News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Δύο εναλλακτικές λύσεις για τον Casemiro

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca


Στο γυαλιστερό ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχει μόνο μία θέση χωρίς ξεκάθαρο αναπληρωματικό: ο πρώτος χαφ. Ο Ζιντάν δεν έχει κανέναν φυσικό αντικαταστάτη για τον Casemiro. Μάλιστα, ο ακούραστος Βραζιλιάνος έχει καθιερωθεί στην ενδεκάδα ενώπιον της έλλειψης πραγματικού ανταγωνισμού, χωρίς να  παραγνωρίζει τη συμβολή του ως υποστηρικτικός αμυντικός. Αλλά ο Casemiro φτάνει μέχρι εκεί που φτάνει και μένει η αίσθηση ότι για να’ναι βασικός σ’αυτήν την Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να’χει περισσότερα πράγματα εκτός απ’τα πνευμόνια και μεγάλες δόσεις δουλειάς. Να παίζει τη μπάλα με σύνεση, για παράδειγμα.

Η περασμένη αγωνιστική άφησε δύο ονόματα που σχετίζονται στενά με το θέμα αυτό: Mateo Kovacic και Marcos Llorente. Εκτός απ’το να σκοράρει ένα γκολ και να δώσει μια ασίστ, ο νεαρός Κροάτης ανήλθε στον καλύτερο της Μαδρίτης παίζοντας αυτό που είναι: δεύτερος μέσος με ελευθερία να συμμετάσχει στην επίθεση και να σπάει τις γραμμές με την ηλεκτρική ντρίμπλα του ενώ τρέχει. Αυτό με το οποίο θάμπωσε τους λευκούς τεχνικούς στις 27 Ιουλίου του 2015 στην Κίνα κατά τη διάρκεια ένα φιλικού της Μαδρίτης με την Ίντερ. Εβδομάδες αργότερα στην Concha Espina έμαθαν ότι οι milanistas ήταν αναγκασμένοι να τον πουλήσουν για να συμμορφωθούν με το οικονομικό Fair Play, αφού είχαν αποκτήσει τον Kondogbia, και δεν δίστασαν. Αν κι ο Μπενίτεθ δεν το’χε ζητήσει. Στο Μιλάνο ο Roberto Mancini έμεινε έρημος και στη Barcelona ο Ariedo Braida έμεινε με την όρεξη. Έβλεπε τον Mateo ως τον ξεκάθαρο αντικαταστάτη του Xavi για να συνεργαστεί με τον Busquets, αλλά οι azulgranas δεν παζάρεψαν αποφασιστικά.

ΤΟΥ CASEMIRO ΚΑΙ ΤΟΥ MODRIC

Ο Kovacic έλαμψε κατά της Σοσιεδάδ κάνοντας τον Modric όπως κατά τη διάρκεια 12 αγώνων διακρίθηκε κάνοντας τον Casemiro λόγω του τραυματισμού του το Σεπτέμβριο. Τότε είδαμε την εκδοχή του περισσότερο της αυτοθυσίας και της αναχαίτισης, επικεντρωμένος στην ανάκτηση μπάλων και στο να κάνει καλύψεις, αλλά επίσης και στο να βγάζει τη μπάλα τόσο πετυχημένα για όσο έλειπε ο Βραζιλιάνος. Ωστόσο, εκείνη ήταν μια ακόμα λύση ανάγκης του Ζιντάν. Επειδή είναι παίζοντας ως δεύτερος χαφ εκεί όπου μπορεί ο Mateo να εκμεταλλευτεί καλύτερα την ικανότητά του της συνεργασίας, το εξαιρετικό άγγιγμά του στη μπάλα, τη σωματική σκληράδα του και την ικανότητά του να εμφανίζεται στην αντίπαλη περιοχή έχοντας παρακάμψει με την ταχύτητα τους αντιπάλους που μπαίνουν στο δρόμο του. Μαζί με τον συμπατριώτη, φίλο και είδωλό του, Modric, κάνει ένα εντατικό Master στο οποίο απολαμβάνει κάθε προπόνηση και στα 22 του έχει το χρόνο να βελτιώσει κάποια ανακρίβεια στην τελική πάσα. Διακριτικός, εργατικός και με πολύ περιθώριο βελτίωσης, ο Kovacic είναι ένας μέσος μεγάλης εμβέλειας με ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον μπροστά του.

Ο MARCOS LLORENTE ΚΟΒΕΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ

Τα 22 του μόλις έκλεισε επίσης κι ο Μάρκος Llorente, αλλά κανείς δεν θα το’λεγε βλέποντας την ιεραρχία που βγάζει στο γήπεδο. Του έχουν αρκέσει 18 παιχνίδια στην Primera και 3 στο Copa Del Rey για να ανέλθει φυσιολογικά στην αναφορά μιας εκπληκτικής Αλαβές που έχει φτάσει στα ημιτελικά του Copa και είναι 12η στην βαθμολογία με σταθερό βήμα στην Laliga. Το Σάββατο εναντίον της Ατλέτικο του Simeone ήταν ο καλύτερος των 22 παικτών στο Mendizorroza όπου, επιπλέον με το ποδόσφαιρό του, επέδειξε προσωπικότητα δίνοντας οδηγίες στους συμπαίκτες του σχετικά με το πώς θα’πρεπε να βγάζουν τη μπάλα παίζοντας, όταν τους πίεζαν.

Με 195 ανακτήσεις μπάλας, η συνέχιση αυτής της madridista γενεαλογίας (ανιψιός-εγγονός του Gento, εγγονός του Grosso, ανιψιός του Julio Llorente και γιος του Paco Llorente) φιγουράρει επί του παρόντος ως ο μεγαλύτερος ειδικός στο κλέψιμο μπαλών στο ισπανικό ποδόσφαιρο, με μέσο όρο 9,29 ανακτήσεις. Ο Casemiro, τον οποίο πολλοί υποδεικνύουν ως μια εξουσία στον τομέα, ανακτά 7 (133 στο σύνολο).


Σε κάθε περίπτωση, ο Marcos ξεχωρίζει περισσότερο γι’αυτό που ξέρει να κάνει με τη μπάλα παρά για την ικανότητά του να την παίρνει απ’τον αντίπαλο. Με όλες τις απαιτήσεις του εγχειριδίου για το «5», διαχειρίζεται τη βαθιά μπαλιά, την κοντινή, είναι γρήγορος, δυνατός και ξέρει τα μυστικά της δουλειάς λόγω της συνεχής μάθησης που κάνει στο περιβάλλον του. Κάνει τόσο για το κόψιμο όσο και για την δημιουργία. Την επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει ως αναπληρωματικός του Casemiro στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ορισμένοι προβλέπουν ότι εννέα μήνες μετά ο ρόλος του θα’ναι άλλος.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.