News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ανατολικός άνεμος

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Του Santiago Siguero

Οι λευκοί επιστρέφουν στη Μεσόγειο τέσσερις μέρες μετά την επίσκεψη στο Mestalla

Η Μαδρίτη βγήκε τσουρουφλισμένη πριν από ένα χρόνο από Βιγιαρεάλ και Βαλένθια


Λόγω ενός καπρίτσιου του ημερολογίου, το οποίο τοποθέτησε τον αναβληθέν αγώνα εναντίον της Βαλένθια λίγο πριν την επίσκεψη στη Βιγιαρεάλ, η Ρεάλ Μαδρίτης θα περάσει αυτή την εβδομάδα στης όχθες της Μεσογείου. Το προηγούμενο του Mestalla δεν προσκαλεί ακριβώς στην αισιοδοξία. Και θυμίζει επικίνδυνα την κατάσταση που συνέβη την περασμένη σεζόν, αν κι αυτή τη φορά αντιστράφηκε η σειρά των εξόδων. Η Μαδρίτη επισκέφθηκε πρώτα το El Madrigal -ονομάζονταν ακόμα έτσι πριν απ’την πρόσφατη αλλαγή του ονόματος-, κι έχασε με 1-0 χάρη σ’ένα γκολ του Soldado στο 6ο λεπτό.

Εκείνο το πλήγμα ήρθε να δεσμεύσει περαιτέρω το μέλλον του Ράφα Μπενίτεθ, που σχεδόν ένα μήνα πριν είδε την ομάδα του να χάνει 0-4 στο Clásico. Το τελευταίο καρφί ήρθε, ακριβώς, στη Βαλένθια. Δεν ήταν, ούτε στο ελάχιστο, το χειρότερο παιχνίδι της Μαδρίτης με τον Μαδριλένο προπονητή στον πάγκο, αλλά το τελικό 2-2 (ο Alcácer ισοφάρισε στο τελευταίο κομμάτι ενός αγώνα που ο Bale είχε βάλει μπροστά τους λευκούς) κατέληξε να σφραγίσει την επιστολή απόλυσής του. Ήταν στις 3 Ιανουαρίου του 2016. Το υπόλοιπο του έτους θα’ταν ιστορικό για τους λευκούς, πλέον με τον Ζιντάν στο κουμάντο της πρώτης ομάδας.

Ένας άλλος λευκός προπονητής, ο Κάρλο Αντσελότι, άρχισε επίσης να βλέπει αναταραχή στο μέλλον του στη Βαλένθια. Ήταν μόλις πριν από ένα χρόνο, στην επιστροφή απ’το Mundial Συλλόγων, όταν η Μαδρίτη έχανε στο Mestalla (2-1). Η ήττα έβαζε τέλος στο αήττητο της λευκής ομάδας κι έδινε αφορμή σε μια κατάρρευση στην οποία πολλοί έχουν δει ομοιότητες με την πτώση της απόδοσης της τρέχουσας Μαδρίτης το 2017, μετά την κατάκτηση, όπως και τότε, του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή.


Στη Μαδρίτη, επιπλέον, κανείς δεν ξεχνάει ότι ήταν η Βιγιαρεάλ η πρώτη ομάδα που κατάφερε ν’αποσπάσει βαθμούς απ’τους λευκούς τη φετινή σεζόν. Ήταν στις 21 Σεπτεμβρίου, την πέμπτη αγωνιστική. Εκείνη η ισοπαλία (1-1 στο Μπερναμπέου) άρχισε τον κίτρινο πυρετό των λευκών, καθώς ακολούθησαν ίδια μονοπάτια ενάντια στις Λας Πάλμας και Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ως εκ τούτου, η Μαδρίτη ταξιδεύει στην Λεβάντε προειδοποιημένη.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.