News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Osasuna Real 1-3

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Στο πρώτο μέρος η λευκή ομάδα, μπήκε τραγικά και υπνωτισμένα. Έπαιζε μετά από 13 μέρες, ενάντια στην τελευταία ομάδα της κατηγορίας που μέχρι στιγμής έχει δείξει ένα πολύ κακό πρόσωπο, κι αντί να μπει μέσα με δίψα να την κατασπαράξει, παρουσίαζε ένα αποκρουστικό θέαμα. Κι αρκετή ευθύνη γι’αυτό, έφερε το σύστημα του ΖΖ. Ένα 3-5-2, που πιθανότατα δοκιμάζει για τα νοκ άουτ του cl, κόντρα σε μια πολύ κατώτερη ομάδα όπως την Οσασούνα. Τακτικό έγκλημα, που ευτυχώς δεν κόστισε, με τις συγκυρίες να βοηθάνε σ’αυτό.


Έτσι, η Οσασούνα μπήκε με τον ενθουσιασμό της έδρας, και για πολύ ώρα πάτησε καλύτερα στο ματς. Στο 12’, η Οσασούνα έκανε την πλαγιοκόπηση από δεξιά, ο Νάτσο δεν κατάφερε να κόψει, κι ο Riviere δεν μπόρεσε στο τακουνάκι πριν τον Νάβας, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στην επόμενη φάση, μια πολύ άτυχη στιγμή για τον Tano, που διεκδίκησε τη μπάλα με τον Ίσκο, ο Malagueño την πρόλαβε, αλλά στη συνέχεια, προσπαθώντας ν’αποφύγει τον Tano, έπεσε πάνω στο πόδι του, προκαλώντας του κάταγμα κνήμης περόνης! Ο Μαρσέλο έπιασε το κεφάλι του, ο Ίσκο σοκαρίστηκε. Μετά το ματς δήλωσε «συνειδητοποίησα τι συνέβη γιατί ο Tano φώναζε ‘κνήμη και περόνη’». Περαστικά στο παιδί και καλή δύναμη.


Ωστόσο, η Οσασούνα δεν πτοήθηκε. Ευνοημένη απ’το παθητικό σύστημα της ομάδας του ΖΖ, συνέχισε θαρραλέα. Στο 17’ ο Fausto έκανε το μακρινό σουτ, η μπάλα βρήκε στον Κάζε αλλάζοντας πορεία, με τον Νάβας να πέφτει στη γωνία του και να διώχνει δύσκολα. Κι ενώ λευκή ομάδα δεν υπήρχε, στο 23’, ο Μόντριτς έδωσε κάθετα στον Καζεμίρο, αυτός δεξιά του στον Μπενζεμά, ο Γάλλος κάθετα στον Ρονάλντο, ο οποίος μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έκανε το δυνατό μεν, κακό πλασέ δε, πάνω στον Sirigu, το οποίο όμως τον πήρε μέσα κάνοντας το 0-1.


Η madridista ομάδα δεν διατήρησε για πολύ το προβάδισμα. Στο 32’, ενώ ήταν σε φάση επίθεσης με την άμυνα ψηλά, ο Ντανίλο έκανε την λάθος πάσα έξω απ’την navarro περιοχή, ο Fuentes πήρε, προωθήθηκε έκανε τη μπαλιά στην πλάτη του Βαράν, βγάζοντας τετ α τετ τον Sergio León ο οποίος έσκαψε πολύ ωραία τον Νάβας για το 1-1. Δύο λεπτά αργότερα, η λευκή ομάδα θα μπορούσε να’χε αντιδράσει, όταν ο Ρονάλντο έκανε την διαγώνια συρτή μέσα στη μικρή περιοχή για τον Μπενζεμά, ο Γάλλος κινήθηκε ωραία, ξεμαρκαρίστηκε, άφησε και τον Sirigu να πέσει, και με τον Ιταλό εξουδετερωμένο, ΤΟ ΕΧΑΣΕ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ. Η λογική σταμάτησε… ΞΑΝΑ


Η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος ήταν για τους γηπεδούχους όταν ο Riviere, μετά από βόλεϊ που έπαιξαν οι Βάσκοι στη madridista περιοχή, έκανε το σουτ με τον Νάβας να μπλοκάρει.

