News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Real Napoli 3-1

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Πολύ ωραίο ματς στο Μπερναμπέου, πολύ ωραίος ρυθμός, μεγάλη πρωταγωνίστρια η Ρεάλ, που έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει η κάτοχος ενάντια σε μια ομάδα όπως η Νάπολι κι άξιζε σίγουρα και το 4-1, σκορ που θα της είχε δώσει την πρόκριση από σήμερα. Ο Μπενζεμά όμως, αν και σκόραρε, είχε διαφορετική άποψη. Όπως και η ασυλία που απολαμβάνει, που προβλέπει να μην βγαίνει ποτέ, πριν το 81.

Πολύ ωραίος ο ρυθμός στο πρώτο μέρος όπου η Ρεάλ κυριάρχησε ξεκάθαρα. Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Ρονάλντο έκανε την πλαγιοκόπηση από αριστερά στον Μπενζεμά, ο Γάλλος με παίχτη δίπλα του, άμεσα το σουτ με το αριστερό από καλή θέση, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω στον καλά τοποθετημένο Reina, και τον Μπενζεμά να δείχνει από νωρίς ότι σ’αυτό το ματς θα πρωταγωνιστούσε για πολλούς λόγους. Η απάντηση της Νάπολι στο δυνατό ξεκίνημα των blancos ήρθε νωρίς και ήταν πολύ ηχηρή. Στο 7’, ο Insigne έφυγε στην κόντρα μετά από ωραίο συνδυασμό των Ναπολιτάνων στο κέντρο, με τον Καρβαχάλ να τον επιτηρεί, προετοιμαζόμενο για το σπριντ μαζί του, και τον Νάβας να βρίσκεται πολλά μέτρα έξω απ’την εστία, έχοντας άσχημη τοποθέτηση, προσπαθώντας να προετοιμαστεί για ένα τετ α τετ. Ο Insigne, που φημίζεται για το καλό του πόδι, δεν δίστασε κι έκανε άμεσα το πλασέ απ’τα 25 μέτρα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου ν’αντιδράσει Κέιλορ, αιφνιδιάζοντας τους πάντες και πανηγυρίζοντας έξαλα.

Η Ρεάλ άναψε αμέσως απ’την εξέλιξη, κι έπιασε τη Νάπολι απ’τον λαιμό, η οποία δεν θα’χε άλλη αξιόλογη φάση μέχρι την ανάπαυλα. Στο 11’, ο Ρονάλντο έφυγε στην κόντρα, έφτασε στην γραμμή του κόρνερ από αριστερά κι έκανε την σέντρα, με τον Μπενζεμά να πιάνει άθλια κεφαλιά από πολύ καλή θέση. Και στο 18’ ήρθε η απάντηση. Ο Κρος έκανε την βαθιά σέντρα στον Χάμες στην γραμμή του κόρνερ, ο Κολομβιανός γύρισε προς τα πίσω στον Καρβαχάλ, κι ο canterano, με ΤΡΟΜΕΡΗ σέντρα με το εξωτερικό δεξί την έστειλε συστημένη στη μικρή περιοχή στο κεφάλι του Μπενζεμά, ο οποίος έδειξε προς στιγμήν να εξιλεώνεται για το 1-1.

Η Ρεάλ συνέχιζε καταιγιστικά και στο 27’ ήταν σειρά του Ρονάλντο να απαντήσει στις χαμένες ευκαιρίες του Καρίμ για να μην νιώθει μειονεκτικά το έταιρον του ήμισυ. Ταχύτατος συνδυασμός στο χώρο του κέντρου, όπου ο Καρίμ πήρε με την πλάτη στο τέρμα, έσπασε στ’αριστερά του για τον επερχόμενο Μόντριτς, αυτός την κάθετη με τη μία στον Ρονάλντο ο οποίος μπήκε από αριστερά με πρόσωπο στην εστία κι από καλή θέση έκανε το πλασέ στέλνοντας τη μπάλα στα περιστέρια, χάνοντας το ΑΧΑΣΤΟ.

