News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Απ’τις αποδοκιμασίες στον τυφώνα της Νάπολι

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Του Amalio Moratalla

Στο ποδόσφαιρο όλα πάνε τόσο γρήγορα που περνάμε απ’το ένα κεφάλαιο στο άλλο χωρίς να χωνέψουμε. Είχαμε μείνει ήδη στην σελίδα των αποδοκιμασιών του Κριστιάνο και στην ενόχλησή του με τους madridista οπαδούς γιατί αισθάνονταν παρεξηγημένος, στο άσχημο παιχνίδι που παρουσιάζεται στο Μπερναμπέου, στην χαμηλή φόρμα του Μπενζεμά και στο πως ο Sergio Ramos έσωσε τα έπιπλα με τα δύο γκολ του στη Μάλαγα.

Και ήμασταν σε αυτά, στην ιδιαίτερη madridista καθημερινότητα, όταν ο Αίολος, θεός των ανέμων, εμφανίστηκε και τι έχει στήσει! Όχι μόνο εξέθεσε τις αδυναμίες των αρχιτεκτονικών δομών των γηπέδων, αλλά επίσης κι αυτές των προγραμμάτων, των σχεδιασμών και συνεννοήσεων ανάμεσα σε φορείς και κλαμπ. Μια τέτοια σοβαρή και φημισμένη διοργάνωση που κάνει και πάλι το γύρο του κόσμου- τώρα όχι για ένα γκολ φάντασμα που μπαίνει μέσα μισό μέτρο και δεν μετρά- για ένα κύμα του ανέμου που μπλοκάρει το ματς του πρωτοπόρου, χωρίς μια σαφή εναλλακτική λύση στο πρόγραμμα. Κατανοώ τον madridista θυμό, αλλά αν οι αρχές λένε ότι δεν παίζεται, η ασφάλεια έρχεται πρώτη. Αυτό μας έλειπε! Αν και είμαστε έτοιμοι να πούμε ότι ο Αίολος είναι azulgrana και ήθελε, όταν βγει η Μαδρίτη να παίξει εναντίον της Οσασούνα το Σάββατο, να μπορεί η Barça να’ναι δύο βαθμούς μπροστά της. Φυσικά, με την ομάδα του Ζιντάν με τρεις αγώνες λιγότερους.

Στο τέλος, αγαπητέ αναγνώστη, μ’αυτούς τους άνεμους έχουν μπορέσει να ξεκουραστούν τα αυτιά των λευκών και δεν πιστεύω, στο επόμενο ραντεβού στο Μπερναμπέου, εναντίον της Νάπολι, μεγάλος αγώνας του Champions League, ότι η λευκή παροικία, ούτε θα αποδοκιμάσει και πάλι τον CR7, ούτε θα κατηγορήσει για τίποτα τον Μπενζεμά. Τουλάχιστον στην είσοδο.


Σ’αυτό το σημείο η Νάπολι είναι ένας τυφώνας, αλλά ποδοσφαιρικός. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την Πολιτική Προστασία. Η δουλειά είναι για τον Ζιντάν και τους παίκτες του. Ούτε λίγο ούτε πολύ, κέρδισε στη Μπολόνια με 1-7, είναι ψηλά στην Serie A, μετρά 17 παιχνίδια χωρίς να χάσει και παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αυτή η καταιγίδα είναι που πρέπει ν’ανησυχεί τη Μαδρίτη, τα υπόλοιπα είναι ανύπαρκτα. Είναι άβολα με δύο αναβληθέντα παιχνίδια, αλλά οι έξι βαθμοί δεν παύουν να’ναι σε αναμονή. Το ψυχολογικό μετρά, αλλά δεν είναι για τόσο, πιστεύω. Πάνω απ 'όλα, μπορεί να αποσπάσει την προσοχή περισσότερο εκεί όπου δεν πρέπει.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.