Το δεύτερο μέρος, ξεκίνησε στον ίδιο ρυθμό. Η Rojita ομάδα ευνοούμενη απ’το παθητικό 3-5-2, μπήκε καλύτερα. Μόλις στο 47’ ο Sergio León, μπήκε από δεξιά, προσποιήθηκε πάνω στον Ράμος προσπερνώντας τον,  έκανε το πλασέ, με τον Νάβας να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, με μεγάλη επέμβαση. Φτάσαμε στο 56’, όπου έγινε η φάση που άλλαξε τον αγώνα. Ο Ντανίλο δέχθηκε το σκληρό μαρκάρισμα του David García στον αριστερό αστράγαλο που παραλίγο να του κόψει το πόδι. Στιγμές αργότερα, φάνηκε να στέκεται όρθιος με τη βοήθεια των γιατρών, άρα προφανώς πρόκειται για ένα βαρύ διάστρεμμα, αν και θα περιμένουμε τις εξετάσεις.

Εκεί λοιπόν, μπήκε ο Χάμες, και στο σύστημα γύρισε σε 4-3-3, με Μπενζεμά δεξιά και Χάμες αριστερά. Αμέσως η ομάδα πάτησε καλύτερα, και στο 61’, ο Καζεμίρο έκανε τη διαγώνια, βγάζοντας μέσα στην περιοχή τον Μπενζεμά, ο Γάλλος επέλεξε να ορμήσει κατά μέτωπο σ’όλη την άμυνα, και τα ΣΚΑΤΩΣΕ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ, με τον Ίσκο ν’ακολουθά τη φάση, να μαζεύει τη χαμένη μπάλα, να μπαίνει με φόρα από δεξιά, και με υπέροχο εσωτερικό δεξί πλασέ να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στους blancos. Στο 73’, ήρθε η ώρα να μας θυμίσει ξανά ο μορφονιός, ότι έπαιζε στο ματς, όταν έγινε αποδέκτης της βαθιάς μπαλιάς του Μαρσέλο, κατέβασε πιεζόμενος με το δεξί, και με το ίδιο πόδι, πέφτοντας, εκτέλεσε με τον Sirigu ν’αποκρούει σε κόρνερ. Απ’το κόρνερ, ο Ράμος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο, με τον Ιταλό εξουδετερωμένο, με τη μπάλα να περνάει δίπλα απ’το κάθετο, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.


Στο 77’, ο Λούκας, που είχε περάσει στην θέση του Μπενζεμά, και πλέον άλλαζε κατά διαστήματα θέσεις με τον Χάμες, έκανε την σέντρα από δεξιά, ο μορφονιός κατέβασε με το στήθος, του’φυγε μπροστά, και νιώθοντας το χέρι του αντιπάλου, τινάχτηκε και διαμαρτυρήθηκε όπως μόνο αυτός ξέρει. Τρέμε Λεονάρντο, ο καιρός γαρ εγγύς….

Μπήκαμε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, κι αφού η Ρεάλ δεν τον κλείδωνε, η Οσασούνα είπε να δοκιμάσει την τύχη της. Στο 81’, ο Sergio León, πως θα μπορούσε να’ταν άλλος;, έκανε το δυνατό σουτ απ’τα 22 μέτρα, με τον Νάβας να πέφτει και να διώχνει δύσκολα. Η Οσασούνα είπε ότι είχε να πει, κι ο Λούκας, αφού έχασε πρώτα τεράστια ευκαιρία στο 89, όταν μετά την κάθετη του Κόβασιτς -που είχε περάσει πριν λίγο στον Ίσκο- στον Χάμες, και την πλαγιοκόπηση του Κολομβιανού, ο gallego, υπό πίεση, την πέταξε άουτ, στο 92’ πήρε την διαγώνια του Μαρσέλο, μπήκε από δεξιά κι έσκαψε τον Sirigu για το τελικό 1-3.