Γάμος παραδοσιακότατος και βλάχικος

Συμπατριώτες, νομίζω όλοι έχουμε βρεθεί σε γάμο. Ε, ο Μπενζεμά, σ’έναν τέτοιον θα’χε μονοπωλήσει σίγουρα τα σχόλια... Στο 41 λοιπόν, ο Ρονάλντο πήρε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, έδωσε δεξιά στον Καρβαχάλ κι έφυγε στον κενό χώρο, όπου και του πέταξε ο Ντάνι, κι από’κει έκανε την ωραία διαγώνια μέσα στην περιοχή. Ο Μπενζεμά έκανε να φτάσει στη μπάλα μια αιωνιότητα, μ’αποτέλεσμα ο Reina να προλάβει να του κλείσει το πεδίο, κι ο Γαλλοαλγερινός, έβαλε το σώμα όπως όπως κι έκανε μνημειώδη πιρουέτα από παραδοσιακό τσάμικο, χάνοντας το ΑΧΑΣΤΟ, στέλνοντας τη μπάλα στην ρίζα της δοκού. Το ημίχρονο έκλεισε εκεί, με το σκορ στο 1-1, το οποίο κολάκευε πολύ τη Νάπολι.

Η Ρεάλ μπήκε στο δεύτερο μέρος με την ίδια μανία, με ακόρεστη δίψα. Μόλις στο 48, ο Ρονάλντο πήρε τη μπάλα έξω δεξιά απ’την περιοχή, μπήκε μέσα, πήγε μέχρι τη γραμμή του κόρνερ, άδειασε με τεράστια ενέργεια τον Koulibaly, που όμοιά της ούτε η φημισμένη μνήμη μου δεν θυμάται από πότε είχε να κάνει, γύρισε στο ύψος της περιοχής, για τον Τόνι διαβήτη-ελεύθερο σκοπευτή- Κρος που εκτέλεσε τον Reina. Η εξέλιξη έβαλε φωτιά, ο Μαρσέλο είπε στο 52’ στον Reina, «δες τι θα πάθεις στο 53’», με το σουτ να περνάει λίγο πάνω απ’τα δοκάρια, κι αμέσως μετά, Μόντριτς, Καρβαχάλ, Χάμες συνδυάστηκαν από δεξιά στην περιοχή, η μπάλα απομακρύνθηκε απ’τους Ναπολιτάνους, πάνω στον Κάζε, που κεραυνοβόλησε με ανεπανάληπτο παστέλι τον εμβρόντητο Reina. Στην πλευρά, Νάτσο Λούκας δεν πίστευαν αυτό που είδαν, ο Μοράτα παραμιλούσε.

Το Μπερναμπέου είχε γίνει πλέον ηφαίστειο, και η Νάπολι έμοιαζε ζαλισμένη στα σχοινιά. Αλλά οι madridistas δεν το εκμεταλλεύτηκαν. Στο 65’, ο Μπενζεμά κινήθηκε από αριστερά, γύρισε στον Ρονάλντο στο ύψος της περιοχής, ο οποίος και πάλι με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα και πάλι στα περιστέρια, σπαταλώντας την δεύτερη και τελευταία ευκαιρία του στον αγώνα.

Μετά από’κει, η Νάπολι, που γνώριζε ότι αν επέστρεφε στην Ιταλία μ’ένα 3-1 στις πλάτες, δεν θα’χε και πολλά περιθώρια, βγήκε μπροστά ρισκάροντας κι εκμεταλλευόμενη τη κούραση που άρχισε να καταβάλλει τους Ρονάλντο, Μπενζεμά. Στο 67’, ο Diawara έκανε την σέντρα απ’τα 25 μέτρα, κάτω δεξιά στον, ξεχασμένο απ’τον Μαρσέλο, Callejón, αυτός γύρισε άμεσα στον επερχόμενο Mertens ο οποίος σούταρε άμεσα με τη μπάλα να φεύγει μόλις πάνω απ’τα δοκάρια, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία. Και δύο λεπτά αργότερα, και πάλι ο Mertens, αυτήν την φορά από αριστερά, βγήκε τετ α τετ από γωνία, με τον καλά τοποθετημένο Κέιλορ ν’αποκρούει το πλασέ του.

