News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Επτά διαφορές που εξηγούν την τρέχουσα κατάσταση της Ρεάλ Μαδρίτης και της Barcelona

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Του Rubén Jiménez

Η λευκή ομάδα κέρδισε με χαρά και η azulgrana δεν πανηγύρισε τη νίκη


Αν κάποιος πάρει σήμερα την αερογέφυρα απ’το Camp Nou στο Μπερναμπέου θα συναντήσει στην έξοδο ανήσυχα πρόσωπα και στην άφιξή του χαμόγελά και συγκρατημένη ευφορία. Η στιγμή των δύο ομάδων βρίσκεται σε αντίθεση περισσότερο απ’τον έναν βαθμό που υπάρχει ως απόσταση στην κατάταξη. Υπάρχουν αρκετές διαφορές που κάνουν τη διάθεση των μεν και δε να’ναι τόσο άνιση.

Η απόδοση του πάγκου


Η μεγαλύτερη επιτυχία του Ζιντάν είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης του Λουίς Ενρίκε. Ο Γάλλος κάνει rotation στους δικούς του, διανέμει προσπάθειες και λεπτά εξακολουθεί να διατηρεί το καλό επίπεδο των αποτελεσμάτων χάρη σ’ένα εντυπωσιακό βάθος πάγκου. Η απόδοση του λευκού πάγκου επιτρέπει στον Zizou να παρατάξει επτά αναπληρωματικούς εναντίον της Εσπανιόλ χωρίς να υποφέρει το παιχνίδι, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να ξεκουραστεί ο Modric ή ο Μπενζεμά. Η διαχείριση της υπόθεσης Isco-James, δίνει επίσης καρπούς στον Γάλλο. Εν τω μεταξύ, ο Luis Enrique δεν μπορεί να εμπιστευτεί τον πάγκο του. Η ομάδα έχασε την ταυτότητά της με μόνο έναν Ισπανό, τον Sergi Roberto, στην εντεκάδα κατά της Leganes. Όταν δεν είναι στο γήπεδο οι Iniesta και Busquets, η Barça υποφέρει, όπως συμβαίνει κι όταν μπαίνουν άλλοι αναπληρωματικοί στην culé ομάδα.

Η στάση του Ζιντάν και του Λουίς Ενρίκε


Οι συνεχείς κακές εμφανίσεις του Αστουριανού τεχνικού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι προκλήσεις του στη συνέντευξη Τύπου και η λίγη επιθυμία να μιλήσει έρχονται σε αντίθεση με την εικόνα ενός Ζιντάν πάντα χαμογελαστού, πάντα επεξηγηματικού, που εμπνέει το σεβασμό στις εμφανίσεις του στην αίθουσα Τύπου και μακριά από μια μόνιμη σύγκρουση στην οποία φαίνεται να ζει ο «Lucho». Η εικόνα του ενός και του άλλου εξηγεί γιατί, όταν τα αποτελέσματα δεν συνοδεύουν, η αντίδραση της μιας ομάδας είναι η γαλήνη και της άλλης η αντιπαράθεση.

Ψυχική στιγμή μετά το Champions League


Η νύχτα του Παρισιού άφησε πληγωμένη ψυχικά μια ομάδα που μετά βίας έχει πάθει τέτοια μεγάλα στραπάτσα τα τελευταία χρόνια. Η κατατρόπωση στο Parc des Princes και η κακή εμφάνιση ενάντια στη Leganes αντικατοπτρίζονται στον πανηγυρισμό του νικητήριου γκολ του Μέσι, ψυχρός παρά το ότι σήμαινε τρεις βαθμούς ζωτικής σημασίας στον αγώνα για το πρωτάθλημα και στο τελευταίο λεπτό. Η Μαδρίτη έζησε ένα πάρτι στο Μπερναμπέου με την αναμενόμενη και θριαμβευτική επιστροφή του Μπέιλ, ο οποίος σκόραρε και προκάλεσε μια έκρηξη χαράς στην La Castellana, διαφορετική με τη μουσική του ανέμου που ακούστηκε στις κερκίδες του Καμπ Νόου.

