News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ενεργοποιείται και πάλι η «Επιχείρηση De Gea»

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Πρώτες επαφές της λευκής ομάδας για να υπογράψει τον τερματοφύλακα της United


Ο David de Gea είναι και πάλι ο μεγάλος στόχος για το τέρμα της Ρεάλ Μαδρίτης. Τόσο, που η επιχείρηση είναι ήδη σε εξέλιξη και το λευκό club μελετά τον τρόπο αντιμετώπισης της υπογραφής για να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδή, με τον πρώην της Ατλέτικο στο Μπερναμπέου.

Το περιβάλλον του παίκτη γνωρίζει ήδη ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αποφασίσει ότι το τέρμα είναι μία απ’τις θέσεις που μπορούν να βελτιωθούν και οι ηγέτες της είναι πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν. Εκτιμούν τι έχει κάνει ο Keylor Navas, αλλά ο Διεθνής της Κόστα Ρίκα έχει αφήσει κάποιες σκιές κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ο Ζιντάν είναι περισσότερο από ικανοποιημένος με τη δουλειά του πρώην της Λεβάντε και προς το παρόν προσμένει. Ο Γάλλος δεν έχει αρνηθεί σε καμία στιγμή την άφιξη κάποιου άλλου παίκτη. Ο Zizou θέτει στο τραπέζι την άποψή του και είναι οι ηγέτες της οντότητας αυτοί που καταλήγουν προτιμώντας τη μία ή την άλλη επιλογή, αλλά πάντα με την προϋπόθεση της διατήρησης της τάξης και της ηρεμίας στ’αποδυτήρια.

Ο De Gea δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς οι τεχνικές και προσωπικές εκθέσεις σχετικά με τη συμπεριφορά του με την ομάδα είναι θετικές στο έπακρο. Ήταν στην εποχή του στην Ατλέτικο, σήμερα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και στην εθνική Ισπανίας. Ταιριάζει τέλεια.

Απ’το Bernabeu ξέρουν ότι η επιχείρηση δεν είναι απλή, αλλά γνωρίζουν επίσης ότι υπάρχει μια δυνατότητα, μέσω συμβολαίου, με την οποία ο τερματοφύλακας μπορεί να φύγει απ’το Μάντσεστερ με προορισμό τη Μαδρίτη. Κι αυτή είναι η δυνατότητα που θέλουν να εξαντλήσουν, διότι ο David de Gea είναι το όνομα που βρίσκεται στο μυαλό όλων των λευκών ηγετών απ’την ίδια στιγμή στην οποία στις 31 Αυγούστου του 2015 δεν μπόρεσε να κλείσει η μεταγραφή. Είναι ένα καρφωμένο αγκάθι.


Η ιδέα που έχουν με την πιθανή υπογραφή του τερματοφύλακα παραμένει η ίδια εδώ και δύο χρόνια. Τερματοφύλακας για 10 χρόνια κι ο βασικός της εθνικής Ισπανίας. Επιπλέον, οι τεχνικοί θεωρούν ότι συνεχίζει να εξελίσσεται κι ότι η ασφάλεια που μεταδίδει είναι η ιδανική για ένα τέρμα όπως της Ρεάλ Μαδρίτης. Θεωρούν ότι είναι σε θέση να κερδίζει παιχνίδια, όπως έχει κάνει στην Premier.

Ρήτρα 65 εκατομμυρίων

Λέγεται ότι η ελευθερία του τερματοφύλακα εκτιμάται στα 65 εκατομμύρια ευρώ. Τουλάχιστον αυτό είναι που σκέφτονται στο Old Trafford. Ο Μουρίνιο δεν θέλει να χάσει αυτόν που είναι ο βασικός κι αδιαμφισβήτητος τερματοφύλακάς του. Τον θεωρεί θεμελιώδη και δεν θα το κάνει εύκολο, αλλά ο Πορτογάλος είναι ο πρώτος που γνωρίζει τι σημαίνει η κλήση της Ρεάλ Μαδρίτης. Ας μην ξεχνάμε ότι άφησε τον πάγκο της Inter, πρωταθλήτριας Ευρώπης, για να πάει στο Chamartin.


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκέφτεται να κάνει χρήση της ρήτρας με την οποία μπορεί ν’ανανεώσει για έναν ακόμη χρόνο το συμβόλαιο που την δεσμεύει με τον τερματοφύλακα. Τον Σεπτέμβριο του 2015, μετά την αποτυχημένη μεταγραφή του στην Ρεάλ Μαδρίτης, υπέγραψε μια νέα σύνδεση με τον αγγλικό σύλλογο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2019, με την United να διατηρεί ένα ακόμη προαιρετικό έτος, κάτι που σκέφτεται να εφαρμόσει μέσα στις επόμενες μέρες.

Ο De Gea λαμβάνει κάθε δυνατή στοργή απ’τις κερκίδες του Old Trafford. Αισθάνεται σημαντικός μέσα στην ομάδα κι έχει την πλήρη υποστήριξη του Ζοζέ Μουρίνιο. Έχει βρει ένα ιδανικό περιβάλλον για ν’αναπτύξει την δουλειά του, δίπλα σε συμπαίκτες όπως οι Juan Mata και Ander Herrera, ή σε άλλους όπως ο Rojo ή ο Valencia ή ο Emilio Álvarez, προπονητής τερματοφυλάκων.

Η κλήση της Ρεάλ Μαδρίτης θα άλλαζε τα πάντα κι ο τερματοφύλακας ξέρει ότι το ενδιαφέρον και η επιχείρηση είναι ήδη σε εξέλιξη. Για την ώρα είναι πλήρως προσηλωμένος στις τέσσερις διοργανώσεις που έχει μπροστά η United και στη μάχη για την αύξηση του σερί των 15 αήττητων παιχνιδιών στην Premier.


Τα σχέδια της Μάντσεστερ περνούν απ’το να συνεχίσει να’χει τον De Gea, μία απ’τις αναφορές των οπαδών και που θεωρήθηκε από πολλούς ως ο σωτήρας της ομάδας κατά τη διάρκεια της εποχής του Van Gaal.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.