που διατήρησε μέχρι που έφυγε απ’τον σύλλογο στα 38. Το ότι αυτές οι προκλήσεις αρέσουν στον Κριστιάνο αποδείχθηκε πέρυσι. Κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κέρδισε όλα τα υπάρχοντα μεμονωμένα τρόπαια... κι όλα έχοντας υπερβεί τα 31. Διατήρησε, ακόμη, το βάναυσο μέσο όρο σκοραρίσματός του των περισσότερων από 50 γκολ ανά σεζόν για έκτη συνεχή χρονιά.

Στα λευκά ως τα 36

Η ηλικία, λέξη του Cristiano, δεν υπήρξε ποτέ ένα πρόβλημα για έναν παίκτη ο οποίος έχει παραδεχτεί πολλές φορές ότι η επιθυμία του είναι να συνεχίσει να παίζει μέχρι τα 40. Αυτό δήλωσε όταν υπέγραψε πριν μήνες το νέο του συμβόλαιο με τη Μαδρίτη. Μέχρι το 2021, μέχρι να φτάσει τα 36, μέχρι μια νέα ευκαιρία για να συνεχίσει να ξεπερνά προκλήσεις, όπως αυτή που του παρουσιάζεται τώρα.


Γι’αυτό, ο Κριστιάνο πρέπει ν’ανακτήσει τον παλμό του σκόρερ που διατηρεί από τότε που έφτασε στο Chamartin το 2009. Το να καταλήξουν τα 20 γκολ του αυτή τη σεζόν, κοντά σ’αυτά τα 50 γκολ ανά σεζόν που τον έχουν μετατρέψει στον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.