News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το λεπτό δέρμα

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Του Santiago Segurola

Τίποτα δεν ξεφεύγει απ’το τεράστιο μέγεθος της Ρεάλ Μαδρίτης, και πολύ λιγότερο απ’τη στιγμιαία επίδραση των αποτελεσμάτων. Η κρίση ξεσπά με ταχύτητες τυφώνα, μερικές φορές μετά από μακρές περιόδους ευημερίας. Κανείς δεν περιμένει κανέναν σ’ένα club σχεδόν αδύνατο να κρατηθεί. Αγγίζονται τα άκρα, αν και η πραγματικότητα λέει το αντίθετο. Είναι η τωρινή υπόθεση. Δύο ήττες μετά από 40 παιχνίδια αήττητη, έχουν ωθήσει στην αμηχανία, χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι το αφύσικο είναι να διατηρείται σχεδόν ένα χρόνο χωρίς πληγές.

Η Μαδρίτη έπαιξε πολύ καλά στη Σεβίλλη και δεν έπαιξε άσχημα εναντίον της Θέλτα. Της έλειψε το σημείο της ενέργειας και του επείγοντος χαρακτήρα που την χαρακτηρίζει συνήθως, δεν κατάφερε ν’αφοπλίσει το αμυντικό σύστημα της εξαιρετικής αντιπάλου της του κι αισθάνθηκε το χτύπημα του δεύτερου γκολ της Θέλτα, αρκετά παρόμοιο μ’αυτό που σήμαινε τη νίκη της Σεβίλλης στο πρωτάθλημα.

Εκεί ο Μπενζεμά έχασε τη μπάλα λόγω κούρασης κι απόσπασης της προσοχής, εν μέσω της κόπωσης και της γενικής αμέλειας, ακόμα κι ο Keylor Navas. Ενάντια στην Θέλτα, η Ρεάλ Μαδρίτης κωπηλάτησε για να ισοφαρίσει, αλλά παραχώρησε άμεσα το δεύτερο γκολ, προερχόμενο από ένα λάθος του Lucas Vázquez και τη γενική υποτίμηση. Επανεμφανίστηκε η σωματική και ψυχική κόπωση, αυτή τη φορά για να μείνει. Μακριά απ’το να περικυκλώσει την Θέλτα, η Ρεάλ Μαδρίτης σταδιακά ξεθώριασε, μέχρι να τερματίσει κλεισμένη στο γήπεδό της στα τελευταία λεπτά.

Συνέβη ό, τι δεν συνέβη στην προηγούμενη σεζόν, όπου ο σύλλογος έζησε ως ένα υποτιμητικό όρο τον αποκλεισμό στα χαρτιά στον πρώτο γύρο του Copa del Rey. Ωστόσο, η λανθασμένη χρησιμοποίηση του Cheryshev κατά της Κάντιθ δημιούργησε ένα νέο τοπίο για την Ρεάλ Μαδρίτης. Ενώ η Μπάρτσα και η Ατλέτικο Μαδρίτης, οι κύριοι αντίπαλοί της στην Ισπανία και στο Champions League, φθείρονταν τον Ιανουάριο γεμίζοντας παιχνίδια, η Μαδρίτη έπαιζε κάθε επτά μέρες, με επικεφαλής τον Ζιντάν, αντικαταστάτη του Rafa Benitez, άμεσο θύμα της υπόθεσης Cheryshev, μεταξύ πολλών άλλων αιτιών. Εκείνη η ξεκούραστη Μαδρίτη κατέληξε ως ένα αεροπλάνο: κέρδισε στο Camp Nou και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

Η βιβλική Ρεάλ Μαδρίτης των 40 αήττητων παιχνιδιών φαίνεται τον Ιανουάριο με πολύ περισσότερη δουλειά. Έπαιξε στο Ευρωπαϊκό Super Cup με τη Sevilla, συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην Ιαπωνία κι αντιμετωπίζει σ’ένα μήνα οκτώ παιχνίδια σε 23 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων τριών με την Σεβίλλη, δύο με τη Θέλτα κι ένα με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Δεν είναι οποιαδήποτε ματς, πόσο μάλλον με τόσο απαιτητικούς αντιπάλους για στο σωματικό επίπεδο, όπως η Σεβίλλη και η Θέλτα, ομάδες περιπετειώδεις, μαχήτριες, του πήγαινε έλα.

Σε πολλές πτυχές, ο πυκνός Ιανουάριος του ισπανικού ποδοσφαίρου είναι περισσότερο κόλαση για τις μεγάλες ομάδες απ’ότι οι δύο διάσημες χριστουγεννιάτικες εβδομάδες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η Μαδρίτη το διαπιστώνει. Όχι μόνο συσσωρεύει κόπωση, αλλά και τραυματισμούς. Όλα αυτά πριν απ’την επιστροφή στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Είναι μια λογική τιμή που προστίθεται στα ποδοσφαιρικά προβλήματα που εμφανίζονται σ’όλες τις ομάδες. Στην Ρεάλ Μαδρίτης, επίσης. Ο Danilo δεν λειτούργησε, ο Κριστιάνο είχε μια περιθωριακή απόδοση και οι μέσοι δεν κατάφεραν να κάνουν συνεχόμενες φάσεις. Από εκεί μέχρι το αντιμετωπίζεται σαν μια κηδεία, υπάρχει μια αστρική απόσταση.


Το πιο εντυπωσιακό ήταν οι λόγοι που ισχυρίστηκαν ο Ζιντάν και οι παίκτες μετά το παιχνίδι. Αναφέρθηκαν ανοιχτά στον αντίκτυπο που τους προκάλεσε η ήττα στη Σεβίλλη. Τον καθόρισαν ως ένα είδος αδιανόητου λήθαργου, αναπόφευκτων συνεπειών στον αγώνα με την Θέλτα. Δεν υπήρχαν λόγοι για μια τέτοια δυσανάλογη αντίδραση. Η Μαδρίτη έχασε στη Σεβίλλη ενάντια σ’έναν μεγάλο αντίπαλο. Απ’αυτό το υλικό είναι χτισμένο το ποδόσφαιρο, ακόμα και για τις ομάδες που δεν χάνουν για σχεδόν ένα χρόνο. Το προβληματικό είναι να δείχνει ένα τέτοιο λεπτό δέρμα μπροστά σε μια ήττα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.