Εκεί τέλειωσε η παρουσία της Νάπολι, αλλά ούτε αυτή της Ρεάλ είχε μεγάλη συνέχεια. Κι αυτό εν μέρει οφείλεται, στην τουλάχιστον 10λεπτη αργοπορία του ΖΖ να περάσει τον Μοράτα στον Μπενζεμά. Στο 75’ οι madridistas κυκλοφόρησαν ωραία, ο Κρος έκανε την κάθετη στον Χάμες βγάζοντάς τον τετ α τετ από αριστερά, με τον Κολομβιανό να κάνει κακό κι άψυχο τελείωμα, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία. Και στο 82 θα ολοκλήρωνε τις προσπάθειές της και η Ρεάλ, όταν ο Κρος εκτέλεσε κόρνερ συρτά στο ύψος της περιοχής, με τον Μόντριτς να σουτάρει ανενόχλητος και τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω απ’τα δοκάρια, κι αφού στιγμές αργότερα ο Μαρσέλο έκανε την πλαγιοκόπηση από αριστερά με τον Μοράτα να μην ακολουθεί την φάση.

Ο Ρονάλντο, για τα φετινά του δεδομένα, έκανε θετικό ματς. Έτρεξε και μάλιστα σε πλευρικούς χώρους, συμμετείχε αρκετά στην δημιουργία, βγάζοντας μεγάλες μπαλιές ειδικά στον Μπενζεμά, και την ασίστ στον Κρος, μετά από τεράστια ενέργεια. Φυσικά δεν έλειψε η παραδοσιακή αστοχία του με αποκορύφωμα στο 27’.

Για τον Μπενζεμά, τι να πεις πάλι; Έτρεξε, προσπάθησε, συνδυάστηκε στο χώρο του κέντρου, και μέχρι και που σκόραρε! Αλλά αυτά που έχασε… Αυτό το τσάμικο στο 41’, δεν χωνεύεται με τίποτα, δεν συγχωρείται. Και να’ταν μόνο αυτό; Στο δεύτερο μέρος, σχεδόν δεν βγήκε στο γήπεδο. Κι ωστόσο έμεινε σ’αυτό, μέχρι το 81. Μέχρι το 81.

Μεγάλο ματς απ’τους Χάμες, Μόντριτς, Κρος και Κάζε. Ανώτερος όλων ο τελευταίος, που έκοψε, έβγαλε βαθιές μπαλιές, και σκόραρε GOLAZO. Πολύ προσπάθεια απ’τον Χάμες, δημιουργικά και στο πρέσινγκ, συμμετοχή στο 1-1, στο 3-1, αν είχε κάνει κάτι καλύτερο και στο 75’… Ο Μόντριτς, ήταν ο γνωστός Μόντριτς. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αρκετά καλό παιχνίδι κι απ’τον Κρος. Σίγουρα, έχει κάνει και καλύτερα, αλλά δεν έχει σκοράρει, όπως σήμερα…

Μεγάλο ματς απ’τον Καρβαχάλ. Αν και συμμετείχε στο γκολ των Ναπολιτάνων, δεν φέρει ιδιαίτερη ευθύνη. Αιφνιδιάστηκε απ’την εξέλιξη. Αν’αυτού, τρομερός σε συνεργασίες και κυκλοφορίες, δεν επέτρεψε ρήγματα, εκτός της φάσης στο 69’, και είχε την τεράστια ασίστ. Βαράν και Ράμος σε καλή βραδιά, δεν είχαν και πολλή δουλειά. Ο αρχηγός αποχώρησε με πρόβλημα, θα δούμε τι έχει. Ο Μαρσέλο βγήκε μπροστά, συμμετείχε στην επίθεση, απείλησε με σουτ, αλλά δεν κατάφερε εν τέλει να γίνει ουσιαστικός. Άφησε και κάποια κενά πίσω, όπως στο 67’, που ευτυχώς δεν κόστισαν. Ο Νάβας εκτέθηκε δυστυχώς στην φάση του γκολ. Αιφνιδιάστηκε, δεν περίμενε την εξέλιξη, ανέμενε ένα τετ α τετ. Ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής.

Ο Πέπε πήγε καλά ως αλλαγή, απόδειξη ότι η ομάδα δεν απειλήθηκε ουσιαστικά απ’το 70 και μετά. Ο Λούκας δεν μπόρεσε να κάνει την γνωστή διαφορά, ερχόμενος απ’τον πάγκο, ενώ ο Μοράτα, τι να προλάβει σε 10 λεπτά…

Το 3-1 είναι ένα αρκετά καλό σκορ. Δεν σημαίνει ότι η πρόκριση καθάρισε, αλλά ότι είναι κοντά. Στην Ιταλία θα’ναι ο Μπέιλ, θα’ναι μια Νάπολι πολύ ανοιχτή, και χρειάζεται απλά να γίνει σωστή διαχείριση.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.