News Update :

powered by Agones.gr - livescore

"Η Μαδρίτη έκανε λάθος και το ξέρει, γιατί το κύρος της υπέφερε πολύ μ’αυτό"

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Του Pablo Polo

Ο Abel Caballero, δήμαρχος του Vigo, μιλά στη MARCA

«Η Μαδρίτη δεν είναι απ’τις πολύ καλές γιατί την αποκλείσαμε στο Κύπελλο»

«Δεν έγινε γιατί το αποφάσισα εγώ, δεν αναθέτω την ασφάλεια σε κανέναν»

«Η Θέλτα έχει το πιο πιεσμένο πρόγραμμα, είναι σε τρία μέτωπα και η Μαδρίτη σε δύο»


Ο Abel Caballero μιλά στη MARCA στη FEMP (Ισπανική Ομοσπονδία Δήμων και Επαρχιών) πριν επιστρέψει στο Βίγκο. Δεν ήρθε στη Μαδρίτη για το αναβληθέν ματς, αλλά δεν τον ρώτησαν για τίποτα άλλο όλη τη μέρα...

Φανταζόσασταν τόση ταραχή για ένα ματς;

Είναι συμπτωματικό, αλλά πρέπει να πω ότι είναι ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, όσο κι αν επιμένουν ορισμένοι. Είναι αλήθεια ότι η Μαδρίτη είναι η Μαδρίτη, αλλά η Θέλτα είναι αναλόγως πιο σημαντική. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα πολύ αρνητικό μέρος σ’όλο αυτό. Πήρα μια απόφαση με βάση την ασφάλεια των ανθρώπων, και υπάρχει ένα club που προσπάθησε να πιέσει ανάλογα με τα συμφέροντά του. Αυτό δεν είναι σωστό.

Ίσως η Μαδρίτη να’θελε επίσης να γίνει χωρίς να κινδυνέψει ο κόσμος...

Όχι, αυτό ήταν αδύνατο, αυτός που το αποφασίζει δεν είναι η Μαδρίτη αλλά οι τεχνικοί του Δημοτικού Συμβούλιου για τους οποίους απαντάω εγώ. Ξέρετε τι είναι αυτό με ανέμους 150 χιλιομέτρων την ώρα; (δείχνει την κατεστραμμένη περιοχή του γηπέδου). Λοιπόν κάτι παράτολμο. Όλος ο κόσμος το συμμερίζεται. Μόνο σε κάποιον του ήρθε να πει ότι αυτό θα μπορούσε να επιδιορθωθεί. Όχι, κοιτάξτε, με ριπές ανέμου πάνω από 40 χλμ/ώρα πάνω απ’αυτό το σκέπαστρο, απαγορεύεται απ’το νόμο. Αν οι άλλοι διακινδύνευαν τη ζωή είναι δική τους ευθύνη, αλλά φυσικά όχι στο γήπεδο του Vigo.

Είστε ενοχλημένος με τη Ρεάλ Μαδρίτης;

Είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός το ότι ένας σύλλογος προσπαθεί ν’αλλάξει μια απόφαση που λαμβάνεται με βάση την ασφάλεια χιλιάδων ανθρώπων. Είναι ακατάλληλο, είναι ανάρμοστο, είναι αλαζονικό. Μιας και είμαστε πολύ σημαντικοί ο αγώνας θα γίνει. Λοιπόν, κοιτάξτε, δεν πρόκειται να γίνει, επειδή δεν μπορεί να γίνει. Πιστεύω ότι δεν το σκέφτηκαν, πιστεύω ότι έκανε όλα αυτά χωρίς να σκεφτεί.

Ίσως να εξέτασε ένα άλλο στάδιο, μια άλλη δυνατότητα κι όχι τόση ακινησία στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων...

Προσπάθεια να γίνει; Ό, τι χρειάζεται, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν γίνεται. Είδα πως κλονίζονταν και υπήρχαν πολλές μεταλλικές πλάκες που θα μπορούσαν να πέσουν ανά πάσα στιγμή. Είναι περιττό να πιστεύει κάποιος ότι είναι πάνω από αυτό. Είναι λίγο απίστευτο να λένε ότι μπορεί να επιδιορθωθεί, ως εκ τούτου, πολύ επιτηδευμένο από κάποιους. Θέλω να πιστεύω ότι η διοίκηση της Μαδρίτης δεν ήταν σε αυτό. Ο Florentino είναι ένας σπουδαίος πρόεδρος, αλλά αν έχει σχέση μ’αυτό, πλέον δεν είναι τόσο καλός. Αν νόμιζαν ότι επρόκειτο να το πετύχουν γιατί δεν ήμασταν σαν αυτούς... Λοιπόν ναι, η Θέλτα είναι καλύτερη απ’τη Μαδρίτη! Παίζουμε καλύτερα και τους κερδίσαμε ήδη.


