News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane δεν αγχώνεται

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Του Santiago Siguero

Τα λάθη στο Pizjuán δεν αλλάζουν τον οδικό χάρτη του Γάλλου


Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν άργησε να χωνέψει την ήττα που σήμανε το τέλος του σερί της και την επικίνδυνη προσέγγιση της Σεβίλλη και της Barcelona, δεύτερη και τρίτη στην κατάταξη στον ένα και δύο βαθμούς. Η διαδικασία έλαβε χώρα στα σπλάχνα του Sánchez Pizjuán, μέρος του πρώτου madridista Κ.Ο. απ’τις 6 Απριλίου του 2016, μέρα που έχασε ενάντια στη Wolfsburg στους προημιτελικούς του Champions League. Εκεί, στ’αποδυτήρια των φιλοξενούμενων, ο Ζινεντίν Ζιντάν και οι παίκτες τους εξόρκισαν τον πόνο της ήττας με μια ομιλία που έκλεισε με ένα ομόφωνο χειροκρότημα όλων των παρόντων.

Ο Zizou πήρε το προβάδισμα. Ο Γάλλος προπονητής επανεξέτασε τα σωστά και τα λάθη. Ο madridista προπονητής έκανε θετικό λογαριασμό. Σκέφτονταν ότι ήταν περισσότερες οι θετικές παρά οι αρνητικές πτυχές του παιχνιδιού. Η ήττα πόνεσε, φυσικά, ειδικά με τον τρόπο που συνέβη, στο πιο καθαρό στυλ της Ρεάλ Μαδρίτης σε διάφορες απ’τις νίκες της κατά τη διάρκεια του πλέον ληγμένου ρεκόρ. Υπό αυτή την έννοια, ο τεχνικός παραπονέθηκε ότι η ομάδα του δεν μπόρεσε να κλειδώσει μια αναμέτρηση στην οποία οι τρεις βαθμοί θα’ταν καθαρός χρυσός. Και περισσότερο μετά από 85 λεπτά στα οποία είχε ελεγχόμενο το αποτέλεσμα. Όπως πάντα, ο Γάλλος προπονητής ήταν ο πρώτος που ανέλαβε την ευθύνη, κάτι που το ρόστερ εκτιμά πάντα.

Στην συνομιλία συμμετείχαν διάφοροι παίκτες με ειδικό βάρος μαζί με τον Ζιντάν. Ο τόνος ήταν θετικός, εποικοδομητικός. Παρά το ότι το γκολ του Γιόβετιτς στις καθυστερήσεις ήταν ακόμα ζεστό, το ρόστερ της ομάδας του Chamartin ήθελε να διασώσει το καλό, ειδικά τη συνοχή της ομάδας, παρά την τακτική καινοτομία των τριών στόπερ, παραλλαγή που, όπως παραδέχτηκε ο τεχνικός, χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση μιας ακόμα αναμέτρησης, της τρίτης σε λίγες μέρες, ενάντια στους hispalenses σ’αυτό το 2017.

Πόνεσε το να πουν αντίο στο εντυπωσιακό αήττητο σερί, το οποίο έχαιρε μεγάλης εκτίμησης τόσο απ’τους παίκτες όσο κι απ’το τεχνικό τιμ. Αλλά ακριβώς σ’αυτό βρέθηκαν περισσότερα επιχειρήματα για αισιοδοξία. Δεν έκαναν 40 αγώνες χωρίς να χάσουν (ιστορικό ρεκόρ του ισπανικού ποδοσφαίρου) από τύχη, και η ομάδα ήθελε να μείνει σ’αυτό. Υπήρχε ακόμη και κάποιος που θεώρησε ότι το να χάσουν επιτέλους έναν αγώνα θα επιτρέψει στην ομάδα να παίξει με λιγότερη πίεση μέσα στις επόμενες εβδομάδες. «Αυτή η ήττα θα μας κάνει ακόμα ισχυρότερους», δήλωσε ο Ζιντάν για να συνεχίσει τη θετική συζήτηση που συνέχισε μετά στην συνέντευξη τύπου.

Η Liga στο Μπερναμπέου

Κάποια μέρα έπρεπε να έρθει η ήττα, επανέλαβε μια ομάδα (όπως το έχει κάνει πολλές φορές ο Ζιντάν κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών), η οποία εξακολουθεί να’χει εμμονή με την κατάκτηση αυτού του πρωταθλήματος. Και για το λόγο αυτό, γνωρίζει ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς κι ότι θα υπάρξουν περισσότερες λακκούβες με τον αριθμό των αγώνων που έχει ακόμη να αντιμετωπίσει στο δρόμο για τον τίτλο.


Έκαιγε γιατί ήταν κοντά στο να κλείσουν την επίσκεψη στις τρεις πιο δύσκολες έδρες του τουρνουά (Vicente Calderón, Camp Nou και Sánchez Pizjuán) μ’ένα εξαιρετικά θετικό ισοζύγιο, αλλά προσπάθησαν πάντα να δουν τη καλή πλευρά.


Ατλέτικο, Barça και Σεβίλλη, μάλιστα, θα πρέπει να επισκεφθούν το Santiago Bernabeu στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Στα madridista αποδυτήρια σκέφτονται ότι σ’αυτά τα τρία παιχνίδια, σ’αυτές τις τρεις άμεσες μονομαχίες με τους τρεις μεγάλους αντιπάλους αυτή τη στιγμή, είναι το κλειδί για την la Liga, μεγάλο στόχο των λευκών μετά από οκτώ σεζόν με μόνο έναν τίτλο.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.