News Update :

powered by Agones.gr - livescore

46 εκατομμύρια δημοτικοί αρχιτέκτονες

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Του Roberto Palomar, αρχισυντάκτη της Marca

Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει μια ανωμαλία που πρόκειται να της κάνει τη ζωή και την la Liga πιο άβολη. Όχι τόσο λόγω αυτών τα κινούμενων φαντασιώσεων του χθες και του σήμερα, που υποδεικνύουν πότε είναι καλύτερα να παίξει εναντίον της Θέλτα, αλλά λόγω της ενόχλησης που σημαίνει η ύπαρξη δύο παιχνιδιών που κρέμονται στο πρόγραμμα. Το ένα, της Βαλένθια, προγραμματισμένο. Το άλλο, του Βίγκο, από κάτι αστάθμητο.

Όπως όλοι οι Ισπανοί είμαστε εν δυνάμει ομοσπονδιακοί προπονητές, μπορεί να διασφαλιστεί ότι όλοι Ισπανοί έχουμε μέσα μας έναν δημοτικό τεχνικό της πολεοδομίας. Είμαστε 46 εκατομμύρια αρχιτέκτονες σύμφωνα με τις ανοησίες που έχουν ειπωθεί και γραφτεί για το σκέπαστρο του Balaídos. Για να μην αναφέρουμε τις θεωρίες συνωμοσίας που τοποθετούν τον δήμαρχο του Vigo στο κέντρο μιας καθολικής συνωμοσίας εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ομάδες και πρόγραμμα

Το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να γίνει λόγω ασφάλειας και τέλος. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια κι επιθυμία σύγχυσης. Η λύση δεν είναι η απειλή δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής Liga ή η αυταπάτη της Αλαβές για αναβολή του Κυπέλλου. Όλα θα’ταν πολύ πιο ορθολογικά μ’ένα πιο ξεκάθαρο πρόγραμμα και, φυσικά, με μια Primera División λιγότερο πυκνοκατοικημένη. Ένα πρωτάθλημα του οποίου τα κριτήρια θα πληρούσαν 18 ομάδες, στην ανάγκη να αυξήσει το επίπεδό του λόγω ποιότητας κι όχι ποσότητας, που θα επέτρεπε ένα ευέλικτο και ορθολογικό πρόγραμμα με χώρο για να δοθεί διέξοδος σε απρόβλεπτα όπως αυτής της αγωνιστικής.

Μακριά απ’την αναζήτηση μιας μόνιμης κι ασφαλής λύσης, στην Ισπανία, προτιμούμε να μετρούμε την ταχύτητα του ανέμου, για το αν μπορεί ένας άντρας ν’ανέβει μ’ένα γερανό στην οροφή του Balaídos και να διασφαλίσει μερικές κυματοειδείς πλάκες σιδήρου με κάποιους σφιγκτήρες έτσι ώστε να μπορεί η Μαδρίτη να παίξει το παιχνίδι της ενάντια στους αναπληρωματικούς της Celta. Όταν η Μαδρίτη έπρεπε να κερδίσει στην Θέλτα -στο Κύπελλο- δεν το έκανε. Κανείς δεν λέει ότι η Οσασούνα θα συναντήσει μια Ρεάλ Μαδρίτης που θα’χει ξεκουραστεί για 15 μέρες. Σίγουρα ο Pintus έχει σχεδιάσει μια μίνι προετοιμασία που δεν κάνουν ούτε στο ναυτικό.

Ο πρώην πρέσβης

Η Βαλένθια αποφάσισε να πάψει ο Mario Alberto Kempes να’ναι πρέσβης του συλλόγου το οποίο έρχεται να’ναι κάτι σαν να προσποιείται ότι αύριο δεν θα ξημερώσει. Τον Kempes δεν χρειάζεται να του δώσει κάποιος απ’την Βαλένθια μια κάρτα για να εκπροσωπεί την ομάδα: ο Kempes είναι η Valencia. Το ότι η απόφαση προέρχεται, επιπλέον, από κάποιους υπευθύνους των οποίων το κύριο χαρακτηριστικό είναι η δυσαρέσκεια, το κάνει ακόμα πιο οδυνηρό. Ο Peter Lim δεν θέλει πρεσβευτές: θέλει μπάλες. Η Βαλένθια δεν πρόκειται να πέσει, διότι υπάρχουν τρεις ομάδες σαφώς κατώτερες. Είναι μια ανακούφιση για τους οπαδούς, αλλά την ίδια στιγμή, ένα βασανιστήριο. Να δούμε πώς θα τελειώσει αυτό.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.