News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Villarreal Real 2-3

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Τρομερό ματς. ΤΡΟΜΕΡΟ. Ματς στο οποίο η Ρεάλ έμπαινε με την τεράστια πίεση απ’το τεράστιο διπλό της Μπάρτσα. Κι έκανε ένα διπλό πρωταθλητισμού. Όρκος πίστης απ’την Ρεάλ στο πρωτάθλημα. Όρκος πίστης των Ίσκο και Μοράτα. Γροθιά στο κατεστημένο, στην αναξιοκρατία, στην λογική του ελληνικού δημοσίου, στην αδικία, στην ξεφτίλα. Όταν είσαι άξιος, όταν έχεις πίστη, όταν είσαι εργατικός, ΘΑ ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΕΙΣ. ΤΕΛΟΣ. Και η Ρεάλ, έχει την ευλογία, να’χει τέτοιους παίκτες στο ρόστερ της. CANTERANOS ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΟΥΣ. Είναι απ’τα ματς, που χαίρεται να βλέπει ο κόσμος, που περνάει δύσκολα στην καθημερινότητά του, που αγωνίζεται, κάνει κόπους και θυσίες και προσπαθεί. Κι όταν βλέπει ότι κάποιος τα καταφέρνει μ’αυτόν τον τρόπο ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.


Ζιντάν, το βράδυ, όταν γυρίσεις σπίτι, ψάξε στη ντουλάπα, να δεις αν σου απέμεινε κανά παντελόνι, ή αν όλη η γκαρνταρόμπα είναι τουαλέτες και ρόμπα. Γιατί σήμερα, σε ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ. Σήμερα έσπασαν αποστήματα. Σήμερα βγήκανε τ’άπλυτα στη φόρα.

Για σένα, πρόεδρε ΜΑΛΑΚΑ ότι και να’γραψω…. άσε, μια εικόνα χίλιες λέξεις. Πάμε


Στο πρώτο μέρος η Ρεάλ μπήκε καλά και προσπάθησε να πάρει την πρωτοβουλία. Φυσικά, επιτίθονταν με το μόνο τρόπο που βολεύει τους μπροστινούς γκασμάδες, με καμινάδες. Μέχρι αηδίας. Ενώ συνέβαινε και το εξής αδιανόητο, για να σταματάει πλήρως η λογική. Αριστερό εξτρέμ έπαιζε κυρίως ο Μπενζεμά, φορ έπαιζε κυρίως ο Ρονάλντο, με τους δύο τους να εναλλάσσουν που και που ρόλους, κι ο μόνος που δεν έπαιζε αριστερό εξτρέμ, ήταν ο Μπέιλ, που ήταν κολλημένος στα δεξιά. Και παρά την διάθεση της Ρεάλ, η πρώτη μεγάλη στιγμή, ανήκε στην Βιγιαρεάλ, όταν στο 10’, ο Trigueros έκανε το ρήγμα από δεξιά με τους Μαρσέλο, Κρος να μην καταφέρνουν να τον σταματήσουν, γύρισε στο ύψος της περιοχής για τον ελεύθερο Mario ο οποίος έκανε το σουτ, με τον Νάβας να πετά και να διώχνει θεαματικά σε κόρνερ.


Η Ρεάλ συνέχισε να ψάχνει την πρωτοβουλία, αλλά συνέχισε να ψάχνει και το γκολ, με τον ίδιο ελεεινό τρόπο: γιόμες. Έτσι τα λεπτά περνούσαν άκαρπα κι ανώδυνα για την Βιγιαρεάλ, όταν φτάνοντας στο 24’, ο Μπέιλ συνεργάστηκε με τον Καρβαχάλ στα δεξιά του χώρου του κέντρου, έκανε την βαθιά μπαλιά για τον Μαρσέλο στην έξω απ’την αριστερή γωνία της περιοχής, ο Βραζιλιάνος ελίχθηκε με προσποιήσεις πάνω στον αντίπαλό του, σέντραρε μέσα στην περιοχή για τον Μπενζεμά, με τον Víctor Ruiz να σηκώνεται μπροστά, παίρνοντας την κεφαλιά, και τον Asenjo να γλιτώνει το αυτογκόλ και να τραυματίζεται. Ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ στιγμή της λευκής ομάδας στο πρώτο μέρος!


