News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη έχει επιθυμία για εκδίκηση

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Οι λευκοί θα παίξουν στο Balaídos με το Κύπελλο στο μυαλό


Ο αποκλεισμός απ’το Κύπελλο ήταν τραγικός για την Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως όλες οι ήττες, και περισσότερο όταν ήρθε μετά από μια ήττα στη Σεβίλλη που έθεσε τέλος σ’ένα σερί 40 αγώνων χωρίς να κλίνει το γόνυ. Το χτύπημα ήρθε απ’τους έξι τραυματίες και τις λογικές αμφιβολίες που εμφανίζονται σε μια οντότητα όπως τη λευκή, στην οποία η νίκη αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής.

Ήταν ένας απροσδόκητος αποκλεισμός και που πάνω απ 'όλα σφυρηλατήθηκε στο πρώτο σκέλος στο Μπερναμπέου, μέρα κατά την οποία η λευκή ομάδα έκανε ένα απ’τα χειρότερα παιχνίδια της στη σεζόν. Ωστόσο, στο Vigo, η εντεκάδα του Ζιντάν, με πολλές απουσίες, παρεμπιπτόντως, στάθηκε, έπαιξε καλά και πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για κάτι που πίστευαν ότι είναι δυνατόν, όπως ήταν η πρόκριση στους ημιτελικούς. Η πραγματικότητα ήταν διαφορετική κι αυτό πονάει στα λευκά αποδυτήρια, που θέλουν μια αθλητική εκδίκηση μέσα στο γήπεδο.

Η Celta μπαίνει και πάλι στο μέλλον της ομάδας του Ζιντάν. Μοναδική ευκαιρία για να ξεχάσει ό, τι συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο Balaídos και που χρησίμευσε για συζήτηση και εικασίες της ψυχολογικής στιγμής του ρόστερ και της κατάστασης της φόρμας κάποιων παικτών. Αμφιβολίες που ήταν έτοιμες να εξαφανιστούν μετά τη νίκη επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ, αλλά που η αντίδραση μιας πολύ μικρής ομάδας λευκών οπαδών ανέστειλε για επερχόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης με την Θέλτα την Κυριακή.

Οι madridistas ανυπομονούν για το παιχνίδι. Δεν έχουν τίποτα εναντίον της Θέλτα, αλλά με το αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης στην οποία, όπως πιστεύουν, το ποδόσφαιρο δεν ήταν δίκαιο. Ο Ρονάλντο θυμάται τα δοκάρια κι ο Ράμος εκείνη τη χαμένη ευκαιρία, την πιο εύκολη που είχε κατά τους τελευταίους μήνες για να μπει και πάλι στον ρόλο του ήρωα, αυτόν στον οποίο αισθάνεται τόσο άνετα.

Φθορά απ’το κύπελλο

Μια νίκη αύριο δεν θα χρησίμευε ως γλυκαντικό μετά το αντίο στο κύπελλο, αλλά θα’ταν μια μικρή εκδίκηση απέναντι σε μια ομάδα την οποία τα λευκά αποδυτήρια σέβονται στο μέγιστο, αλλά που πιστεύουν ότι δεν τους απέκλεισε δίκαια στο κύπελλο. Είναι η επιστροφή στον τόπο των γεγονότων, όπου τελείωσε το όνειρο του τρεμπλ, αυτή η πρόκληση που φαίνεται ανέφικτη για την Ρεάλ Μαδρίτης και την οποία οι παίκτες του συλλόγου έβλεπαν ως εφικτή.

Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο δημιούργησε ένα εντελώς νέο τοπίο για την ομάδα του Ζιντάν εφόσον η κατάκτηση όλων των τίτλων είναι αδύνατη. Χωρίς μεσοβδόμαδα παιχνίδια, η λευκή ομάδα έχει την πολυτέλεια της προετοιμασίας των αγώνων με μια ολόκληρη εβδομάδα στο ενδιάμεσο, ενώ Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο αναμετρώνται σε μια σκληρή και ανταγωνιστική μονομαχία.

Η Αλαβές, προτεραιότητα

Επιπλέον, η Θέλτα έχει δώσει προτεραιότητα στο Κύπελλο, ξεκουράζοντας τους βασικούς ενόψει του αυριανού αγώνα. Ουδέν κακό αμιγές καλού. Τουλάχιστον έτσι σκέφτονται στ’αποδυτήρια που έρχονται φορτωμένα με συναίσθημα κι επιθυμία για την αναμέτρηση με την gallego ομάδα. Πιστεύουν ότι το κύπελλο μπορεί να βοηθήσει να βαφτεί λευκό το πρωτάθλημα απ’τις επιτυχίες τους και την αποτυχία των υπολοίπων. Στόχος Vigo και Παμπλόνα. Έξι βαθμοί που θεωρούν κλειδί για το πρωτάθλημα και για να φτάσουν στο Champions League με όλα υπέρ, συμπεριλαμβανομένου του κοινού του Μπερναμπέου.

Οι λογαριασμοί είναι ξεκάθαροι κι αν έρθουν αυτές οι δύο νίκες, οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης είναι πεπεισμένοι ότι ο οπαδός θα επιστρέψει στο πλάι της ομάδας στο 100%, δημιουργώντας το ιδανικό κλίμα για τον αγώνα του Champions League εναντίον της Νάπολι και για το υπόλοιπο της σεζόν.

Παίκτες, προπονητές και club γνωρίζουν ότι η la Liga δεν μπορεί να ξεφύγει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν είναι θέμα προτεραιοτήτων σχετικά με το Champions League, την διοργάνωση της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η σημερινή κατάσταση θέτει σε τέλειο δρόμο έτσι ώστε η madridista οντότητα να τερματίσει την ξηρασία στο πρωτάθλημα, αυτή που παρέμεινε στάσιμη στο δεύτερο έτος του Μουρίνιο.


Ο επόμενος αντίπαλος σ’αυτήν την κούρσα για το πρωτάθλημα είναι η Celta, ομάδα για την οποία τ’αποδυτήρια έχουν επιθυμία, αν και γνωρίζουν ότι παρά την απουσία ορισμένων βασικών, η ομάδα του Berizzo δεν θα το κάνει καθόλου εύκολο, όπως έκανε και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στο οποίο ένα γκολ του Toni Kroos στην τελική ευθεία έσωσε τους τρεις βαθμούς.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.