News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι οπαδοί που ξέχασαν να ενθαρρύνουν

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca


Αυτό το αυτογκόλ είναι ό, τι έλειπε. Ο Danilo είναι καταδικασμένος. Καταδικάστηκε απ’τους ίδιους του τους οπαδούς. Το Μπερναμπέου, όταν θέλει, είναι αδίστακτο. Λυπηρό αλλά αληθινό.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποκλείστηκε απ’το Κόπα χθες το βράδυ εναντίον της Θέλτα λόγω αυτού του ατυχούς γκολ του Danilo, αλλά επίσης και λόγω του κακού παιχνιδιού της στο πρώτο σκέλος και λόγω των επτά απουσιών στον Vigo: Marcelo, Carvajal, Pepe, Varane, Modric, James και Bale. Έχοντας παίξει στο Μπερναμπέου, ο Danilo δεν θα’χε παίξει ούτε αυτήν την αναμέτρηση. Τώρα βγαίνει τόσο σφιγμένος μπροστά στο κοινό του που ο Ζιντάν, με καλό κριτήριο, τον προστατεύει. Γι’αυτό δεν τον έβαλε ενάντια στη Μάλαγα, παρά την απουσία του Carvajal και τον τραυματισμό του Μαρσέλο. Ο Danilo ζει μια κόλαση.

Ο Βραζιλιάνος μπακ αντιπροσωπεύει την πιο ορατή όψη ενός προβλήματος που ανησυχεί το λευκό club: το κοινό έχει γίνει ακόρεστο και στην πρώτη αναποδιά αρπάζεται με την ομάδα. Τσιμπάει με κάποιους. Δεν έχει σημασία ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει δύο απ’τα τρία τελευταία Champions League, ότι έχει κατακτήσει τρεις διεθνείς τίτλους τους τελευταίους μήνες, ότι μόλις έκανε το καλύτερο αήττητο σερί του ισπανικού ποδοσφαίρου σε 40 παιχνίδια, ή ότι είναι πρώτη και πρωταθλήτρια χειμώνα. Τα πάντα φαίνονται λίγα σέναν τομέα του Bernabeu.

Είναι οπαδοί που, σε μια τέτοια παιδαριώδη και ιδιότροπη συμπεριφορά, αρνούνται να αποδεχτούν την ήττα ως μια πραγματική πιθανότητα ή το λάθος ως ακόμα ένα στοιχείο αυτού που στο τέλος της μέρας είναι το ποδόσφαιρο, ένα παιχνίδι. Μερικοί το δικαιολογούν μ’ένα επιχείρημα προσκυνητή: «Είναι ότι εδώ έχουν αποδοκιμαστεί πάντα όλοι. Απ’τον Di Stefano μέχρι τον Ζιντάν». Γι’αυτό αποδοκιμάζουν τον Κριστιάνο στο 3ο λεπτό αν αποτύχει σ’ένα κοντρόλ. Τι άλλο να δώσει πέρα απ’τα 383 γκολ του σε 371 παιχνίδια. Να ταρακουνήσει. Στην πραγματικότητα δεν στέκονται στο ύψος της ομάδας, του club και της ιστορίας του.

ΖΗΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ

Μετά το τέλος του αγώνα με την Μάλαγα, ο προπονητής κι ο αρχηγός βγήκαν να απαιτήσουν μεγαλύτερη υποστήριξη απ’το κοινό τους, το οποίο είχε αποδοκιμάσει την ομάδα. Ο Sergio Ramos ήταν κατηγορηματικός: «Στις δύσκολες στιγμές χρειαζόμαστε αγάπη, όχι περισσότερες επικρίσεις και κατηγορίες. Αλλά γνωρίζουμε πως είναι οι οπαδοί, τους σεβόμαστε και τους θέλουμε έτσι». Τι διόρθωση. Αν και, ένα πράγμα είναι ότι αυτός θα πρέπει ν’αντέξει και να’ναι διπλωματικός, κι εντελώς άλλο ότι αυτό το ξεχειλωμένο σύνθημα ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, είναι αλήθεια.