Ο Μέσι περισσότερο αναγκαίος σε αντίθεση μ’έναν λιγότερο αποφασιστικό CR


Ο Μέσι είναι, σήμερα, περισσότερο απ’το ήμισυ της Barcelona. Συγγραφέας των δύο γκολ κατά της Leganes, όταν η ομάδα του κολλάει έχει μόνο μία έξοδο, να ψάξει το φως υπό τη μορφή του Αργεντινού. Αν ο Leo δεν είναι στη μέρα που κάνει θαύματα, στην culé ομάδα κοστίζει να κερδίσει παιχνίδια στα οποία πριν σάρωνε. Αλλά το 10 ανταποκρίνεται. Με 19 γκολ στο πρωτάθλημα ηγείται του Pichichi και κρατά ζωντανή την ομάδα του στην κατάταξη, ένα βαθμό πίσω απ’την πρώτη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει μάθει να ζει χωρίς τα γκολ του Κριστιάνο, χωρίς να’χει εξάρτηση απ’τον Πορτογάλο, ο οποίος δείχνει ένα πιο συλλογικό πρόσωπο, πιο δοσμένος στο παιχνίδι της ομάδας, λιγότερο ατομιστής.

Ένα κέντρο στερεό κι ένα άλλο χαμένο


Με την ανάκτηση του Modric και την καθιέρωση για τον Ζιντάν ενός Casemiro που ενεργεί ως άγκυρα της λευκής ομάδας, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει, προσθέτοντας τον Kroos, ένα ξεκάθαρο βασικό κέντρο, ένα στυλ καθορισμένο και καλά συνδυασμένο. Τα διαλείμματα που προσφέρει ο Ζιντάν επιτρέπουν την είσοδο των Kovacic, Isco και James, με υψηλά επίπεδα συμμετοχής. Στη Barça εξακολουθούν να υπάρχουν οι αμφιβολίες στη μεσαία γραμμή, πρώην οδηγός της culé ομάδας. Οι είσοδοι και έξοδοι του Rakitic, η χαμηλή απόδοση του André Gomes και οι τραυματισμοί έχουν προκαλέσει η ομάδα του Luis Enrique να’χει «παραλείψει» τη μεσαία γραμμή των τελευταίων ημερών, αναζητώντας άμεσα την τρίαινα της επίθεσης χωρίς το προηγούμενο συνηθισμένο συνδυαστικό παιχνίδι.

Ο Ter Stegen, πιο καθοριστικός απ’τον Keylor


Ο Ter Stegen ήταν κλειδί στον αγώνα ενάντια στη Leganes για να αποτρέψει ακόμη και την culé ήττα σε ορισμένες στιγμές της αναμέτρησης. Είναι σ’ένα υψηλό επίπεδο, το οποίο μιλάει καλά για τον Γερμανό τερματοφύλακα κι όχι τόσο για την ομάδα του, η οποία του έχει «επιτρέψει» να φαίνεται περισσότερο στα τελευταία παιχνίδια, ενώ ο Keylor κατηγορήθηκε για κάποια λάθη σε γκολ κλειδιά της σεζόν, όπως στο Pizjuán ή εναντίον της Νάπολι.

Το MSN έχει κρατήσει τη Barca



Το BBC έχει περισσότερο από τρεις μήνες χωρίς να παίζει μαζί, ένα διάστημα το οποίο το MSN έχει εκμεταλλευτεί για να σκοράρει, να δώσει ασίστ, να κερδίσει βαθμούς και να μετατραπεί στην καλύτερη υποστήριξη μιας ομάδας που, εάν διατηρείται σε απόσταση ενός βαθμού (με δύο περισσότερα παιχνίδια ) απ’τη Μαδρίτη στο πρωτάθλημα, είναι χάρη στις επιδόσεις των τριών επιθετικών της. Με μεγαλύτερο ρόλο από ό, τι η λευκή τρίαινα, η οποία πρέπει να συνεργαστεί και πάλι για την τελική ευθεία της σεζόν, το MSN είναι το καλύτερο όπλο του barcelonismo για να’χει επιθέσεις αισιοδοξίας.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.