Ο αγώνας διακόπηκε για λίγο, και στην επανέναρξη, η Βιγιαρεάλ αποφάσισε πως δεν είχε να φοβηθεί τίποτα απ’το πτώμα με το έμβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης, και βγήκε μπροστά, ζητώντας και παίρνοντας κατοχή και πρωτοβουλία. Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο πανικού για τη madridista άμυνα, που έκανε τη Βιγιαρεάλ να μοιάζει Μπάρτσα. Αρχικά, στο 28’ ο Καζεμίρο δέχθηκε μια δύσκολη μπαλιά απ’τον Κρος, που δεν κατάφερε να ελέγξει κι έχασε, με την Βιγιαρεάλ να βγαίνει στην κόντρα, να πλαγιοκοπεί από δεξιά με τον Castillejo, μέσα στην περιοχή, τον Πέπε να διώχνει και τον Dos Santos να εκτελεί απ’το ύψος της περιοχής με τον Καρβαχάλ να διώχνει σε κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό, λάθος συνδυασμός Μπέιλ, Καρβαχάλ, ο δεύτερος έχασε τη μπάλα, η Βιγιαρεάλ βγήκε από αριστερά, πλαγιοκόπησε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Castillejo να πετάει τη μπάλα πάνω απ’τα δοκάρια προ κενής εστίας. Και δύο λεπτά αργότερα ολοκληρώθηκε ο πανικός, όταν ο Bakambu μπήκε από αριστερά, με τον Πέπε πάνω του, πήγε μέχρι σχεδόν τη γραμμή του άουτ, σούταρε δυνατά, με τον Νάβας να διώχνει. Εν τω μεταξύ, στο 35’, ο Asenjo δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με την Βιγιαρεάλ να προβαίνει σε αναγκαστική αλλαγή βάζοντας τον Andrés . Από’κει και πέρα, το σκηνικό κυριαρχίας των κιτρίνων συνεχίστηκε μέχρι την ανάπαυλα, με την κατοχή στο πρώτο μέρος 57-43!!!


Στο δεύτερο, το υποβρύχιο το’πιασε ακριβώς από’κει που τ’άφησε στο πρώτο. Και το’πιασε για τα καλά. Έτσι, ενώ αρχικά η Ρεάλ προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό, όταν στο 46’ ο Μόντριτς πέρασε ωραία μπροστά για τον Μπέιλ, αυτός άμεσα στ’αριστερά του για τον αμαρκάριστο Μπενζεμά, που απ’το ύψος της περιοχής, έκανε μια ΠΑΣΑ στην αγκαλιά του Andrés, τρία λεπτά αργότερα οι κίτρινοι έβαλαν στο παιχνίδι το Cerámica. Γέμισαν από αριστερά, με τον Καρβαχάλ απλά να επιτηρεί το αντίπαλο, στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο κοντός Μαρσέλο δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά απ’τον Castillejo, ο οποίος γύρισε τη μπάλα προς τα μέσα, οι Καζεμίρο και Ράμος δεν πρόλαβαν να κόψουν τον Trigueros, ο οποίος εκτέλεσε άμεσα τον Νάβας.


Σα να μην έφτανε αυτό, έξι λεπτά αργότερα, ο Bruno έκοψε με κάθετη την άμυνα της Ρεάλ στα δύο με τον Κάζε να κοιτά, βρήκε τον Bakambu, οποίος ήταν οριακά οφσάιντ, ο Ράμος δεν πρόλαβε να το κόψε κι ο Γάλλος έκανε το 2-0, με τους λευκούς να’χουν ένα βουνό μπροστά τους, και να βλέπουν το πρωτάθλημα να τους γλιστρά. Εκεί λοιπόν, όπως λέμε και στην χώρα μας, κι ο άγιος φοβέρα θέλει. Ο Ζιντάν είδε τα ραδίκια ανάποδα, πήρε ο κώλος του φωτιά, κι έδρασε άμεσα. Αρχικά έξω Κάζε, μέσα Ίσκο, κι ο Ίσκο έμοιαζε σα να’χαν έρθει οι ειδικές δυνάμεις για να σαρώσουν την Βαγδάτη. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ενέργεια απ’τον Malagueño για όσο έπαιξε. Ενέργεια που οι κίτρινοι ένιωσαν με το ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Στο 58’, σέντρα του Arroyo de Miel από δεξιά, -πως αλλιώς όταν έχεις γκασμάδες μπροστά;- κεφαλιά απ’τον Ρονάλντο με τη μπάλα λίγο έξω απ΄τα δοκάρια.

Δύο λεπτά αργότερα, σέντρα και πάλι από δεξιά, αυτή τη φορά του Μπέιλ, διώχνει με το κεφάλι η άμυνα των κιτρίνων, η μπάλα καταλήγει στον Ρονάλντο, ο οποίος πιάνει το μονοκόμματο αριστερό στέλνοντάς της στο απέναντι κάθετο, σε μια ατυχή στιγμή, που του στέρησε μια γκολάρα. Μέσα σε 5 λεπτά, η είσοδος του Alarcon είχε φέρει τα πάνω κάτω, και το πράγμα έβγαζε μάτια. Και στο 63’, ο Μπέιλ πήρε μέσα στην περιοχή, έβγαλε έξω για τον Ίσκο, αυτός κινήθηκε παράλληλα στο ύψος της, έδωσε δεξιά στον Καρβαχάλ, ο Ντάνι με τη μία γέμισμα και ο Μπέιλ με καρφωτή κεφαλιά το 2-1.


