News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το φάρμακο Sergio Ramos

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Του Jesús Sánchez


Χωρίς την ψυχική δύναμη και χωρίς ευστοχία, επηρεασμένη ακόμα από δύο συνεχόμενες ήττες που μοιάζουν 20, από τόσες απουσίες κι απ’τις κακουχίες της επίθεσής της, αγνώριστη, η Ρεάλ Μαδρίτης υπέφερε αρκετά για να κερδίσει οριακά τη Μάλαγα στο Μπερναμπέου. Κάλυψε την αιμορραγία των κακών αποτελεσμάτων, αλλά δεν διέλυσε τις αμφιβολίες της ούτε διέκοψε τα προβλήματα που την έχουν μετατρέψει σε μια ευάλωτη ομάδα όταν πριν από επτά μέρες φαίνονταν άφθαρτη. Η ανηφόρα του Ιανουαρίου συνεχίζει απότομη παρά τη νίκη, παλεύοντας μέχρι το τελευταίο λεπτό ενάντια σε μια καλή Μάλαγα, την καλύτερη του τελευταίου μήνα. Η ομάδα του «Gato» Romero, προέβαλε αντίσταση, παρά το ατυχές απόγευμα του Kameni, και προσπάθησε να ξεπεράσει το κακό σερί των αποτελεσμάτων, κι ένα βουνό εννέα απουσιών, χωρίς να περιοριστεί. Δεν παραχώρησε ούτε μια μπάλα. Κατά καιρούς χάιδεψε την ισοπαλία, αν κι έπεσε επίσης πάνω σ’έναν υπερβολικά άστοχο αντίπαλό που την κράτησε στη ζωή. Είναι η πέμπτη συνεχόμενη ήττα της blanquiazul ομάδας.

Ορφανή από Κριστιάνο και Μπενζεμά, φρικτοί, με άλλον έναν τραυματισμό, του Marcelo, η ομάδα του Ζιντάν έχει αλλάξει το επιβλητικό βήμα με σπασμωδικά. Ο Sergio Ramos, η μεγαλύτερη θεραπεία για τους δύσκολους καιρούς, έσωσε την ομάδα του όπως και τόσες άλλες φορές. Τα γκολ του επέστρεψαν τη Μαδρίτη στην φιλική τροχιά των προηγούμενων εβδομάδων, εκείνη στην οποία τα πάντα περιστρέφονταν γύρω απ’τα καλά αποτελέσματα, αν και η λευκή ομάδα συνεχίζει χλωμή, ανασφαλής, σα να’χε χάσει ξαφνικά το χρώμα και να επώαζε μια κρίση. Η νίκη την κάνει πρωταθλητή χειμώνα. Είναι, έχοντας παίξει ένα ματς λιγότερο, στο οποίο ήταν ο 38ος αγώνας πρωταθλήματος για τον Ζιντάν, ένα ολόκληρο πρωτάθλημα που έχει κυριαρχήσει με περισσότερους βαθμούς από οποιονδήποτε άλλο και με το αιώνιο χαμόγελό του. Ίσως χθες να μην είχε υπερβολικούς λόγους να το επιδείξει.


Ο Ρονάλντο δεν αποκαταστάθηκε, εάν φυσικά είναι αυτή η λέξη. Αρνούμενος μπροστά απ’το τέρμα, φαίνεται βυθισμένος όπως το μουσικό συγκρότημα που κατέληξε εξαντλημένο μετά την ολοκλήρωση μιας περιοδείας. Η δική του ήταν η συλλογή των βραβείων. Απ’το «The Best» ούτε τη μυρίζει. Ούτε κι ο Μπενζεμά το διόρθωσε. Το Bernabeu, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές του παιχνιδιού, αποδοκίμασε τους δύο επιθετικούς του. Η Μαδρίτη, η οποία δεν έπαιξε καλά, ήταν σε τόσο δύσκολη θέση, επειδή αυτοί έχασαν τα πάντα. Κι ο Morata δεν είναι για να διορθώσει τίποτα. Ο canterano συνεχίζει την κατηφορική πορεία του για να θυμίσει τον παίκτη που έφυγε απ’τον σύλλογο γιατί ήθελε περισσότερες ευκαιρίες χωρίς να κάνει σχεδόν τίποτα για να τις κερδίσει. Κι ο Isco κοιτιέται στον καθρέφτη του.

