News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Επιχείρηση «Σηκώστε τη la Liga»

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Του Rubén Jiménez

Η Μαδρίτη ελπίζει να δέσει τον τίτλο στις δύο εξόδους σε Βαλένθια και Villarreal αυτήν την εβδομάδα


Πνέουν άνεμοι της Liga στην Ρεάλ Μαδρίτης. Άνεμοι άρσης, συγκεκριμένα. Η ομάδα του Ζιντάν βρίσκεται ενώπιον μιας βδομάδας κλειδί στον αγώνα της για να κερδίσει τον τίτλο, μια βδομάδα κατά την οποία θα πρέπει ν’αντιμετωπίσει δύο εξόδους στη Μεσόγειο, εναντίον της Βαλένθια και της Villarreal. Δύο παιχνίδια, έξι βαθμοί στο διακύβευμα, που φαίνονται καθοριστικοί στον αγώνα για το πρωτάθλημα.

Την Τετάρτη η Μαδρίτη θα διαγράψει έναν απ’τους δύο αστερίσκους που συνοδεύουν την βαθμολογία της στην κατάταξη. Ένα απ’αυτά τα δύο αναβληθέντα ματς που δεν της επιτρέπουν να ξεφύγει απ’τους διώκτες της στην βαθμολογία. Αν και παραμένει πρώτη, μπορεί να διασφαλίσει αυτήν την κατάσταση με μεγαλύτερη απόσταση, να θέσει σε ισχύ αυτή τη φράση του «αλλά με δύο παιχνίδια λιγότερα» και μετατρέποντάς την σε πόντους θα’ναι ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα για τους λευκούς. Με όλο το ρόστερ να’χει επανέλθει και χωρίς να χρειάζεται να σκεφτεί για δυο εβδομάδες το Champions League, όλη η προσοχή είναι επικεντρωμένη στην εθνική διοργάνωση.

Κι αυτό είναι ό, τι προτίθενται να κάνουν οι παίκτες του Ζιντάν, να δώσουν ένα χτύπημα στο τραπέζι στο Mestalla και να πάρουν τρεις βαθμούς απ’αυτούς που διατηρούνται στην κατάψυξη, περιμένοντας σ’ένα τάπερ για να ανοιχτούν και να προστεθούν στους 52 που έχει τώρα στην κατοχή του λευκό σύνολο. Και προσπαθούν να το κάνουν σ’ένα γήπεδο που σηματοδότησε το τέλος για τον Rafa Benitez στην Ρεάλ Μαδρίτης. Εκείνο το 2-2 της περασμένης σεζόν ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και την λευκή υπομονή και, σε τελική ανάλυση, ο πυροβολισμός της εκκίνησης στην ιστορία του Ζινεντίν Ζιντάν ως madridista προπονητής.

Οι "σύγχρονες" αναμνήσεις της Μαδρίτης στο στάδιο της Λεωφόρου Aragón δεν είναι καθόλου κακές. Απ’την σεζόν 2009-10 έχει πάρει πέντε νίκες στο πρωτάθλημα, μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα, πριν από δύο σεζόν. Η Βαλένθια που θ’αντιμετωπίσουν οι λευκοί είναι ένα ερωτηματικό. Τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας που προπονεί τώρα ο Voro τη μετατρέπουν σ’έναν απρόβλεπτο αντίπαλο, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η επιθυμία με την οποία αντιμετωπίζουν πάντα τις μονομαχίες εναντίον του συνόλου του Chamartin.

Μετά τη στάση στο Mestalla, τη Μαδρίτη την περιμένει το Στάδιο Cerámica την Κυριακή. Όταν η ομάδα του Ζιντάν βγει στο γρασίδι για ν’αντιμετωπίσει την Βιγιαρεάλ θα γνωρίζει πλέον τι συνέβη στο άλλο ματς της αγωνιστικής που θα αιχμαλωτίσει την madridista προσοχή, το Atlético-Barcelona του Καλντερόν. Στο club καταλαβαίνουν ως ευνοϊκή εκείνη την αγωνιστική στην οποία, επίσης, η Σεβίλλη θα πρέπει να επισκεφθεί το Villamarin στο ντέρμπι της hispalense πόλης. Μια ημερομηνία που αναμένεται με λαχτάρα και που, στην La Castellana, θεωρείται ως μια ευκαιρία για να καπαρώσουν σχεδόν οριστικά τον τίτλο.

Αυτή η έξοδος στην Βιγιαρεάλ θα σημάνει ένα σημείο καμπής στην σεζόν, μια στιγμή για να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να εκτιμήσει τις ζημιές ή τις χαρές. Εκείνη η Δευτέρα στην οποία ελπίζει η Μαδρίτη να’χει δώσει ένα χτύπημα στην la Liga ή στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστεί στην στολή μάχης για να συνεχίσει να παλεύει σπιθαμή προς σπιθαμή στο γήπεδο. Μετά την επίσκεψη στο κίτρινο σύνολο, στο madridista ημερολόγιο προειδοποιούν μόνο δύο έξοδοι ακόμα απ’αυτές τις αποκαλούμενες "καυτές", αυτή του San Mames, με ημερομηνία στα μέσα Μαρτίου, και του Balaídos, χωρίς ημερομηνία.


Στα άλλα ταξίδια που θα πρέπει να κάνει η Μαδρίτη στο πρωτάθλημα θ’αντιμετωπίσει τις Eibar, Leganes, Sporting, Deportivo, Γρανάδα και Μάλαγα, ομάδες που δεν είναι στην υψηλή ζώνη της κατάταξης και που, στα χαρτιά, κατανοούν στο λευκό club ότι θα’πρεπε να τα πάρουν. Γι’αυτό δίνουν τόσο μεγάλη έμφαση στη σημασία του να’χουν πάρει έξι βαθμούς στο τέλος αυτής της βδομάδας. Μια βδομάδα για να δέσουν το πρωτάθλημα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.