News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το ξενοδοχείο, το κερασάκι στο νέο Bernabéu

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Θα αποτελέσει μέρος του σταδίου, με θέα στο γήπεδο


Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει. Τα έργα ανακαίνισης του Santiago Bernabeu θα ξεκινήσουν με το τέλος τη σεζόν. Ο στόχος δεν είναι άλλος απ’το να’ρθει το 2020 μ’ένα νέο γήπεδο στην Paseo de la Castellana, περιφραγμένο, που θ’αυξήσει τον οικονομικό παλμό της Ρεάλ Μαδρίτης και στο οποίο θα φιλοξενηθεί ένα ξενοδοχείο και μια μικρή εμπορική περιοχή, πρότζεκτ που ήταν υπό εξέταση, αλλά που έλαβε τελικά το πράσινο φως.

Υπήρχαν αμφιβολίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ξενοδοχείου, αλλά θα αποτελέσει το κερασάκι στο πρότζεκτ, μαζί με την πανοραμική βεράντα, που θα’χει θέση στην πλευρά της Paseo de la Castellana, που θα’χει πρόσβαση στην περιήγηση του Μπερναμπέου και που θα διαθέτει μια γιγαντιαία οθόνη στην οποία θα μεταδίδονται εικόνες και πληροφορίες του συλλόγου. Το ξενοδοχείο θα’ναι ενσωματωμένο στο γήπεδο και θα’χει δωμάτια με θέα στον αγωνιστικό χώρο.

Το γήπεδο θα διαθέτει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις: συστήματα πληροφοριών κι επικοινωνίας, οθόνες 360 μοιρών τοποθετημένες πάνω απ’τις κερκίδες και συστήματα διαχείρισης υψηλής τεχνολογίας. Θα’ναι πιο ασφαλές και πιο άνετο για τους οπαδούς. Το πρότζεκτ έλαβε υπόψη την βιωσιμότητα στη χρήση των ενεργειακών χρήσεων.

Το ξενοδοχείο δεν θα διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό δωματίων, αλλά θα γίνει το πιο εντυπωσιακό μέρος της ανακαίνισης του γηπέδου. Θα ενσωματωθεί στη δομή του λευκού περιβλήματος. Τόσο που κατά την είσοδο στο ξενοδοχείο, θα μπαίνεις επίσης και στο madridista γήπεδο.

Διοικητικό συμβούλιο

Η σεζόν 20-21 έχει επιλεγεί για να εγκαινιάσει η Μαδρίτη το γήπεδο χωρίς να φύγει απ’το χώρο, έτσι ώστε τα έργα θα πρέπει να’ναι συμβατά με το ποδόσφαιρο. Για την έναρξη της κατασκευής, είναι επιτακτική ανάγκη το διοικητικό συμβούλιο της πόλης της Μαδρίτης να εγκρίνει το νέο ειδικό σχέδιο, γεγονός που θα συμβεί την άνοιξη. Όλες οι κινήσεις που γίνονται απ’το λευκό club συμμορφώνονται με τις κατευθυντήριες γραμμές που αποστέλλονται απ’το δημοτικό συμβούλιο. Ο διάλογος μεταξύ των δύο οντοτήτων είναι μόνιμος.


Στις συζητήσεις που έγιναν, μία απ’τις ανησυχίες ήταν η περιβαλλοντική επίπτωση. Η madridista οντότητα έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές όλων των ειδών, αρχίζοντας με την ακουστική, γεγονός που θα αναλάβει η δομή που θα περικλείει ολόκληρο το γήπεδο. Λιγότερος θόρυβος για τους κατοίκους της περιοχής, που θα δουν πως θα κερδίσουν χώρο με δύο δημόσιες πλατείες, τόσο στην Castellana όσο και στην Concha Espina.

Η εκτιμώμενη τιμή της ανακαίνισης βρίσκεται στα 400 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν μέσω διαφορετικών εμπορικών συμφωνιών, υπογραμμίζοντας την πιθανότητα να φέρει το γήπεδο ένα όνομα που θα συνοδεύει ή στο νυν όνομα του Santiago Bernabeu.

Το όνομα και η City

Η πρωτοβουλία δεν χρειάζεται να περάσει από μια Συνέλευση και θα επαρκεί η έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου. Το ταμείο IPIC βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης με το ταμείο του Mubadala του Άμπου Ντάμπι και μεταξύ άλλων εταιρειών που κατέχει η Μάντσεστερ Σίτι.


Αφού συσταθεί το νέο ταμείο, θα’ναι η στιγμή που θα οριστεί το όνομα που θα φέρει τελικά το Santiago Bernabeu. Αυτό που απορρίπτεται είναι ότι η επίμαχη ονομασία θα’ναι του IPIC, ταμείο με το οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε τη συμφωνία χορηγίας.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.