Φαίνεται δύσκολο να καταλάβουμε πώς έχει μπορέσει να αποσταθεροποιηθεί μια ομάδα που ήταν 40 παιχνίδια αήττητη, αν και η επιμονή της κακής υγείας θα’χει κάποια σχέση. Τόση απώλεια καταλήγει να αποσυνθέσει μια ομάδα. Η προβληματική Μαδρίτη της περασμένης Τετάρτης είχε τη συνέχειά της στα πρώτα λεπτά. Η νευρικότητα είχε φωλιάσει στο Μπερναμπέου. Δεν είχε προβληματισμούς με τον Κριστιάνο ούτε για τον Μπενζεμά, που δεν ευστοχούσε, ο οποίος δεν κατάφερνε να καθορίσει. Χάνοντας τρεις καλές ευκαιρίες για να μετριάσουν τα πνεύματα, η Μαδρίτη έγινε τάρτα. Η Μάλαγα συνεργάζονταν καλά στη μεσαία γραμμή και παρενόχλησε τον Keylor, που έχει μολυνθεί επίσης απ’τις αμφιβολίες. Ο Chory την έστειλε στο δοκάρι σε μια διαδοχή προωθήσεων της ομάδας του Romero, κυρίου της κατάστασης. Το Bernabeu φαίνονταν έτοιμο να αναφλεγεί. Ήταν τα λεπτά στα οποίο ο μυς του Μαρσέλο είπε αρκετά. Ο Βραζιλιάνος, χωρίς αντικαταστάτη, δεν μπορεί να παίζει τόσο. Ο Ζιντάν είχε δώσει εμπιστοσύνη στον Danilo στην συνέντευξη, αλλά προτίμησε να τραβήξει πίσω τον Lucas στο δεξί μπακ και ν’αλλάξει τον Nacho, ο οποίος ήταν βασικός, στην άλλη πλευρά. Δηλαδή, «έχει καταδικάσει» τον Βραζιλιάνο.


Όταν η Μαδρίτη περνούσε το χειρότερο, με το «σούσουρο» του σταδίου της που είχε ήδη πιάσει το κατάστρωμα, ο Kroos χτύπησε ένα κόρνερ κι ο Ramos τέλειωσε στα δίχτυα. Το αφιέρωσέ στη μητέρα του για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Ο στόπερ εμφανίζεται πάντα για να βγάλει την ομάδα του απ’τα βάρη. Οκτώ λεπτά αργότερα, σκόραρε το δεύτερο, οφσάιντ.


Αλλά η Μαδρίτη έχει μετατραπεί στην ομάδα που δεν είναι ήσυχη με πλεονέκτημα δύο γκολ. Είχε συνεχόμενες αποσυνδέσεις κι αποτυχίες που κατέληξαν να ενεργοποιήσουν τη Μάλαγα. Ο Juanpi, σε μια καλή φάση, σκόραρε. Στην επόμενη ο Chory θα μπορούσε να ισοφαρίσει. Σ’άλλες εποχές, με το BBC σε φόρμα, αυτές τις καταστάσεις τις διόρθωναν με δύο χτυπήματα. Τώρα όχι. Η καλύτερη λευκή ευκαιρία ήταν ένα τσαφ του Καμενί, που σχεδόν έφαγε το ανόητο γκολ της χρονιάς. Ο Ρονάλντο στη συνέχεια απέτυχε στο ριμπάουντ. Χωρίς ευστοχία, παρά τις ευκαιρίες, η Μαδρίτη καταδικάστηκε σε ταλαιπωρία, αλλά κατέληξε επιπλέουσα. Η εικόνα της, ωστόσο, παραμορφώνεται παρά το θεραπευτικό φάρμακο του αρχηγού.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.