News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane κερδίζει τη Liga «του»

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Των Luis Alberto Díaz και Juan Ignacio García Ochoa

Ο Γάλλος κατευθύνει αύριο το 38ο ματς του στον λευκό πάγκο


Ο Ζινεντίν Ζιντάν ολοκληρώνει αύριο ενάντια στη Μάλαγα το ιδιαίτερο πρωτάθλημα του, του οποίου είναι ήδη πρωταθλητής, παρά το ότι έχει ένα παιχνίδι λιγότερο απ’τους ανταγωνιστές του. Η Μαδρίτη του ZZ έχει 37 παιχνίδια -της λείπει το αναβληθέν στην Βαλένθια λόγω του Mundial Συλλόγων- εκ των οποίων έχει κερδίσει τα 29, έχει φέρει ισοπαλία στα έξι κι έχασε μόνο τα δύο. Συνολικά, 93 βαθμοί. Έξι περισσότεροι απ’τη Barcelona, η οποία στα τελευταία 38 παιχνίδια έχει πάρει 87. Τρίτη στο πρωτάθλημα του Zizou θα΄ταν η Ατλέτικο, με 81 βαθμούς.

Ο ZZ αναμένει να ολοκληρώσει τη θριαμβευτική του Liga με μια νίκη αύριο κόντρα στη Μάλαγα, που θα χρησιμεύσει για να πάρει αυτοπεποίθηση μετά τις δύο τελευταίες ήττες της ομάδας και για ν’αφήσει στους 96 τους βαθμούς στους πρώτους του 38 αγώνες πρωταθλήματος. 96 βαθμοί με τους οποίους η Μαδρίτη θα’ταν πρωταθλήτρια στα 16 απ’τα τελευταία 19 πρωταθλήματα. «Κοιτάω μόνο το επόμενο παιχνίδι, είναι ο καλύτερος τρόπος για επιτυχίες στο τέλος της σεζόν», είπε ο Zizou τη μέρα της παρουσίασής του, στις 5 Ιανουαρίου του 2016. Μια δήλωση προθέσεων που η Μαδρίτη του έχει ακολουθήσει κατά γράμμα, ανακτώντας για την λευκή ομάδα το πάθος για το πρωτάθλημα, στο περιθώριο τα τελευταία χρόνια. Μόνο μια Liga απ’τις τελευταίες οκτώ έχουν πάρει οι λευκοί, που γι’αυτό έχουν σημαδέψει το εγχώριο πρωτάθλημα ως προτεραιότητα αυτή τη σεζόν.

Στη La Liga του Zizou, η Μαδρίτη, σε 37 παιχνίδια, έχει σκοράρει 109 γκολ και δέχτηκε 32. Αριθμοί πρωταθλητή στους οποίους πρέπει να προστεθεί η σταθερότητά της ενάντια στους μεγάλους. Η Barcelona του Λουίς Ενρίκε δεν έχει καταφέρει ακόμη να νικήσει την ομάδα του Ζιντάν, η οποία έχει μια νίκη και μια ισοπαλία στα Clásicos, και τα δύο στο Καμπ Νόου. Ατλέτικο και Σεβίλλη ήταν οι μόνες ικανές ομάδες να νικήσουν αυτή τη νέα Μαδρίτη.

Κριστιάνο, ο σκόρερ του ZZ

Στην Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήματος του Ζιντάν, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ποιος άλλος. Στους 37 αγώνες που έπαιξε η λευκή ομάδα έχει σκοράρει 33 γκολ. Φυσικά, ο CR7 δεν θα’ταν ο Pichichi σ’αυτό το υποθετικό πρωτάθλημα του Γάλλου, εκτός κι αν ενάντια στη Μάλαγα σκοράρει πέντε γκολ. Είναι ο Luis Suarez, με 38 γκολ, ο παίκτης της Liga που έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ από τότε που ο Ζιντάν έκανε το ντεμπούτο του στο λευκό πάγκο, στις 9 Ιανουαρίου του 2016. Κριστιάνο με 33 και Μέσι με 32 ολοκληρώνουν το βάθρο. Ο Μπενζεμά, με 17, κι ο Bale, με 15, είναι οι άλλοι madridistas που έχουν δώσει τα περισσότερα γκολ στον Γάλλο προπονητή.

Στην άμυνα, η Μαδρίτη του Ζιντάν έχει δείξει επίσης μεγάλη σταθερότητα, αν και δεν έχει τους καλύτερες αριθμούς. 32 γκολ παθητικό σε 37 παιχνίδια, δύο περισσότερα απ’τη Barça σε 38, κι οκτώ περισσότερα απ’την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία δέχθηκε μόνο 24 στην Liga του ZZ.


Έτσι έχουν τα πράγματα, ο Oblak θα’παιρνε το βραβείο Zamora -23 γκολ παθητικό σε 34 αναμετρήσεις- μπροστά από έναν Keylor Navas που σε 29 αναμετρήσεις -έχει χάσει οκτώ λόγω σωματικών προβλημάτων- έχει δεχθεί 24.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.