News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Cristiano Ronaldo, ούτε τόσο καλά ούτε τόσο άσχημα

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Του Jesús Sánchez

Το πρόβλημα του Cristiano, 20 γκολ και 7 ασίστ, είναι οι στρατοσφαιρικοί αριθμοί του των άλλων σεζόν

Η μπλε μπάρα αντιπροσωπεύει τα νούμερα σε 25 παιχνίδια και η μαύρη στο τέλος της σεζόν.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει το ίδιο πρόβλημα που είχαν οι Beatles το 60. Φτάνοντας σ’ένα σημείο, στην κορυφή της παγκόσμιας μουσικής, άρχισαν να δημιουργούν έργα που ανταγωνίζονταν μόνο τους ίδιους τους τους προηγούμενους δίσκους, όχι των άλλων. Οι Beatles έπαιζαν σ’έναν άλλο διαγωνισμό. Έφτασαν να επανεφευρεθούν. Το αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει μπει στο πανόραμα του επικριτικού ματιού του Bernabeu, αντιμετωπίζει αυτήν την σεζόν μία σύγκριση με τα στρατοσφαιρικά στατιστικά των άλλων λευκών σεζόν. Και βγαίνει χαμένος. Ωστόσο, έχει 20 γκολ και 7 ασίστ σε 25 παιχνίδια, ένα εξαιρετικό νούμερο για οποιονδήποτε δεν ήταν ένας παίκτης του μεγέθους του, ένας αρειανός.

Οι αριθμοί είναι πειστικοί και ήταν πάντα το βασικό ποδοσφαιρικό του επιχείρημα, η τροφή του. Αλλά η αντανάκλαση στον καθρέφτη των επιτευγμάτων των προηγούμενων ετών τροφοδοτεί την αίσθηση της ορισμένης μείωσης στην περίπτωση του Cristiano, που δεν είναι ο παίκτης που συνήθιζε να’ναι. Απ’τη μια πλευρά είναι φυσιολογικό. Κανείς δεν αντιστέκεται στο πέρασμα του χρόνου, στη φυσική φθορά, στη μείωση της εκρηκτικότητας που είναι το κύριο κεφάλαιο του Πορτογάλου μαζί με την όσφρηση του σκόρερ. Απ’την άλλη, φαίνεται ότι ο Πορτογάλος επιθετικός κατανέμει περισσότερο τις προσπάθειες φέτος ψάχνοντας το μεσοπρόθεσμο περισσότερο απ’το βραχυπρόθεσμο, προσπαθώντας να μην αδειάσει από καύσιμα για το τέλος της σεζόν. Τον Απρίλιο στράγγιζε πάντα τη δεξαμενή. Τον Μάιο έφτανε στην ρεζέρβα. Και κατέληγε να το πληρώνει.

Καθ 'όλη την καριέρα του, ο Κριστιάνο ποτέ δεν ανησύχησε πάρα πολύ στο να κοιτάξει πέρα ​​απ’το επόμενο παιχνίδι κι απ’τα γκολ που θα μπορούσε να βάλει στον εκάστοτε αντίπαλο, αλλά η φετινή προσέγγιση έχει αλλάξει ριζικά. Ωριμότητα το λένε.

Άλλη προσέγγιση

Η πρόθεση είναι να τελειώσει τη σεζόν χωρίς τραυματισμούς, σε καλό επίπεδο, τόσο με τη Μαδρίτη όσο και με την Πορτογαλία, με την οποία θα παίξει στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ξεκουραστεί τόσα παιχνίδια. Δεν έπαιξε στην αναμέτρηση του Κυπέλλου ενάντια σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Σεβίλλη (δεν έπαιξε επίσης σ’αυτήν με την Cultural) κι έχει μείνει έξω από κάποιον αγώνα πρωταθλήματος, όπως της Deportivo. Ούτε και μπόρεσε να ξεκινήσει τη σεζόν όπως συνηθίζει, επειδή ανάρρωνε, χωρίς να πιεστεί, απ’τον τραυματισμό που υπέστη στον τελικό του Euro. Δεν έκανε ντεμπούτο στην Laliga πριν την τρίτη αγωνιστική.

Την ίδια στιγμή, οι αριθμοί δεν τον αφήνουν σε τόσο άσχημη θέση, ακόμα κι αν ένας τομέας του Bernabeu φαίνεται δύσπιστος σε σχέση με το παιχνίδι του, όπως μπόρεσε να φανεί την περασμένη Κυριακή στον αγώνα κατά της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Πιθανώς ούτε και η αντίδρασή του στην κριτική δεν βοηθά για να γλυκάνει τη σχέση του μ’έναν τομέα της κερκίδας επιρρεπή στο να μην παραβλέπει ούτε το παραμικρό ούτε σε κανέναν, ούτε στους μύθους που ρίχνουν τις επιδόσεις τους. Τα πράγματα του Μπερναμπέου.

Ο Ρονάλντο μπορεί να πει ότι είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 20 γκολ, οκτώ περισσότερα απ’τον Μπενζεμά, κι ο τρίτος ασίστμαν, με επτά, αλλά βρίσκεται κάπως μακριά απ’τα 32 γκολ και τις 11 ασίστ της περασμένης σεζόν στους ίδιους αγώνες ή τα 30 και τις 7 ασίστ της σεζόν 2014/15. Ο Πορτογάλος είχε συνηθίσει την κριτική σ’έναν τέτοιο καταπληκτικό μέσο όρο ενός γκολ ανά παιχνίδι, που τη στιγμή που τον έχει ρίξει στο 0,8, σχεδόν ένα γκολ, μοιάζει αδυναμία. Είναι κάτι που έχει σχολιάσει ο Ζιντάν σε καθοριστικές στιγμές σε όλη τη σεζόν.


Ο Cristiano, ο οποίος δεν έχει την ομόφωνη συμπάθεια των οπαδών του, παρά το ότι έχει μπει στην ιστορία του συλλόγου (το οποίο δίνει τροφή για σκέψη σε σχέση με την προσωπική συμπεριφορά και την αποξένωση όλα αυτά τα χρόνια), έχει πολλή σεζόν μπροστά για ν’ανακτήσει το καλύτερο επίπεδό του, για να επιστρέψει στην αριστεία. Δεν βρίσκεται στο 10, αλλά ούτε κι ανεσταλμένος.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.