News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η διαχείριση της αφθονίας

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Του Santiago Segurola

Μισή σεζόν καλών αποτελεσμάτων και πολλοί τραυματισμοί τοποθετούν τον Ζιντάν σε μια υποχρέωση να μετρήσει τη φύση του ρόστερ και την εφευρετικότητα των παικτών. Είναι δύσκολες καταστάσεις σε όλες τις ομάδες, και περισσότερο σε ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, απαίτησης στο μέγιστο σε κάθε παιχνίδι. Δεν μπορούν να επιτραπούν ανόητες βδομάδες, ούτε ήττες. Έχασε δύο παιχνίδια τον Ιανουάριο (εναντίον της Σεβίλλης στο πρωτάθλημα και της Celta στο κύπελλο) κι ανακηρύχθηκε σχεδόν σε κρίση. Το αήττητο των 40 αγώνων, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ξεχάστηκαν μονομιάς. Έτσι είναι η Μαδρίτη κι αυτή είναι η αξία του Ζιντάν ως οδηγού. Έχει βρει λύσεις στην δυσκολία. Τώρα είναι όλοι υγιείς.

Μένουν να ανακτηθούν οι Danilo και Coentrao, δύο παίκτες που μόλις που νοιάζουν τους οπαδούς. Ο Πορτογάλος δεν αναμένεται. Κι απ’τον Βραζιλιάνο αναμένονται πολλά περισσότερα.

Η επιστροφή του Gareth Bale ολοκληρώνει το υγιές τοπίο μιας ομάδας που έχει χρησιμοποιεί σπάνια την καλή εντεκάδα. Το 99% των οπαδών θα’λεγε ότι οι αγαπημένοι του Ζιντάν είναι: Keylor, Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Modric, Casemiro, Kroos, Bale, Μπενζεμά και Κριστιάνο. Σπάνια έχει ένας προπονητής τόσο σαφή τα πράγματα και, όμως, σπάνια ένας προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης έχει χρησιμοποιήσει περισσότερους παίκτες. Με μια άψογη απόδοση, πράγματι.

Η σεζόν ξεκίνησε χωρίς τους Keylor, Μπενζεμά και Κριστιάνο. Αντ 'αυτών εμφανίστηκαν, οι Casilla, Morata κι Asensio. Από τότε συνέβησαν οι τραυματισμοί. Keylor, Carvajal, Ντανίλο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Modric, Kovacic, Casemiro, Kroos, Bale, Κριστιάνο και Μπενζεμά έχουν περάσει από περιόδους απουσίας ανώτερες του ενός μήνα. Η πυκνότητα των τραυματισμών, που έχει επηρεάσει όλες τις γραμμές, θα μπορούσε να μετατρέψει την διαχείριση του ρόστερ σε μια κόλαση. Για έναν νεοσύλλεκτο προπονητή, ο Ζιντάν μόλις ολοκλήρωσε την πρώτη του χρονιά ως προπονητής, η εξέταση είχε ψωμί. Από αυτή την άποψη, η επιτυχία του Ζιντάν δεν αμφισβητείται.

Εκτός απ’τον Danilo, κανένας παίκτης δεν είναι υπό υποψία. Λειτουργούν όλοι, και σε πολλές περιπτώσεις πάνω απ’τις προσδοκίες. Ο αγώνας με την Εσπανιόλ αναπαρήγαγε διάφορα προηγούμενα κεφάλαια: πολλές καινοτομίες και μια ευρεία παρουσία νεαρών παικτών, η πλειοψηφία κυρίως απ’την cantera. Casilla, Carvajal, Nacho, Lucas Vázquez και Morata είναι κάτι περισσότερο από παίκτες. Τονίζουν τη σημασία της ταυτότητας και της δέσμευσης που χτίζεται έξω απ’την αγορά. Ο Ζιντάν έχει υπάρξει έξυπνος κι ευαίσθητος μ’αυτήν την πραγματικότητα, διαψευσμένη τόσο συχνά από προηγούμενους τεχνικούς κι απ’το ίδιο το club.

Οποιαδήποτε απ’τις εκδόσεις που έχει ρυθμίσει ο Ζιντάν, έχει λειτουργήσει. Σε μια σεζόν γεμάτη δυσκολίες, ο τεχνικός έχει μετακινηθεί με πατίνια, όπως στην εποχή του ως παίκτης. Μακριά απ’το να θεωρήσει ότι κάθε πρόβλημα ήταν ένα εμπόδιο, ο Ζιντάν έχει χρησιμοποιήσει κάθε εμπόδιο για την αποφυγή προβλημάτων. Η Ρεάλ Μαδρίτης ηγείται της βαθμολογίας και οι παίκτες είναι ικανοποιημένοι. Πάνε χρόνια, ίσως και πενταετίες, που το Bernabeu δεν είναι τόσο ήρεμο και σίγουρο. Δεν υπάρχει ούτε ένα ίχνος έντασης. Πίσω απ’αυτό το ειρηνικό πανόραμα υπάρχει το χέρι του Ζιντάν, τόσο στο αυστηρά αθλητικό κεφάλαιο όσο και στην ικανότητά του να βγάζει τα μηνύματά του προς τα έξω.


Στον Ζιντάν έρχεται ένα πρόβλημα ενός άλλου είδους. Μετά την διαχείριση μισού χρόνου τραυματισμών, τώρα πρέπει να διαχειριστεί την αφθονία. Επέστρεψε ο Bale και πλέον είναι όλοι υγιείς. Αυτό που σε κάποια στιγμή θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως αποφάσεις αναγκασμένες απ’τις απουσίες, τώρα θα αντιστοιχούν αποκλειστικά σε επιλογές του Ζιντάν. Τα προηγούμενα καλούν να μην αμφισβητούμε την πανουργία του.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.