News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήγε να ψάξει τον Bernardo Silva και βρήκε τον Mbappé

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Οι παίκτες της Μονακό, στο λευκό στόχαστρο


Η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να χτενίζει την αγορά μ’ένα διπλό στόχο μπροστά. Απ’τη μία πλευρά, το να ψάξει αναπληρωματικούς σε μερικούς απ’τους παίκτες με τον περισσότερο χρόνο και βάρος μέσα στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν κι απ’την άλλη για να βρει αυτά τα νεαρά ταλέντα όπως τον Odegaard ή τον Valverde ή ακόμη και τους ήδη καθιερωμένους όπως τον Gabriel Jesús, τον Sané ή τον Aleksander Isak, που όταν έμοιαζαν λευκοί, πέταξαν προς άλλο προορισμό.

Υπάρχουν διάφοροι στόχοι της αθλητικής διαχείρισης του λευκού club, αλλά η πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου είναι ένα απ’τα γήπεδα που επισκέφθηκαν κατ’επανάληψη οι ανιχνευτές και οι τεχνικοί της Ρεάλ Μαδρίτης. Η πρωτοπορία της Μονακό δεν είναι σύμπτωση και υπακούει σε μια μεγάλη τεχνική δουλειά του Leonardo Jardim. Παίκτες όπως ο Bernardo Silva, ο Bakayoko, ο Lemar ή ο νεαρός επιθετικός Kylian Mbappé είναι εξαιρετικοί αυτή τη σεζόν.

Ο πρώτος στόχος των λευκών απεσταλμένων στο Louis II ήταν και είναι ο Πορτογάλος Bernardo Silva (22 ετών), παίκτης που έχει ήδη συνδεθεί σε διάφορες περιπτώσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η τελευταία, το περασμένο καλοκαίρι. Μέσος επιθετικού χαρακτήρα και του οποίου η ζώνη επιρροής είναι η δεξιά πτέρυγα, ο Πορτογάλος είναι ένα απ’τα στολίδια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κι ένα απ’τα πλεονεκτήματα της εθνικής του για να συνεχίσει στο πιο υψηλό μετά την επιτυχία του περασμένου καλοκαιριού, στην οποία δεν συμμετείχε ο ίδιος.

Σ’αυτά τα ταξίδια και τις κατασκοπείες των αγώνων στο Μονακό υπήρξε ένας παίκτης που ξεκίνησε τη σεζόν στη δεύτερη σειρά κι έχει μετατραπεί πλέον στην επιθετική αναφορά της ομάδας του μαζί με τον αναγεννημένο Radamel Falcao: ο Kylian Mbappé. Επιθετικός 18 ετών, έχει έρθει να καταλάβει μια ιδιαίτερη θέση στους οπαδούς της Μονακό για την ομοιότητά του με τον Thierry Henry και για την αποτελεσματικότητα του στο σκοράρισμα.

Οι εκθέσεις απ’τους λευκούς τεχνικούς είναι πολύ θετικές και στις δύο περιπτώσεις. Η ανάδυση του επιθετικού, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το 2019, έχει μετατραπεί στην αίσθηση του γαλλικού ποδοσφαίρου. Πέρυσι ήταν ο Dembele και κατέληξε να μεταγραφεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Αυτή τη φορά είναι ο προαναφερθείς Mbappé, αλλά η Μονακό δεν πρόκειται να κάνει τόσο εύκολη την έξοδό του, όπως η Ρεν.

Δεν θα’ναι εύκολο, αλλά η εξέλιξη του επιθετικού προσκαλεί να σκεφτούμε μελλοντικές περιπέτειες με τη μορφή των γκολ και του θεάματος. Το ποδόσφαιρό του, τουλάχιστον, δείχνει προς αυτό, πολύ στο στυλ του Henry, παίκτη απ’τον οποίο πήρε την τιμή να’ναι ο νεότερος σκόρερ με την φανέλα της πρώτης ομάδας της Μονακό.

Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα το Δεκέμβριο του 2015, για να σκοράρει το πρώτο γκολ του δύο μήνες αργότερα. Το μέλλον του είναι στα χέρια του Jorge Mendes, όπως συμβαίνει και με τον Bernardo Silva.


Ο Γάλλος μέσος Bakayoko κι ο αριστερός εξτρέμ Lemar, που διεκδικούνται απ’την Ατλέτικο, είναι οι άλλοι παίκτες που τραβάνε την προσοχή και στους οποίους η ομάδα του Πριγκιπάτου κοιτάζει αφ’υψηλού τις άλλες γαλλικές ομάδες. Ποιότητα. Πολλή.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.