News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Casemito

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Του David G. Medina

Τ’αποδυτήρια της λευκής ομάδας, παραδομένα στο golazo του Βραζιλιάνου

Οι λευκοί αρχηγοί αναγνωρίζουν την αφοσίωση και την σημασία του μέσου


"Και τι golazo έβαλε η ασφάλειά μου. Casemito". Τη φράση την υπέγραψε, λίγες ώρες μετά τον αγώνα εναντίον της Νάπολι, ένας απ’τους βαρέων βαρών στ’αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Marcelo, για τον οποίο μιλάμε, θέλησε να αναγνωρίσει μ’αυτόν τον τρόπο τη δουλειά ενός απ’αυτούς τους σκοτεινούς παίκτες, απομακρυσμένους απ’τα πρωτοσέλιδα και τα εξώφυλλα, που την Τετάρτη έστειλε έναν πύραυλο στο παραθυράκι του Μπερναμπέου για να βγει στην πρώτη μιντιακή γραμμή. Και για να διασφαλίσει, που είναι το σημαντικό, ένα μαξιλαράκι δύο γκολ εναντίον της τολμηρής Νάπολι του Sarri.

Έτσι παραδέχτηκε Βραζιλιάνος μπακ. Έτσι θέλησε να κάνει ο ίδιος ο Sergio Ramos, η ψυχή κι ο αρχηγός αποδυτηρίων που εκτιμούν, όπως κι ο Ζινεντίν Ζιντάν, την απρόσκοπτη απόδοση του Βραζιλιάνου στη μεσαία γραμμή. "Ο Casemiro το αξίζει αυτό το γκολ γιατί έχει την άσχημη δουλειά και ξεχωρίζει πάντα λιγότερο. Του άξιζε αυτό το golazo και η αγάπη των οπαδών. Μας βοηθά πολύ στην ισορροπία κι αν συμβάλλει επιπλέον με γκολ, καλύτερα", είπε ο Camas, ποδοσφαιριστής που δεν διστάζει να επαινέσει τους συμπαίκτες που το αξίζουν.

Και είναι ότι το γκολ που έβαλε ο Casemiro εναντίον της Νάπολι ήταν απ’τα καλύτερα μιας ομάδας, της Μαδρίτης, η οποία έχει ήδη βάλει 104 γκολ μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν. Ήταν το δεύτερό του στην σεζόν (το πρώτο, στο πρωτάθλημα εναντίον της Γρανάδα) του μέσου, που ανησυχεί περισσότερο να προσέχει τις πλάτες των επιθετικών συμπαικτών του παρά στο να δοκιμάζει την τύχη του στο σουτ. Όταν το κάνει, όπως ενάντια στους Ιταλούς, τα σπάνια σουτ του φέρουν συνήθως πρόθεση... και δηλητήριο.

Ο μέσος, ευγνώμων

Οι έπαινοι, στ’αποδυτήρια, δεν περιορίζονται στων Marcelo και Sergio Ramos. Ο Ζιντάν δεν διστάζει ν’αναδείξει τις ιδιότητές του, πάντα όταν τον ρωτάνε για τη δουλειά του, κι ο εγκέφαλος της ομάδας και συνεργάτης του στη μεσαία γραμμή, Modric, είπε ήδη πριν εβδομάδες ότι ο Casemiro ήταν "ένα παράδειγμα αφοσίωσης και του πώς να κάνουμε τα πράγματα". Ο Lukita το ξέρει καλά, γιατί για να μπορεί αυτός κι ο Kroos να σχεδιάσουν την φαντασία τους στο γήπεδο χρειάζονται το άχαρο έργο του Βραζιλιάνου.

Ο Casemiro, πιστός στο δευτερεύον προφίλ του, δεν δίστασε να ευχαριστήσει τους οπαδούς για την υποστήριξή που έλαβε κατά της Νάπολι: "Το κόλλησα με όλη τη δύναμη που μας δώσατε σήμερα. Ευχαριστούμε οπαδοί". Μια ευγνωμοσύνη ενός παίκτη ο οποίος, ας μην ξεχνάμε, δεν το’χε καθόλου εύκολο να πετύχει με την λευκή φανέλα.

Κατ 'αρχάς, έπρεπε να πάει μία χρονιά στην Πόρτο να κάνει ένα Erasmus επιταχύνοντας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μετά, πλέον στη Μαδρίτη, έπρεπε ν’αντιστρέψει το καθεστώς του, του αναπληρωματικού, πρώτα με τον Μπενίτεθ και στη συνέχεια με τον Ζιντάν. Τέλος, έχει αντιμετωπιστεί πάντα με το επικριτικό μάτι που υποδέχονται τους παίκτες του προφίλ του σ’ένα club της ιστορίας της Ρεάλ Μαδρίτης.


Όλο αυτό το’χει περάσει με άριστα. Είναι αδιαμφισβήτητος στην τωρινή Ρεάλ Μαδρίτης και τ’αποδυτήρια δεν διστάζουν να επισημάνουν τις ιδιότητές του και να χαρούν με τις επιτυχίες του. Ως εκ τούτου δεν εκπλήσσει ότι Μαρσέλο τον αποκαλεί Casemito (Κάζεμύθος).

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.