News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η πυγμή της Ευρώπης

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Του Daniel López Peinado

Η Μαδρίτη είναι η μόνη ομάδα που έχει σκοράρει σε κάθε παιχνίδι τη φετινή σεζόν


Η Μαδρίτη του Ζιντάν είναι μόλις δύο παιχνίδια μακριά απ’το να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 41 συνεχόμενων παιχνιδιών με γκολ, το οποίο θα’ταν ένα ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας του Chamartin.

Η Θέλτα στο Balaídos, αυτή την Κυριακή, και η Οσασούνα, το επόμενο Σάββατο στις 11 Φεβρουαρίου στο El Sadar, είναι τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει για να ισοφαρίσει αυτό το ρεκόρ. Αν καταφέρει να σκοράρει και στα δύο παιχνίδια, το ματς για να σπάσει το ρεκόρ των 41 παιχνιδιών, θα’ναι η Νάπολι του Callejón, στην επιστροφή του Champions League στο Bernabeu.

Το λευκό σύνολο είναι η μοναδική ομάδα απ’τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχει καταφέρει να σκοράρει σε κάθε παιχνίδι που έχει παίξει αυτή τη σεζόν (συνολικά 34). Η τελευταία αναμέτρηση στην οποία δεν κατάφερε να σκοράρει η Μαδρίτη ήταν στο πρώτο σκέλος των ημιτελικών του Champions League εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία. Προσθέτοντας τα τελευταία πέντε παιχνίδια της περασμένης σεζόν, το νούμερο ανέρχεται σε 39 συνεχόμενα παιχνίδια.


Το ρεκόρ

Σε τρεις περιπτώσεις, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να πιάσει τα 41 συνεχόμενα παιχνίδια με γκολ. Ο τελευταίος που το πέτυχε ήταν ο Ζοζέ Μουρίνιο κατά τη διάρκεια της σεζόν 11-12 που έληξε με την κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος.

Πριν απ’αυτόν, στις σεζόν 87-88 και 88-89 πέτυχε επίσης το εν λόγω ρεκόρ υπό το χέρι του Beenhakker. Αλλά πρέπει να πάμε πίσω στο χρόνο μέχρι την εποχή που πρόεδρος στο club ήταν ο Santiago Bernabeu για να βρούμε την πρώτη φορά που είχε σκοράρει τόσα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Ήταν μεταξύ των σεζόν 51-51 και 52-53.


Η ομάδα του Ζιντάν, η οποία έχει καταφέρει ήδη να σπάσει το ιστορικό σερί των συνεχόμενων αήττητων παιχνιδιών, φαίνεται έτοιμη να συνεχίσει να γράφει ιστορία.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.