News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι μπακ «υπέφεραν» απ’την αλλαγή του συστήματος

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Του Hugo Carrasco

Η τακτική μάχη στη μεσαία γραμμή αφαίρεσε ρόλο από Carvajal και Marcelo


Ο Ζινεντίν Ζιντάν εξέπληξε και πάλι την Κυριακή τους πάντες με μια αλλαγή της τακτικής του συστήματος. Ο λευκός προπονητής άλλαξε το συνηθισμένο του 4-3-3 σ’ένα 3-5-2 περισσότερο χαρακτηριστικό του αντιπάλου του, βάζοντας τρεις στόπερ -Varane, Ramos και Nacho- και στο οποίο οι μπακ έγιναν δρομείς, τοποθετημένοι στη μεσαία γραμμή και βοηθώντας στα αμυντικά καθήκοντα. Η αλλαγή φάνηκε να λειτουργεί στο λευκό σύνολο, το οποίο έλεγχε το παιχνίδι απ’την αρχή. Ωστόσο, ήταν στα τελευταία λεπτά, όταν η Σεβίλλη κατάφερε να γυρίσει το σκορ, πρώτα με αυτογκόλ του Ramos στο 85’, και στη συνέχεια με το γκολ του Γιόβετιτς στο 92'.

Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο πρώτων της Laliga αναμενόταν πολύ τακτική, καμία σύγκριση με την προηγούμενη του Κυπέλλου, που έγινε στο ίδιο γήπεδο την Πέμπτη -στην οποία οι γηπεδούχοι όφειλαν να δαγκώνουν τους madridistas απ’το πρώτο λεπτό, με δεδομένη το βαρύ αποτέλεσμα του πρώτου σκέλους-. Κι έτσι ήταν.

Οι μπακ υπέφεραν την πιο σημαντική αλλαγή σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχουν παίξει από τότε που ανέλαβε ο Zizou το τιμόνι του λευκού πλοίου λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν. Έπρεπε να προσαρμοστούν σε μια αλλαγή του συστήματος με το οποίο ο Γάλλος προσπάθησε να καινοτομήσει και να εκπλήξει έναν αντίπαλο του οποίου η ποιότητα και η προσωπικότητα είναι αναμφισβήτητες. Συγκρίνοντας την αναμέτρηση του Pizjuán με τα υπόλοιπα παιχνίδια αυτής της σεζόν, Carvajal και Marcelo είχαν μικρότερη επίπτωση στο παιχνίδι της ομάδας απ’οποιονδήποτε άλλο αγώνα.

Η μάχη διεξήχθη στη μεσαία γραμμή, κατά τη διάρκεια των πρώτων 45 λεπτών στα οποία οι παρουσίες στην περιοχή από μεν και δε ήταν μετρημένες. Κάτι που κατηγόρησαν και οι δύο παίκτες. Επιπλέον, οι λευκοί, αφού προηγήθηκαν στο σκορ, άρχισαν να οπισθοχωρούν, αναμένοντας να’ρθουν οι ευκαιρίες στην αντεπίθεση, αξιοποιώντας οποιοδήποτε σφάλμα της Σεβίλλης.


Ο Carvajal ήταν αυτός που είχε περισσότερη δουλειά. Ο παίκτης απ’τη Leganes έτρεξε περισσότερα χιλιόμετρα (11.52) από ό, τι σ’οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι αυτή τη σεζόν, -εναντίον των Ατλέτικο και Μπάρτσα δεν έφτασε τα 11-, ξεπερνώντας επίσης κάθε άλλο μέλος της ομάδας. Μόνο ο Vitolo έτρεξε περισσότερο απ’αυτόν. Επιπλέον, μια δική του προώθηση στην περιοχή σήμαινε το πέναλτι που μετουσίωσε ο Κριστιάνο. Ωστόσο, ήταν το παιχνίδι που έδωσε λιγότερες πάσες απ’τα 25 που έχει παίξει αυτή τη σεζόν.


Στην περίπτωση του Μαρσέλο, η κατάσταση ήταν αρκετά παρόμοια με τον ομόλογό του στη δεξιά πτέρυγα. Ο Βραζιλιάνος είχε επίσης τις ευκαιρίες του στην επίθεση και ήταν κοντά στο να σκοράρει στο δεύτερο μέρος μ’ένα σουτ που πέρασε πάνω απ’τα δοκάρια του Ρίκο. Αλλά έδωσε επίσης λιγότερες πάσες από οποιαδήποτε άλλη αναμέτρηση, επιπλέον με το ν’αγγίξει τη μπάλα σε 57 περιπτώσεις. Μόνο ενάντια στη Ντόρτμουντ στο Μπερναμπέου είχε τη μπάλα στην κατοχή του λιγότερο χρόνο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.