News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη χάνει την πρώτη ευκαιρία να απομακρυνθεί και κολλάει στη Valencia

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Του Jesús Garrido

Δεν μπόρεσε ν’ανατρέψει τα δύο αρχικά γκολ

Δύο γκολ σε εννέα λεπτά των Zaza και Orellana, που προκλήθηκαν από μια καταστροφική madridista άμυνα, ήταν ένα πολύ μεγάλο βάρος που η Μαδρίτη δεν μπόρεσε να ξεπεράσει, παρά το γκολ του Cristiano


Λέγονταν ότι η Μαδρίτη επρόκειτο να καθαρίσει τη la Liga στα δύο παιχνίδια της που είχαν αναβληθεί. Είχε τη δυνατότητα, κερδίζοντας και τα δύο, να μπορέσει ν’απομακρυνθεί απ’τη Barcelona επτά πόντους και ν’αφήσει ουσιαστικά καταδικασμένο τον τίτλο. Αλλά φυσικά, έπρεπε να πάρει τους έξι βαθμούς έτσι ώστε ο οιωνός να’ταν επιτυχής. Και στην πρώτη ευκαιρία για την επέκταση του περιθωρίου, οι λευκοί έχουν κολλήσει. Η Βαλένθια, αυτή η ομάδα που βρωμούσε Segunda, κέρδισε τον ηγέτη πανάξια μ’ένα εξαιρετικό ξεκίνημα που μπόρεσε να διατηρήσει μέχρι που ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη. Ούτε ο ένας θα πέσει ούτε ο άλλος θα’ναι πρωταθλητής με μια εκπληκτική ευκολία.


Η βελτίωση της Βαλένθια είναι αναμφισβήτητη. Για πολλούς μήνες, το che club είχε τη λύση μπροστά στη μύτη του, αλλά επιδίδονταν στο να ψάχνει άλλες γάζες που δεν κάλυπταν ούτε κατά διάνοια μια ήδη μολυσμένη πληγή. Η λύση δεν ήταν ούτε ο Nuno, ούτε ο Νέβιλ ούτε ο Ayestarán ούτε ο Πραντέλι. Όλοι οι παίκτες έχουν βρεθεί πολύ πιο άνετα πάντα με τον Voro σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες οι αντιξοότητες έχουν καταλήξει να δώσουν την θέση του προπονητή. Μετά από πολλές δοκιμές, του έδωσαν την ευκαιρία να τελειώσει τη σεζόν, και φαίνεται να’χουν βρει το κλειδί. Η νίκη επί της Μαδρίτης είναι ένα σημείο καμπής που στοχεύει προς τα πάνω, επιτέλους.

Μερικές φορές, σε καταστάσεις τέτοιου τύπου, χρειάζεται να’χεις κάποια τύχη. Επειδή δεν είναι εύκολο σε μια ίδια μέρα να’ναι πραγματικά άσχημοι δύο αμυντικοί παίκτες της Μαδρίτης, όπως έτυχε να’ναι αυτή τη φορά οι Varane και Μαρσέλο. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη Μαδρίτη να συμπιέζει την Βαλένθια στην περιοχή της απ’το πρώτο σφύριγμα και, σε μια πρώτη αντεπίθεση, η Βαλένθια βρήκε το γκολ. Ο Βραζιλιάνος μπακ άφησε ακάλυπτη την θέση του, ο Μουνίρ εμφανίστηκε από εκεί για να σερβίρει τον Zaza. Ο Varane του έδωσε χώρο, κάτι ακατανόητο, κι ο Ιταλός τον αιφνιδίασε μ’ένα βολέ σε μισή στροφή που κατέληξε στο παραθυράκι.


Το κλειδί του αγώνα ήταν να βρεθεί το δεύτερο σχεδόν αμέσως. Στα εννέα λεπτά, η Μαδρίτη ήταν και πάλι σπασμένη. Μια valencianista αντεπίθεση σε αριθμητική υπεροχή, σα να’παιζαν τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και οι merengues ανατράπηκαν ψάχνοντας την ισοφάριση. Ο Orellana σκόραρε και πάλι στη Μαδρίτη με μια διαφορετική φανέλα κι έκανε αδύνατη οποιαδήποτε πιθανή ανατροπή.



Αδύνατη επειδή η Μαδρίτη στερήθηκε κάθε είδους ιδέα. Κατατονική, απέτυχε να αντιδράσει στην αντιπαλότητα. Ο Ζιντάν χρησιμοποίησε τον James απ’την αρχή, και, προφανώς, χρησιμοποίησε τον Bale, όταν αισθάνθηκε την υποχρέωση να βγάλει τον Κολομβιανό, ο οποίος δεν έδειξε επίσης τίποτα στο γήπεδο. Με μια πολύ επιθετική ομάδα, ο Voro ξεπέρασε τη Μαδρίτη απ’την αμυντική σταθερότητα, ένα θαύμα βλέποντας την valencianista πορεία αυτή τη σεζόν. Ανάγκασε τον Carvajal και τον Marcelo να βρέξουν μπάλες στην περιοχή χωρίς νόημα και χωρίς εκτελεστές. Μια απ’αυτές, η σέντρα που δεν ήταν πλευρική, την κυνήγησε ο Cristiano και την έστειλε στα δίχτυα ακριβώς όταν πλησίαζε το ημίχρονο. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο, αυτό το γκολ δεν βοήθησε σε τίποτα. Δεν βοήθησε ούτε ο Μπέιλ, ούτε ο Lucas. Χωρίς ιδέες, δεν υπάρχουν ευκαιρίες. Και το χτύπημα θα μπορούσε κάλλιστα να’ταν χειρότερο για τους madridistas, αν ο διαιτητής είχε πάρει κάποια σωστή απόφαση...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.