Ο Ρονάλντο, το γκολ, το τετ α τετ, τον καθιερωμένο Άμλετ, και λίγα ακόμα. Αυθεντικός μορφονιός…

Ο Μπενζεμά, μπήκε καλά. Ήταν ορεξάτος, έτρεψε πολύ καθόλη την διάρκεια του αγώνα, προσπάθησε, συμμετείχε στην δημιουργία. Χαρακτηρίστηκε όμως από ατσαλοσύνη και την κλασική του χασογκολίαση. Αυτός είναι. Έχει διαρρεύσει στον κύκλο του, ότι, μπροστά στην κριτική και τις αποδοκιμασίες, σκέφτεται να χαιρετήσει. Και το ντουετάκι, που εξακολουθεί να τον βλέπει βασικό, κυκλοφόρησε μέσω φερεφώνου τέταρτης εθνικής, ότι σκέφτονται να τον ανανεώσουν στο τέλος της σεζόν, μπας και του ανεβάσουν κάπως την ψυχολογία. Κι ο λαός τσίμπησε. Μην τσιμπάτε… Μέχρι το τέλος της σεζόν…

Η τριάδα του κέντρου είχε μέτρια βραδιά. Δεν την βοήθησε το σύστημα. Απέναντι σε ομάδα επιπέδου Οσασούνα, ΚΑΙ 3-5-2, ΚΑΙ Καζεμίρο. Too much. Στο δεύτερο, μετά την είσοδο του Χάμες και την αλλαγή συστήματος, ανέβηκαν όλοι τους. Πολύ σημαντικό το γκολ για τον Ίσκο, πολύ θετική είδηση. Ο ΖΖ τον ξεκίνησε έναντι του Κόβασιτς -στον οποίο ταίριαζε πολύ περισσότερο το 3-5-2-, στέλνοντάς του μήνυμα, και κυρίως στην διοίκηση, ότι τον θέλει στην ομάδα. Και τον δικαίωσε με το γκολ. Εντυπωσιακό το ότι ο Κάζε είχε σημαντική συμμετοχή στα πρώτα 2 γκολ. Ήταν ένα ματς που χρειάζονταν πιο δημιουργικό παίκτη.

Για 3-5-2, η άμυνα και φάσεις δέχθηκε, και γκολ. Οι στόπερ εκτέθηκαν στην φάση του γκολ απ’τον Ντανίλο, ενώ Ράμος και Νάτσο ταλαιπωρήθηκαν κατά διαστήματα. Μέτρια βραδιά απ’τον Μαρσέλο. Ντανίλο, αυτή η φανέλα δεν σε θέλει. Σε απωθεί. Μην το κουράζεις. Περαστικά σου και μην βιαστείς να γυρίσεις.

Ο Νάβας βράχος. Βούλωσε στόματα, όπως το’κανε και με την Μάλαγα. Τίποτα περισσότερο.

Ο Χάμες πήγε πολύ καλά ως αλλαγή, πρόσφερε κάθετες, πρόσφερε δημιουργία, ανέβασε την ομάδα. Ο Lucas δεν ήταν ο γνωστός Vazquez που μπαίνει αλλαγή κι αλλάζει το ματς. Έχασε και τη μεγάλη ευκαιρία στο 89. Κατάφερε ωστόσο να χριστεί σκόρερ στο τελευταίο λεπτό. Ο Κόβασιτς μπήκε στο 86’ και δεν πρόλαβε να φανεί.

Ακολουθεί η Νάπολι, και φαίνεται πως ο ΖΖ θα κατεβάσει και πάλι 3-5-2, καθώς την βλέπει να σκοράρει πολύ άνετα. Αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα, είναι να πάρει ένα καθαρό σκορ. Έστω κι ένα 1-0. Και μετά, ας ανοιχτούν οι Ναπολιτάνοι στο Σαν Πάολο, με τον Ουαλό δρομέα…


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.