News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ramis για Achraf: "Φαίνεται να μην κουράζεται ποτέ!"

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Της Laura Rubio

Ο πρώην προπονητής της Castilla αναλύει στη MARCA το παιχνίδι του μπακ της Castilla

"Η μια προώθηση μετά την άλλη, αυτό δείχνει την υπεροχή του". Luis Miguel Ramis

"Δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Carvajal, ο Arra πρέπει να βρει ισορροπία". Luis Miguel Ramis


Ονομάζεται Achraf Hakimi, αν κι ο ίδιος προτιμά να τον αποκαλούν «Arra». Γεννήθηκε στη Getafe (Μαδρίτη), στις 4 Νοεμβρίου του 1998 και η γειτονιά του μπόρεσε να δει το ξεκίνημά του στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Το πρώτο στάδιο του ήταν ο πλακόστρωτος δρόμος, όπως κάθε παιδιού της ηλικίας του, αλλά είχε επίσης μια πρώτη ομάδα. Ο Achraf ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στο Club Deportivo Colonia de Ofigevi, όπου έμεινε λίγο. Μόλις στα οκτώ του, απ’το Valdebebas είδαν ήδη την ποιότητά του.

Εντάχθηκε στην λευκή cantera το 2006 για ν’αποτελέσει μέρος της Benjamin Β κι από’κει και πέρα, το ποδόσφαιρο του έχει σφυρηλατηθεί στη «la Fábrica» φτάνοντας μέχρι την Castilla. Πριν από μία σεζόν έπεσε πάνω στον Ramis, πρώην προπονητή της cantera, αν κι ο προπονητής ομολογεί ότι τον είχε παρατηρήσει σε ορισμένες περιπτώσεις: "Ήξερα τον Arra όταν μου’ρχονταν μέχρι τη μέση, σ’αυτή την ηλικία είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε αν ένα παιδί πρόκειται να γίνει καλό, αλλά φαινόταν πολύ καλός".

Η ποιότητα του Achraf και η ραγδαία εξέλιξή του δεν τράβηξαν μόνο την προσοχή του Ramis. Στις 12 Οκτωβρίου ο νεαρός εκπλήρωσε ένα απ’τα όνειρά του, το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα του Μαρόκου. Αναμέτρηση στην οποία έγραψε ιστορία ως ο πρώτος madridista που παίζει στην εθνική της γειτονικής χώρας.

Το ποδόσφαιρό του απ’την πλευρά θυμίζει τον Ντι Μαρία, ένα απ’τα είδωλα του παίκτη. Ίσως τόσο που μιμείται τις κινήσεις του. "Έχει ένα μεγάλο διασκελισμό και μεγάλη ταχύτητα, αλλά πάνω απ’όλα ξεχωρίζει για την προσπάθεια που κάνει για πολλά λεπτά. Η μια προώθηση μετά την άλλη, αυτό δείχνει την υπεροχή του, φαίνεται ότι δεν κουράζεται ποτέ!", διαβεβαιώνει ο Ramis.

Αν υπάρχει κάτι που γνωρίζει ο τεχνικός όπως την παλάμη του χεριού του, είναι η cantera της Μαδρίτης. Μετά από δέκα χρόνια υπηρεσίας στο κλαμπ, απ’τα μάτια του έχουν περάσει πολλοί παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του Dani Carvajal, παίκτη που κάπου στο μέλλον θα μπορούσε να αντικαταστήσει ο «Arra». "Δεν μπορούν να συγκριθούν, ο Carvajal είναι ένας διαμορφωμένος παίκτης, έχει πολλά χιλιόμετρα και γνωρίζει τον ανταγωνισμό του ποδοσφαίρου. Ο Dani είναι πολύ ισχυρός, πολύ επιθετικός, αλλά φέρνει επίσης ισορροπία στην άμυνα. Ο Achraf, αντιθέτως, χρειάζεται να βελτιώσει την αμυντική πλευρά και να βρει ισορροπία, καθώς στην επίθεση δεν μπορούν να τον κατηγορήσουν".

Η πορεία του δεν έχει υπάρξει εύκολη. Ο Μαροκινός έζησε μόλις πριν από ένα χρόνο τη χειρότερη στιγμή του ως ποδοσφαιριστής. Ο Achraf ήταν ένας απ’τους νεαρούς που διερευνήθηκαν απ’τη FIFA, παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε στη Μαδρίτη. Ευτυχώς, η αναβολή που χορήγησε το ίδρυμα στο λευκό σύνολο επέτρεψε στον μπακ να μπορέσει να συνεχίσει να παίζει το περασμένο έτος.

Αυτή η Τετάρτη θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια μαγική ημερομηνία στο ημερολόγιο του νεαρού παίκτη: η ημέρα που έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Ο Ramis το’χει σαφές: «Η cantera είναι γι 'αυτό, είναι στην υπηρεσία της πρώτης ομάδας και τώρα οι απουσίες είναι στα μπακ κι εκεί είναι όπου ο Arra έχει την ευκαιρία να αποδείξει την ποιότητά του. Είναι πολύ νέος και είναι παίκτης της Castilla, αλλά ελπίζω κάπου στο μέλλον ν’αποτελέσει μέρος της πρώτης ομάδας». Τα πάντα φαίνονται έτοιμα έτσι ώστε ο «Arra» να κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα. Μένει μόνο να περιμένει το αν ο Ζιντάν τον εμπιστευτεί ως φύλακα της πλευράς.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.