Επειδή στους «madridistas», που το Σάββατο αποδοκίμασαν στο Μπερναμπέου τον Danilo όταν ανακοινώθηκε το όνομά του στις αποστολές, θα πρέπει να εξηγήσεις ότι δεν έχουν δίκιο. Ότι ο Danilo, με τις επιτυχίες του, τα λάθη του, τα νεύρα του και τα αυτογκόλ του είναι απ’τους δικούς του. Το να του βάλεις μεγαλύτερη πίεση με τέτοιο άδικο τρόπο, τόσο σκληρό, συμβάλλει μόνο στο να παίζει κάθε μέρα και πιο σφιγμένα, κι αυτό ζημιώνει την ομάδα. Το διαπίστωσαν χθες το βράδυ και θα το διαπιστώσουν ενώ συνεχίζει εκτός ο Carvajal.

Όταν η Μαδρίτη πήρε τον Danilo και τον Casemiro απ’την Πόρτο το καλοκαίρι του 2015, στο πορτογαλικό club είχαν ξεκάθαρο ότι αυτός που συγκέντρωνε τις πιθανότητες για να πετύχει στο Μπερναμπέου ήταν ο μπακ κι όχι ο Casemiro, ο οποίος επέστρεφε μετά από έναν δανεισμό. Ωστόσο, ήταν ο μέσος αυτός που έχει επιβληθεί στην απαίτηση του ανυπόμονου Bernabeu. Ο Danilo δεν είναι τόσο καλός όσο ο Carvajal ούτε τόσο κακός όσο φαίνεται εδώ και κάποιον καιρό σ’αυτό το μέρος. Αλλά παίζει συγκλονισμένος, ξεπερασμένος, περιμένοντας την απονομή χάριτος των αμείλικτων δικαστών του.

Αυτή η παρεξηγημένη απαίτηση εκφυλίζεται σ’ένα αντίστροφο είδος τρακ που κατάπιε ήδη περισσότερους από έναν καλούς παίκτες στο Μπερναμπέου λόγω του ότι δεν έχουν το απαραίτητο ψυχικό σθένος για ν’αντέξουν τέτοια πίεση. Ο Illarramendi είναι ο τελευταίος σε μια μακρά λίστα. Κάποιοι μεγαλώνουν μπροστά σ’αυτήν την αντιξοότητα, αλλά πολλούς τους θάβει.

Ο MICHEL ΕΦΥΓΕ

Άλλοι, όπως ο Michel, κουράστηκαν κι έφυγαν απ’το γήπεδο. Στις 11 Ιουνίου του 1989, τη μέρα που η Μαδρίτη κέρδιζε το πρωτάθλημα για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν ενάντια στην Español, στο 44ο λεπτό έχασε μια μπάλα, κουράστηκε απ’τις αποδοκιμασίες και πήγε κατευθείαν στ’αποδυτήρια. "Να σας αντέξει άλλος" σκέφτηκε το 8 ενώ έκανε φασαρία. Έφυγε απ’το γήπεδο και δεν έφυγε απ’τη Μαδρίτη, επειδή δεν τον άφησαν.


Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει το αποφασιστικό κομμάτι της σεζόν σε μια στιγμή αμφιβολιών και μαστιζόμενη απ’τους τραυματισμούς. Οι οπαδοί της θα’πρεπε να σκεφτούν προσεκτικά και ν’αποφασίσουν αν ευθυγραμμίζονται με την ομάδα τους και την ενθαρρύνουν, κάτι που φαίνεται να’χουν ξεχάσει, ή αν στην πρώτη αντιξοότητα στέκονται απέναντι, ως ένας ακόμα αντίπαλος για να ξεπεραστεί.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.