News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Ρεάλ Μαδρίτης κερδίζει το Goya για το «Όσα παίρνει ο άνεμος ... στο Vigo»

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Του Javier Gómez Matallanas

«Το έχει αναβάλλει ο δήμαρχος για να ευνοήσει την Θέλτα», έφτασαν να διαβεβαιώσουν κάποιοι εξοργισμένοι λευκοί οπαδοί, μαθαίνοντας την εκδοχή που προσφέρονταν στη «Μαδρίτη»


Η «Μαδρίτη» θεωρεί ότι η απόφαση ν’ανασταλεί το χθεσινοβραδινό παιχνίδι στο Balaídos νοθεύει τον ανταγωνισμό. Η «Μαδρίτη» θεωρεί ότι αυτήν την απόφαση την πήρε ο δήμαρχος του Vigo για να ευνοήσει την Θέλτα, ότι δεν το έκανε για να αποφύγει να τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των προσώπων που θα πήγαιναν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Στη «Μαδρίτη» είναι εξοργισμένοι επειδή δεν υπάρχουν ημερομηνίες για να γίνει αυτό το παιχνίδι και επειδή η ομάδα έχει πλέον δύο παιχνίδια λιγότερα μαζί με το αναβληθέν της Βαλένθια λόγω του Mundial Συλλόγων.

Αυτό που σκέφτεται η «Μαδρίτη» εξάγεται αφού ακούσουμε τους κύριους ραδιοφωνικούς σταθμούς το απόγευμα του Σαββάτου και διαβάσουμε τη madridista εκδοχή σε διάφορα μέσα. Και μετά από αυτές τις πληροφορίες, διαπιστώνεται ότι προκαλούν οργή στους madridista οπαδούς. «Το έχει αναβάλλει ο δήμαρχος για να ευνοήσει Θέλτα!» διαβεβαιώνουν εξοργισμένοι λευκοί οπαδοί, στα γκάλοπ των τηλεοράσεων κοντά στο Μπερναμπέου. Και είναι πεπεισμένοι ότι δεν έχει καμία σχέση η πιθανότητα ότι μια αποκόλληση του σκέπαστρου του Balaídos θα προκαλούσε μια καταστροφή, είναι πεπεισμένοι ότι το παιχνίδι δεν έγινε για να ενοχλήσουν τη Μαδρίτη.

Κανένας απ’αυτούς τους οπαδούς ή τους δημοσιογράφους που μετέφεραν την εκδοχή που του λέει η «Μαδρίτη» δεν λέει ότι ο αγώνας Deportivo-Betis της Παρασκευής αναβλήθηκε επίσης, επειδή η καταιγίδα είχε προκαλέσει ζημιές στο Riazor. Με την απόφαση αυτή, δεν βλέπουν ποιον ήθελαν να βλάψουν, τη Μπέτις ή τη Deportivo. Η «Μαδρίτη» ζήτησε να γίνει σ’ένα κοντινό στάδιο.

Δικαιολογούν απ’τη «Μαδρίτη», σύμφωνα με επικοινωνιολόγους που μεταφέρουν τη δική της εκδοχή, ότι είναι ακατανόητο να μην επιδιορθωθεί το σκέπαστρο σε 36 ώρες. Παραβλέπουν, σίγουρα γνωρίζοντας, ότι κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί ν’ανέβει για να κάνει τις επισκευές, διότι το εργατικό δίκαιο το απαγορεύει κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Το Riazor θα επιδιορθωθεί επίσης αύριο εάν έχει σταματήσει η καταιγίδα.

Κι ο θυμός που μεταδίδει η «Μαδρίτη» οδηγεί πλέον σε ολική παράνοια, διαβεβαιώνοντας ότι αυτή η απόφαση προκαλεί αυτούς που θέλουν να ηγηθούν της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπροστά στην καταστροφή του να’χει αναβληθεί το παιχνίδι τους. Και δικαιολογούν το αίτημά τους στην υποτιθέμενη επιτυχία της Ευρωλίγκας του μπάσκετ (!). Ένα τρελό πράγμα.
 
Το Balaídos σε πλήρη ανακαίνιση
Τα πάντα θα ακούγονται σαν ένα αστείο, αν αυτές οι πληροφορίες που προέρχονται απ’τη «Μαδρίτη» δεν επηρέαζαν τους οπαδούς της. Η συζήτηση που έχει δημιουργηθεί λόγω της αναβολής του ματς είναι κάτι ακατανόητο, γιατί δεν έχει καμία σχέση με τη συζήτηση για ένα πέναλτι, για μια τακτική αλλαγή ή για την κατάσταση της φόρμας ενός ποδοσφαιριστή. Πρόκειται για μια απόφαση κοινής λογικής μπροστά στον κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών που έρχονται σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι.

Με τον κίνδυνο που συνεπάγεται κάθε γενίκευση, μπορεί να ειπωθεί ότι η «Μαδρίτη» προκαλεί καταστάσεις στις οποίες επιδεικνύει μηδενική ενσυναίσθηση. Για τη «Μαδρίτη», οι άλλες ομάδες δεν υπάρχουν και σημασία έχει μόνο ό, τι περιβάλλει τη «Μαδρίτη». Τις διαφορές που έχει με τη Laliga τις έχει χρησιμοποιήσει σ’αυτό το κεφάλαιο για να δικαιολογήσει μια οργή που δεν στέκεται πουθενά στην κοινή λογική κι αν μπει στη θέση του άλλου.

Στη «Μαδρίτη» έχει απομείνει κάτι εκείνης της θυματοποίησης του Μουρίνιο. Επειδή στην αιτιολόγηση της καχυποψίας της για την αναβολή του ματς έφτασε να πει ότι, φυσικά, όταν παίξει εναντίον της Θέλτα, ο Berizzo θα βάλει τους βασικούς κι αν έπαιζαν χθες, δεν θα’παιζαν οι βασικοί, επειδή επρόκειτο να τους κρατήσει για τον ημιτελικό του Κυπέλλου εναντίον της Αλαβές. Κι αυτή είναι άλλη! Η Αλαβές μπήκε στο κίνημα επειδή η Θέλτα ξεκουράζονταν για το Κύπελλο κι αυτή όχι. Ήμασταν λίγοι κι εμφανίστηκε ο Querejeta για να λασπώσει περαιτέρω το έδαφος.


Η «Μαδρίτη» θεωρεί ότι η Laliga την κοροϊδεύει. Η Laliga δεν σχολιάζει. Και το Celta-Madrid αναβλήθηκε με όλους τους νόμους. Θα γίνει όταν υπάρξει η δυνατότητα. Η «Μαδρίτη» είναι πρώτη με δύο παιχνίδια λιγότερα. Τι περισσότερο θα μπορούσε να ζητήσει! Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η «Μαδρίτη» έχει κερδίσει το Γκόγια για το «Όσα παίρνει ο άνεμος ... στο Vigo».

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.