News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η φροντίδα του Mourinho στον De Gea για να μην φύγει απ’τη United

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Έχει περιβάλλεται τον παίκτη μ’ένα καλό κλίμα για ν’αποτρέψει το να πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν πρόκειται να κάνει καθόλου εύκολη την αποχώρηση του πρώην της Ατλέτικο, αν και γνωρίζει επίσης ότι δεν είναι μια απόφαση που μπορεί να φρενάρει ανεπανόρθωτα. Μπροστά σ'αυτήν την κατάσταση ο προπονητής έχει αποφασίσει ν'αναλάβει δράση, δημιουργώντας το ιδανικό σενάριο έτσι ώστε να βρει ο τερματοφύλακας όλα όσα επιθυμεί στην καθημερινή εργασία του.

Ο προπονητής της United έχει δημιουργήσει το «σύμπαν De Gea», αυτό στο οποίο ο τερματοφύλακας που έχει κρατήσει τις περισσότερες φορές ανέπαφη την εστία στις τρεις τελευταίες σεζόν στην Premier, αισθάνεται σαν στο σπίτι, ή τουλάχιστον έτσι ώστε ο πειρασμός να επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, ν’απομακρύνεται απ’το μυαλό του.

Το πρώτο και θεμελιώδες που έκανε ο Μουρίνιο ήταν η υπογραφή του Emilio Álvarez ως προπονητή τερματοφυλάκων. Αυτός που αποτέλεσε μέρος του τεχνικού τιμ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ατλέτικο, ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας έτσι ώστε ο Quique Sánchez Flores να επιλέξει τον De Gea όταν ήταν προπονητής της rojiblanco ομάδας, μπροστά απ’τους Sergio Asenjo και Joel Robles. Από εκείνη τη στιγμή, ο Álvarez έχει μετατραπεί στον άνθρωπο της εμπιστοσύνης του τερματοφύλακα της United.

Περιτριγυρισμένος από φίλους

Τέτοια είναι η αρμονία μ’αυτόν που είναι τώρα προπονητής τερματοφυλάκων, που ακόμα και σε περιόδους χωρίς καθημερινή εργασία, ο De Gea έχει χρησιμοποιήσει τον φίλο και δάσκαλό του για να μην χάσει το ρυθμό και να συνεχίσει να εργάζεται και να βελτιώνει διάφορες πτυχές σε όλους τους τομείς του επαγγέλματος του τερματοφύλακα.

Επιπλέον, η παρουσία των φίλων και συμπαικτών στο ρόστερ της Manchester United είναι ένας άλλος απ’τους σημαντικότερους παράγοντες που δημιουργούνται απ’τον Μουρίνιο για να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα για να εξασφαλιστεί η παραμονή του στο Μάντσεστερ. Η ομάδα είναι μια γροθιά κι ο προπονητής έχει καταφέρει η ατμόσφαιρα να’ναι ασυναγώνιστη και η ομάδα να παλέψει και πάλι για να επανακτήσει τη θέση της στην Premier και στην Ευρώπη, κάτι που, μετά από κάποιους μήνες αμφιβολίας, καταφέρνει ο Πορτογάλος.

Ο José Mourinho ξέρει τι είναι να εμφανίζεται στον ορίζοντα η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν θέλει να χάσει τον παίκτη. Ξέρει ότι ο David de Gea του δίνει ηρεμία και τον βοηθά να κερδίζει παιχνίδια, κάτι που λίγοι τερματοφύλακες μπορούν να κάνουν. Ο προπονητής γνωρίζει επίσης ότι δεν είναι όλα στο χέρι του...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.