News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane ξέρει τον τρόπο

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Του David G. Medina

Έχει ξεπεράσει τις πέντε διπλές αναμετρήσεις του ως προπονητής της Μαδρίτης


Η εικόνα δεν φαίνεται ρόδινη για την Ρεάλ Μαδρίτης. Η ήττα στο κύπελλο στο πρώτο σκέλος εναντίον της Θέλτα με 1-2 στο Μπερναμπέου, συνέχισε με μια σειρά από ατυχίες που έχουν στοιχίσει ως τελευταίες απώλειες δύο θεμελιωδών παικτών και χωρίς αναπληρωματικούς στο ρόστερ, τους Marcelo και Modric. Δύο απώλειες βαρύτητας που προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες των Carvajal, Bale και Pepe. Μια μάστιγα τραυματισμών που μπορεί ν’αφήσει τη Μαδρίτη χωρίς τους μισούς βασικούς της... Και που είναι κλειδί για την κατανόηση της απαισιόδοξης αντίληψης ενώπιον της πρόκλησης που θα αντιμετωπίσει αύριο στο Balaídos.

Αλλά υπάρχει και μια άλλη πιο ελπιδοφόρα προοπτική για τους madridistas, αν η βολή γίνει προς τον πάγκο. Στη μορφή ενός Ζιντάν που, μέσα σε ένα χρόνο στον πάγκο, δεν ξέρει τι είναι ο αποκλεισμός σε μια διπλή αναμέτρηση. Όταν ένας απ’τους δύο πρέπει να πει αντίο κι ο άλλος να συνεχίσει, η Μαδρίτη του, βγαίνει πάντα νικήτρια.

Αυτό έχει συμβεί στις πέντε διπλές αναμετρήσεις που έχουν παίξει οι λευκοί με τον Γάλλο. Αυτό έχει συμβεί, επίσης, στους τρεις τελικούς που, φθάνοντας φυσικά στην παράταση, η Μαδρίτη έχει κερδίσει. Εννέα στα εννέα (συμπεριλαμβανομένου του ημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου εναντίον της América) και κάποιοι αριθμοί που, σίγουρα, θα κάνουν την Θέλτα να πάρει το ρόλο του θύματος, παρά το αποτέλεσμα του πρώτου σκέλους.

Ας ξεκινήσουμε με τις αναμετρήσεις των δύο αγώνων. 180 λεπτά, στα οποία οι λευκοί εμφανίστηκαν με τον Zizou, στο περσινό Champions League, σε Roma, Βόλφσμπουργκ και Μάντσεστερ Σίτι για να πάρουν το εισιτήριο για το ραντεβού του Μιλάνου εναντίον της Ατλέτικο.


Στο Κύπελλο, πλέον αυτή τη σεζόν, η Cultural και η Σεβίλλη υπήρξαν τα θύματα της ομάδας του Chamartin, που συσσωρεύουν 7 νίκες σε 10 παιχνίδια, καθώς επίσης και δύο ισοπαλίες και μία ήττα (ενάντια στη Βόλφσμπουργκ).


Συγκεκριμένα, ενάντια στους Γερμανούς έλαβε χώρα η μόνη φορά που η Μαδρίτη έπρεπε ν’ανατρέψει ένα αποτέλεσμα, όπως θα πρέπει να κάνει αύριο, αν θέλει να κερδίσει μια θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Είναι αλήθεια ότι η πρόκληση ήταν στο Μπερναμπέου κι όχι έξω, αλλά κι επίσης ότι εκείνη την ημέρα η Μαδρίτη έφτανε μ’ένα αρνητικό αποτέλεσμα δύο γκολ κατά κι όχι ενός όπως θα συμβεί αύριο, ενάντια στην ομάδα του Berizzo.

Μεγάλη πυγμή εκτός έδρας

Ο αριθμός των γκολ που μπήκαν απ’τους λευκούς δίνει επίσης λόγους για αισιοδοξία. 27 σε 10 παιχνίδια, ή μ’άλλα λόγια, πάνω απ’το μέσο όρο των δύο γκολ που χρειάζεται η Μαδρίτη, τουλάχιστον, για ν’ανατρέψει την αναμέτρηση που δεν μπόρεσε να βάλει σε καλό δρόμο ενώπιον των οπαδών της λιγότερο από μία εβδομάδα πριν.


Και είναι ότι η Μαδρίτη έχει επιθετική δυνατότητα για να γκρεμίσει την αντίσταση της ομάδας του Berizzo. Στα 14 απ’τα 16 παιχνίδια που έπαιξε μακριά απ’το Μπερναμπέου αυτή την σεζόν έχει βάλει δύο ή περισσότερα γκολ. Αυτός είναι ο δρόμος που καλείται να πάρει το σύνολο ενός Ζιντάν που τον γνωρίζει, για να κάνει την ανατροπή.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.