News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το κλασικό Bernabeu

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Του Juan Ignacio Garcia-Ochoa

Η έκκληση των παικτών που ζητούσε την υποστήριξη των κερκίδων δεν εμπόδισε τις αποδοκιμασίες στον CR7

Για το Santiago Bernabeu οι εκκλήσεις χρησιμεύουν λίγο. Τίποτα και κανείς δεν πρόκειται ν’αλλάξει τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι έχουν περάσει δεκαετίες ακολουθώντας τον ίδιο οδικό χάρτη. Ενθαρρύνουν όταν θέλουν κι αποδοκιμάζουν όταν τους κάνει όρεξη. Έτσι είναι κι έτσι θα’ναι μια ζωή. Πρόκειται για μια αδύνατη ανατροπή; Το Bernabeu θα’ναι εκεί στηρίζοντας απ’το 1ο μέχρι το 90ο λεπτό. Οι Μπενζεμά και Danilo προέρχονται απ’το ναυάγιο στο Vigo; Λοιπόν, τους αποδοκιμάζει απ΄την αρχή, όσο κι αν οι παίκτες ζητούν βοήθεια.

Αυτό συνέβη χθες στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Κριστιάνο, Ράμος, Lucas και Nacho είχαν ζητήσει απ’τους οπαδούς μια ανακωχή, καχύποπτοι μετά απ’αυτήν την παράξενη αρχή στο 2017. Αλλά τι έκαναν οι οπαδοί; Ότι ήθελαν. Πάμε, business as usual. Φώναξαν την ανάκρουση των ονομάτων και οι Danilo και Μπενζεμά δεν είχαν ανακωχή. Αποδοκιμασίες για τους δύο. Στη συνέχεια, άρχισε το παιχνίδι κι ο Danilo πήγε καλά. Λοιπόν χειροκρότημα, όπως μια ζωή. Βραβείο γι’αυτόν που παίζει καλά και τιμωρία γι’αυτόν που δεν συμμορφώνεται. Το αλφάβητο του madridismo. Και καθώς ο Βραζιλιάνος μπακ είχε μια καλή επίδοση, αυτό σημαίνει συμφιλίωση με τους οπαδούς.

Η έκκληση του Κριστιάνο Ρονάλντο στους οπαδούς, για παράδειγμα, κράτησε όσο κράτησε. Πολύ λίγο. Ακριβώς 29 λεπτά, που ήταν ο χρόνος που άντεξε η υπομονή του Bernabeu με το αστέρι του. Ο Cristiano δεν περπατούσε στο πρώτο μέρος και το κοινό θυμήθηκε πολύ λίγο τα λόγια του στην τηλεόραση της Μαδρίτης. Μετά από δύο συνεχόμενες απώλειες της μπάλας στο πλάι, το Bernabeu τον αποδοκίμασε μαζικά. Και στον Ρονάλντο, όπως είναι φυσιολογικό, που λόγω αυτού έχει σκοράρει 384 γκολ στην Ρεάλ Μαδρίτης, δεν υπήρξε ούτε ίχνος χάριτος.

Στο δεύτερο μέρος η ατμόσφαιρα μαλάκωσε. Η έκκληση; Όχι, τα γκολ. Ο Ρονάλντο σκόραρε μια γκολάρα, για την ακρίβεια, και το Μπερναμπέου βρυχήθηκε και πάλι το όνομά του. Και καθώς η Μαδρίτη έκανε μετά από αυτό το γκολ 15 καλά λεπτά, λοιπόν συγχώρησε ακόμη και τον Μπενζεμά στην αλλαγή. Οι οπαδοί δεν συγχώρησαν τίποτα στον Γάλλο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά τον λυπήθηκαν στην αλλαγή. Ίσως η τιμωρία του να’ταν ν’ακούσει το Μπερναμπέου να αξιώνει τον Morata περισσότερο απ’αυτόν. Θα υπάρξει συζήτηση μετά το γκολ του canterano.

Και με το 3-0, ο κόσμος τόσο χαρούμενος στο σπίτι. Και το γήπεδο, μισοάδειο στο 85’. Επειδή ήταν αργά, έκανε κρύο κι έβρεχε. Πάμε, το κλασικό Bernabeu. Εάν άλλαξε κάτι η έκκληση, ήταν τη στάση των παικτών, οι οποίοι χαιρέτησαν όλοι μαζί απ’τη μεσαία γραμμή μετά το παιχνίδι ... Αυτό, ναι, είναι είδηση. Η νίκη θα χρησιμεύσει σίγουρα δίνοντας αυτοπεποίθηση. Αλλά οι κερκίδες, στα δικά τους.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.