Το μομέντουμ έδειχνε Ρεάλ με την απίστευτη ενέργεια που της έδινε ο Ίσκο. Έτσι στο 71’, ήταν σειρά για την λευκή ομάδα να πάρει το σφύριγμά της, όταν κέρδισε πέναλτι σε ακούσιο χέρι του Bruno με τον Ρονάλντο να κάνει το 2-2. Κι όπως είπαμε, ο Ζινεντίν είδε τα ραδίκια ανάποδα. Κι αν τα δεις ανάποδα, δεν βάζεις τον Μοράτα στο αγαπημένο σου, κι ακίνδυνο για τον Μπενζεμά, 81’, αλλά έστω στο 76’. Κι ο Μοράτα ξέρει…


Μπήκε ο Άλβαρο στο 76’, και στο 83’, ο Κρος έκλεψε, έδωσε στον Ρονάλντο που έκανε ωραία ενέργεια στο χώρο του κέντρου, έβγαλε αριστερά στον κενό χώρο για τον Μαρσέλο, ο οποίος σέντραρε, κι ο Μοράτα έπιασε την καρφωτή κεφαλιά που πήρε μέσα τον Andrés, με τον canterano να πανηγυρίζει έξαλλα. Πολλά τα νικηφόρα γκολ του που έχουν δώσει βαθμούς και νίκες φέτος. ΠΟΛΛΑ. Σπόρτινγκ, Μπιλμπάο, Βιγιαρεάλ. Και θα μπορούσε να ισοφαρίσει τα 13 του Μπενζεμά, όταν στο 92’, δέχτηκε από δεξιά την σέντρα του Καρβαχάλ, έκανε την προβολή με το κακό αριστερό, στέλνοντάς την πολύ άουτ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για τον προσωπικό του λογαριασμό. Ψιλά γράμματα.


Ξημερώνει του χαρταετού, και πραγματικά, δεν θα μπορούσε να μην μας απασχολήσει ο Μπενζεμά. Και με τι τρόπο… ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΒΑΣΙΚΟΣ. ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ!!!

Ο Ρονάλντο, άξιος συμπαραστάτης του Μπενζεμά στο πρώτο μέρος. Συνήλθε τουλάχιστον στο δεύτερο, υποβοηθούμενος απ’την ορμή του Ίσκο, και βοήθησε στην ανατροπή, απειλώντας, βάζοντας το πέναλτι, και συμμετέχοντας όπως στο τρίτο γκολ.

Ο Μπέιλ προσπάθησε πολύ σ’όλο το 90. Στο πρώτο μέρος, δυσκολεύονταν. Ακατανόητο που συνεχίζει στα δεξιά, ακατανόητο να βλέπεις αριστερά τον Μπενζεμά. Ανέβηκε στο δεύτερο, με μεγάλη συμβολή κι αυτός.

Τα ίδια πάνω κάτω και για τον Μόντριτς. Μπήκε καλά στο ματς, αλλά με τους δύο βαδιστές μπροστά, η δουλειά του’πεφτε πάρα πολλή. Δεν ήταν και πολύ καλά ο Κρος, και φυσικά ο Κάζε δεν θα μπορούσε να τον βοηθήσει και πολύ σ’αυτόν τον τομέα. Ένας Καζεμίρο, που σήμερα δεν πρόσφερε αυτό που αναμένονταν απ’αυτόν στην άμυνα.

Η τετράδα πίσω ταλαιπωρήθηκε πολύ και δεν τα κατάφερε. Φυσικά δέχονταν τεράστια πίεση, και δεν ήταν κι ότι πιο εύκολο. Πιο καλά πήγε ο Πέπε. Επιθετικά όμως, ειδικά στο δεύτερο μέρος, Καρβαχάλ και Μαρσέλο, είχαν τεράστια συμβολή, με ασίστ και πολύ δημιουργία. Ο Νάβας είχε κάποιες καλές αποκρούσεις, όπως την πρώτη, στο 10΄, όπου ήταν και κρύος, και δεν φέρει ευθύνη στα δύο γκολ.

Ίσκο χρυσή αλλαγή και MVP. Να δούμε πάλι τι θα βρουν να γράψουν. Από κοντά κι ο Μοράτα, να δούμε για πόσο ακόμα με τον Αλγερινό. Για πόσο ακόμα. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΓΚΑΣΜΑ. Ο Λούκας δεν πρόλαβε να φανεί.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.