News Update :

powered by Agones.gr - livescore

"Θα σηκώσουμε το κάλυμμα όπως έκαναν οι Ρωμαίοι"

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Του Pablo Polo

Ο Lopez Chicheri, διευθυντής του πρότζεκτ Νέου Bernabeu, εξηγεί πώς θα κατασκευαστεί το κάλυμμα

"Οι Ρωμαίοι σήκωναν τον δακτύλιο τραβώντας τα σχοινιά... Εμείς θα το κάνουμε με τεχνολογία γεφυρών κι ανελκυστήρων". Lopez Chicheri

"Θα υπάρξει εν τέλει ένα ξενοδοχείο, αλλά όχι ένα εμπορικό κέντρο". Lopez Chicheri


Το νέο Santiago Bernabeu θα γίνει πραγματικότητα σε περίπου τρία χρόνια. Οι κατασκευές θα ξεκινήσουν στις αρχές του καλοκαιριού και η ανακαίνιση περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο κι αποκλείει ένα εμπορικό κέντρο, που ήταν η αρχική ιδέα του πρότζεκτ. Αυτό επιβεβαιώθηκε απ’τον Tristán Lopez Chicheri, διευθυντή της L 35, μία απ’τις μελέτες που κέρδισε το διαγωνισμό για την ανακαίνιση του σταδίου μαζί με τη γερμανική GMT και την καταλανική Ribas, σε μια συνέντευξη Radio Exterior του RNE.

Ο αρχιτέκτονας έδωσε κάποιες λεπτομέρειες για τα έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν, κυρίως για το πώς θα κλείσει το γήπεδο σε χρόνο ρεκόρ για να μπορέσει να συνεχίσει να φιλοξενεί τους αγώνες.

«Το πρότζεκτ είναι σύνθετο, διότι δεν σταματά το ποδόσφαιρο κι έτσι περιπλέκει τα έργα και τον σχεδιασμό, που έχει ένα κάλυμμα που περικλείει όλο το γήπεδο. Κι ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι κλειδί για να γίνει σεβαστό το αθλητικό ημερολόγιο», δηλώνει ο Lopez Chicheri, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι το σύστημα θα είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήσαν για να σηκώσουν το Κολοσσαίο.

«Θα σηκώσει το κάλυμμα όπως έκαναν οι Ρωμαίοι, αλλά με σύγχρονη τεχνολογία. Αυτοί σήκωναν έναν εσωτερικό δακτύλιο χρησιμοποιώντας σχοινιά. Εμείς θα το κάνουμε με υδραυλικούς γρύλους και τεχνολογία γεφυρών κι ανελκυστήρων για σκι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και στο καλοκαίρι για να σεβαστούμε το αθλητικό ημερολόγιο».

Πολυλειτουργικό γήπεδο

Ο διευθυντής της L 35 εξηγεί το σκοπό του νέου Bernabeu: "Επιδιώκεται να μην χρησιμοποιείται μόνο τις ημέρες του αγώνα. Υπάρχουν γήπεδα όπως το Bernabeu που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και είναι κρίμα να μην έχουν ζωή πέρα ​​απ’τα 35-40 παιχνίδια. Ορισμένα απ’τα νέα γήπεδα έχουν ξενοδοχεία, καταστήματα, κατά κάποιο τρόπο είναι προικισμένα με μια μικτή χρήση, όπου κυριαρχεί το ποδόσφαιρο".

Το μεγάλο στοίχημα θα’ναι στο τέλος το ξενοδοχείο, όπως ενημέρωσε η MARCA: "Το τμήμα του ποδοσφαίρου βελτιώνεται, απ’τα καθίσματα, τα επίσημα, όλους τους τομείς της υποστήριξης στην ημέρα του παιχνιδιού ... αλλά θα’χει περισσότερα εστιατόρια, θα’χει ένα ξενοδοχείο, αλλά δεν θα’χει ένα εμπορικό κέντρο, το οποίο είναι ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η μπουτίκ της ομάδας ποδοσφαίρου θα συνεχιστεί, αλλά θα υπάρξουν περισσότερες αποκαταστάσεις και χώροι για άλλες συμπληρωματικές δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν σε κάτι της εβδομάδας, αλλά με έμφαση στις αποκαταστάσεις. Μερικές θα βλέπουν στο γήπεδο κι άλλες όχι. Το ξενοδοχείο θα’χει επίσης μια σειρά από δωμάτια που θα βλέπουν στο γήπεδο".


Ο Lopez Chicheri εξηγεί πώς θα’ναι η εξωτερική εικόνα του Bernabeu, που δεν θα’χει καμία σχέση με τη σημερινή πρόσοψη: «Θα’ναι μια τελείως διαφορετική εικόνα, μ’ένα δέρμα από ανοξείδωτο χάλυβα με εμφάνιση τιτανίου, ανοιχτό για τον αερισμό του σταδίου. Αλλά ο σχεδιασμός επιτρέπει, στο μέτρο που ένας περιβάλλει το κτίριο, ν’αλλάζει συνεχώς η εικόνα. Θα ξεφύγουμε απ’τις τέσσερις ίσες προσόψεις, αντανακλώντας λίγο τη δυναμική του ποδοσφαίρου και την κίνηση».

«Αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσουμε αυτό το καλοκαίρι, όταν τελειώσει το πρωτάθλημα, και θα διαρκέσει περίπου τρεις σεζόν. Με ένα τόσο πολύπλοκο πρότζεκτ δεν είναι εύκολο να δοθεί ένα ακριβές χρονικό διάστημα», κατέληξε ο Chicheri.


Το τελευταίο βήμα πρέπει να το κάνει το διοικητικό συμβούλιο της πόλης της Μαδρίτης, που είναι επιφορτισμένο με την έγκριση του νέου ειδικού προγράμματος στο οποίο έχει προσαρμοστεί ο σύλλογος μετά την απόρριψη το αρχικού σχεδίου απ’τα Δικαστήρια. Το λευκό club έχει συμμορφωθεί σ’αυτό το νέο πρότζεκτ στις κατευθυντήριες γραμμές που στάλθηκαν απ’το δημοτικό συμβούλιο της Μαδρίτης, με το οποίο διατηρεί μια ομαλή σχέση.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.