News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη στιγμή του στη Ρεάλ Μαδρίτης

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Οι τραυματισμοί αφήνουν πληγωμένη την ομάδα και τον τεχνικό


Ο Ζινεντίν Ζιντάν αντιμετωπίζει ένα νέο τοπίο. Προσπαθεί να βρει λύσεις σε στιγμές που δεν καταλήγει να ελέγξει. Οι τραυματισμοί των παικτών επαναλαμβάνονται κι ο Γάλλος εξέδωσε χθες σήμα κινδύνου. Το πρώτο από τότε που βρίσκεται στον λευκό πάγκο. Αισθάνεται πόνο και ζητά αγάπη, κάτι που δεν αισθάνθηκε χθες στο Μπερναμπέου.

Ο Ζιντάν αναζητά καταφύγιο και παρηγοριά. Δεν θέλει δικαιολογίες, αλλά για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την λευκή ομάδα πριν από ένα χρόνο και τρεις εβδομάδες, δείχνει σημάδια ανησυχίας λόγω των τραυματισμών.

Μέχρι στιγμής δεν είχε υψώσει τη φωνή του, αλλά οι τραυματισμοί των Carvajal, Marcelo κι ο περισσότερο από πιθανός του Modric, τον αφήνουν χωρίς απαντήσεις, τουλάχιστον προς στιγμήν. Χθες στην αίθουσα Τύπου, σ’αυτή την ίδια στην οποία έλεγε ότι έχει περάσει όλη τη ζωή του αντέχοντας την πίεση, ζήτησε περισσότερη κατανόηση και την εξεύρεση μιας λύσης σε τόσους τραυματισμούς.

Είναι περίεργο ότι είναι με την απουσία των δύο μπακ, όταν αναζητά ο Γάλλος μια εξήγηση και λυπάται για τους τραυματισμούς. «Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι υπάρχουν πολλοί τραυματισμένοι παίκτες», είπε ο προπονητής, ενώ, επίσης σκέφτονταν την κατάσταση του Modric.

Και δεν στερείται λόγου ο Γάλλος καθώς απ’το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων έχουν τραυματιστεί οι Lucas Vázquez, James, Isco, Carvajal, Marcelo και Modric (για τους δύο τελευταίους εκκρεμούν ιατρικές εξετάσεις). Όλοι τους λόγω μυϊκών προβλημάτων. Απουσίες στις οποίες πρέπει να προσθέσουμε αυτή του Gareth Bale και τις ενοχλήσεις στο κουτουπιέ με τις οποίες τέλειωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξαιτίας ενός χτυπήματος.

Αυτή η συσσώρευση κακοτυχιών έχει έρθει σε μια ευαίσθητη στιγμή, μετά από δύο ήττες και μία δύσκολη νίκη. Ούτε οι τρεις βαθμοί εναντίον της Μάλαγα δεν έχουν χρησιμεύσει για να δείξει το Bernabeu μια άνευ όρων υποστήριξη στη ομάδα του. Επιπλέον, ακούστηκαν ακόμη και κάποιες αποδοκιμασίες, το οποίο οδήγησε τον τεχνικό να ζητήσει βοήθεια κι αγάπη απ’τις κερκίδες, αυτές που είναι ικανές να ξεχάσουν ένα σερί 40 αήττητων παιχνιδιών και πρόσφατων επιτυχιών. Έτσι είναι το Bernabeu. Ο Γάλλος ζήτησε μια αλλαγή γιατί χρειάζεται βοήθεια και τώρα δεν την βρίσκει.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι τραυματισμοί πριν από δύο χρόνια, εκείνοι που καταδίκασαν την ομάδα του Ancelotti, επανεμφανίζονται στον ορίζοντα της Ρεάλ Μαδρίτης. Η συσσώρευση των αγώνων και η ένταση που ζουν προπονητές και παίκτες, έχουν ως συνέπεια πάρα πολλούς τραυματισμούς. Η αίσθηση που μεταδίδει η λευκή ομάδα είναι ότι χρειάζεται μια σανίδα σωτηρίας επειγόντως. Δεν θα εμφανίζεται πάντα ο Sergio Ramos για να σώζει το αποτέλεσμα.


Ο Ζιντάν αντιμετωπίζει με μια νέα δοκιμασία. Αν μέχρι τώρα έχει επαινεθεί για τη διαχείριση που έχει κάνει, τώρα πρέπει να ξεκουραστεί (το είπε αυτός), να προβληματιστεί και να ψάξει λύσεις, που περνούν απ’τα αποδυτήρια, αυτά που τα δίνουν όλα γι’αυτόν. Είναι περίεργο ότι, όντας πρώτος, πρωταθλητής χειμώνα και κόσμου, διέρχεται απ’την πιο ευαίσθητη στιγμή του ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Κι όλα λόγω των τραυματισμών.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.