News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Νάπολι, ένας Βεζούβιος

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Η αντίπαλος της Μαδρίτης στο Champions League, σε έκρηξη παιχνιδιού και γκολ


Το ηφαίστειο εκρήγνυται. Όπως και στις καλύτερες εποχές του Diego Armando Maradona. Εποχές εκείνες, του Scudetto, δύο, Κυπέλλου UEFA και Κυπέλλου. Τρεις δεκαετίες αργότερα, η Νάπολι μετατρέπεται σ’έναν Βεζούβιο που μάχεται για όλα εκείνα, που ανταγωνίζεται. Τρίτη στη Serie A, έξι βαθμούς πίσω απ’την Γιουβέντους, η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, και δύο πίσω απ'την Ρόμα· ημι-φιναλίστ Κυπέλλου Ιταλίας, όπου θα αντιμετωπίσει την ίδια την bianconero ομάδα κι αντίπαλος της Ρεάλ Μαδρίτης στους 16 του Champions League.

Αν μιλάμε για το ποδόσφαιρο, επικεντρωνόμαστε σε μια πολύ καλή ομάδα. Την οποία πρέπει να σέβεσαι και να λαμβάνεις υπόψη, αν δεν θες να σε προσπεράσει με την τόλμη της και την έλλειψη κόμπλεξ. Μια ομάδα επιθετική, γενναία, η οποία καταλαμβάνει το αντίθετο μισό χωρίς να τη νοιάζει ο αντίπαλος, ούτε το αν παίζει στο San Paolo ή στην Conchinchina. Μια ομάδα που αμύνεται με την άμυνα απερίσκεπτα ψηλά, που πιέζει, που δίνει ένα αφιέρωμα στον εαυτό της και η οποία έχει μια ιλιγγιώδη ταχύτητα στην αντεπίθεση και της αρέσει να χαλαρώνει κι απολαμβάνει την κατοχή της μπάλας και τις μεγάλες κυκλοφορίες της.


Αν μιλάμε για τα στατιστικά, για καθαρούς αριθμούς, βρισκόμαστε μπροστά σε μια ομάδα που μετρά 17 παιχνίδια αήττητη στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει και που αν δεν χάσει ενάντια στη Genoa, το Σάββατο πριν απ’την επίσκεψη στο Bernabeu, θα ισοφαρίσει τα 18 που ήταν ήδη την περασμένη σεζόν. Η διαφορά είναι ότι τότε ήταν ο Higuaín (36 γκολ) και τώρα το σκοράρισμα μοιράζεται μεταξύ των Mertens (16), Hamsik (9), Callejón (8), Insigne (7) και Milik (4). Ακριβώς αυτός ο τελευταίος, ο Πολωνός που αποκτήθηκε για ν’αντικαταστήσει τον Αργεντινό, τραυματίστηκε με την εθνική του στις αρχές Οκτωβρίου, παθαίνοντας ρήξη χιαστών συνδέσμων και δεν έχει επανεμφανιστεί ακόμα, αν και το Σάββατο εναντίον της Μπολόνια (1-7) ήταν ήδη στον πάγκο.

Περισσότεροι αριθμοί: εντός έδρας 27 βαθμοί, 28 γκολ υπέρ και 14 κατά, κι εκτός 21 βαθμοί και 27 γκολ υπέρ και 12 κατά. Η διαφορά τερμάτων της είναι η ίδια με την πρώτη Γιουβέντους (+ 29). Τα στατιστικά της στο σκοράρισμα ανταγωνίζονται των μεγάλων της Ευρώπης. Μόνο η Μονακό, 70, έχει περισσότερα απ’τα 55 γκολ της. Τα ίδια με τη Barca. Τέσσερα περισσότερα απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει, φυσικά, δύο παιχνίδια λιγότερο. Στην Premier, η Άρσεναλ και η Λίβερπουλ (52), η πρώτη Τσέλσι (51) και η Μάντσεστερ Σίτι (49) έχουν λιγότερα. Όπως και η Μπάγερν (43) και η PSG (45).

Τέσσερις ήττες

Έχει χάσει μόνο τρία παιχνίδια στην Serie A (Atalanta, Ρόμα, Γιουβέντους), κι ένα στο Champions League (Besiktas 2-3). Μικρή συγκομιδή για μια ομάδα που ρισκάρει, που κοιτά περισσότερο προς το αντίπαλο τέρμα παρά προς το δικό της και που ενδεχομένως σ’αυτό το ρίσκο πληρώνει το τίμημά της, επειδή οι ομάδες που επιδιώκουν να ενοχλήσουν μπορεί να ενοχληθούν. Μόλις ανέκτησε τον Koulibaly που επιστρέφει απ’το Copa África, έτσι ώστε έχει όλη την ομάδα. Ένας πραγματικός κίνδυνος, αν το βάρος του Santiago Bernabeu δεν φοβίσει τους παίκτες της.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.