Δεν πιστεύετε ότι η Μαδρίτη ήταν η πιο ζημιωμένη;

Και τι σημασία έχει, δεν μιλάμε γι 'αυτό. Και ξέρετε ποιος κάθεται από κάτω; Οι φιλοξενούμενοι οπαδοί, αυτές οι πλάκες έπεσαν ακριβώς εκεί που είναι οι φιλοξενούμενοι οπαδοί. Επειδή εγώ απαντώ για την ασφάλεια όλων, απ’όπου κι αν προέρχονται.

Έτσι που τα λέτε είναι παράτολμο να γίνονται παιχνίδια στο Balaídos κάθε Κυριακή. Δεν θα’πρεπε να’χει κανονιστεί ήδη αυτό;

Και το κανονίζουμε. Κάνουμε ήδη την ανακαίνιση.

Φανταστείτε να ξεσπάσει μια καταιγίδα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ...

Όχι, μια καταιγίδα και δεν εμφανίζεται απρόβλεπτα. Θα’χε αναβληθεί ο αγώνας.

Δεν αναβλήθηκε, τότε, για τις ζημιές στη στέγη;

Με αυτές τις ριπές του ανέμου δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο. Με άνεμο 150 χλμ/ώρα θα’χε αναβληθεί ο αγώνας λόγω της καταιγίδας.

Και τι λέτε σε όσους σας κατηγορούν ότι τα έργα έπρεπε να έχουν γίνει πριν από τρία χρόνια;

Εδώ είμαστε. Είμαστε το μοναδικό γήπεδο στην Ευρώπη που κάνουμε μια πλήρη ανακαίνιση. 32.000.000 €. Η μπροστινή κερκίδα είναι από χάλυβα και εξαιρετικό μπλε αλουμίνιο. Κι αυτήν την επηρεασμένη την έχουμε ήδη αναθέσει. Και ξέρετε γιατί σταμάτησε; Γιατί μια ομάδα του PP προσέφυγε στο διοικητικό δικαστήριο που την παρέλυσε τον Δεκέμβριο. Εάν όχι, θα’χε φτιαχτεί.

Κι αν αυτό ήταν για μια άλλη ομάδα πλην της Μαδρίτης;

Δεν θα’χε συμβεί τίποτα. Επιτρέψτε μου σας πω επίσης ότι δεν είναι απ’τις πολύ καλές, επειδή η Celta την απέκλεισε επίσης στο Κύπελλο. Και το πανηγυρίζω ξεκάθαρα.

Δεν κατανοείτε ούτε τη δέσμευση της Μαδρίτης να γίνει σ’ένα άλλο γήπεδο;

Όχι, εκεί μιλάω ως οπαδός κι ως δήμαρχος του Vigo. Το ματς πρέπει να γίνει στο Βίγκο. Αυτό δεν είναι εδώ σε πιάνω εδώ σε σκοτώνω, μιας και είμαι πολύ μεγάλος πρέπει να κάνεις ό, τι θέλω. Η Μαδρίτη έκανε λάθος και το ξέρει. Επειδή το κύρος της υποφέρει πολύ μ’αυτό. Η Θέλτα, όπως και να’χει, ήθελε να παίξει. Και ποιος λέει ότι δεν επρόκειτο να κερδίσουμε τη Μαδρίτη με τους αναπληρωματικούς;

Δεν πιστεύετε ότι ζημιώθηκε η εικόνα του πρωταθλήματος;

Όχι, ζημιώθηκε η εικόνα της Μαδρίτης. Την απόφαση την πήρε ο δήμαρχος, όχι η la Liga. Η Laliga θα πει πού και πότε θα γίνει.

Δεν πρέπει να’ναι η Laliga αυτή που παίρνει αυτήν την απόφαση;

Όχι, το ανέβαλα εγώ. Την ασφάλεια δεν την αναθέτω σε κανέναν.

Δεν πιστεύετε ότι το πρόγραμμα είναι πλέον πολύ πιεσμένο;

Ότι η Μαδρίτη είναι υπερφορτωμένη με παιχνίδια; Η Celta περισσότερο, επειδή σας αρέσει ή όχι, είναι σε τρεις διοργανώσεις και η Μαδρίτη σε δύο γιατί την αποκλείσαμε.

Και την Κυριακή δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί, παρά το ότι υποχώρησε η καταιγίδα;

Να σας δείξω μια καταγραφή της Κυριακής; Μέχρι σήμερα δεν έχει μπορέσει ν’ανέβει κανείς.

Τέλος, σας ενόχλησε το εξώφυλλο της MARCA;

Όχι, με διασκέδασε. Δεν το είδα υποτιμητικό. Ειρωνικό.



Με εντολή του κυρίου δημάρχου
Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.