News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Morata δεν ρίχνει πετσέτα κι επιμένει στο να επιτύχει στην Ρεάλ Μαδρίτης «του»

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Είναι πεπεισμένος ότι θ’αντιστρέψει την κατάσταση


Ο Άλβαρο Μοράτα βρίσκεται σε μια περίπλοκη κατάσταση στα μέσα της σεζόν. Ήρθε για να παίξει και να αισθάνεται σημαντικός και δεν το αισθάνεται. Δεν του υποσχέθηκαν τίποτα, αλλά ούτε κι έχει τις ίδιες ευκαιρίες που έχουν άλλοι παίκτες στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν. Είναι κάτι προφανές κι ένα απλό ζήτημα αριθμών, αλλά είναι πεπεισμένος ότι θα αντιστρέψει στο σκηνικό.


Απ’το κεφάλι του δεν περνάει να βιαστεί στις τέσσερις μέρες που απομένουν στην αγορά. Σκέφτεται μόνο το παιχνίδι και να βοηθήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης να βγει από μια δύσκολη κατάσταση. Έχει επιθυμία και βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση, αλλά ξέρει ότι δεν είναι εύκολο να κάνει συμβατά, αυτή την επιθυμία να συμμετάσχει και το να το πράξει μέσα σε μόλις δέκα λεπτά παιχνιδιού.

Ο Αντόνιο Κόντε, ο προπονητής που τον πήγε στην Γιουβέντους και με τον οποίο δεν πρόλαβε να συνυπάρξει, παραμένει σταθερός στην πρόθεσή του να τον δει στην Τσέλσι. Δεν τον ξεχνά και θα’ταν πρόθυμος να τον ενσωματώσει σ’αυτήν την αγορά. Ο Βενγκέρ και η Άρσεναλ του, καραδοκούν επίσης, αλλά σήμερα η επιλογή αλλαγής τοπίου αποκλείεται.

Αστέρι στην Juve

Ο Morata έφτασε ως ένα αστέρι μετά από δύο αξιόλογες σεζόν στην Γιουβέντους, αλλά αυτό το φως έχει εξασθενήσει καθώς έχει προχωρήσει η σεζόν. Το καλοκαίρι δεν ήταν απλό για τον φορ, που κατά τη διάρκεια του Euro και στις μετέπειτα διακοπές δεν σταματούσε να δέχεται κλήσεις και μηνύματα απ’τον προαναφερθέντα Conte, προπονητής επίμονος όσο λίγοι, όταν επιδιώκει να υπογράψει έναν παίκτη.

Η Ρεάλ Μαδρίτης το είχε ξεκάθαρο απ’την στιγμή που αποφάσισε να ενεργοποιήσει την ρήτρα επαναγοράς. Ο Ζιντάν χρειάζονταν ένα φορ, και καθώς δεν υπολόγιζε τον Mariano, δεν δίστασε ούτε στιγμή να επιλέξει τον Morata ως τον σωματοφύλακα του Benzema. Δεν έδωσε επιλογή στον πρώην της Γιουβέντους να μπορέσει να επιλέξει μεταξύ της επιστροφής ή όχι. Είχε υπογράψει ένα συμβόλαιο για την επιστροφή του και το λευκό club εξάσκησε το δικαίωμά του. Κι ο Morata στην ευχάριστη θέση να επιστρέψει στην ομάδα του.

Ο διεθνής Ισπανός αποχώρησε πριν από δύο χρόνια, επειδή μπροστά, είχε να ξεπεράσει έναν πολύ δύσκολο τοίχο. Η παρουσία των Ρονάλντο-Μπενζεμά-Bale του έκλεινε την πόρτα του βασικού, κι αυτή τη φορά, και μετά το master στην Γιουβέντους, έλπιζε να μπορεί να’χει περισσότερες πιθανότητες να ρίξει αυτήν την αντίσταση.

Η σκληρή πραγματικότητα

Η πραγματικότητα είναι άλλη κι ο Morata αισθάνεται και πάλι ότι η κατάστασή του είναι η ίδια ή πολύ παρόμοια με εκείνη πριν από τρία χρόνια. Έχει λεπτά, αλλά όχι τα επαρκή έτσι ώστε να αισθάνεται σημαντικός μέσα στην λευκή εντεκάδα. Ο Μπενζεμά είναι μπροστά, όπως αποδεικνύεται στα σημαντικά παιχνίδια.

Ο Morata γνωρίζει ότι σ’ορισμένα παιχνίδια ήταν πολύ κατώτερος των προσδοκιών, μακριά απ’την καλύτερη φόρμα του, αλλά τώρα έχει ανακτήσει το φυσικό και ψυχολογικό σημείο που χρειάζεται οποιοσδήποτε παίκτης. Αισθάνεται δυνατός κι επιθυμεί να προσφέρει πράγματα στη λευκή ομάδα, αλλά από δέκα σε δέκα λεπτά, του είναι περίπλοκο. Ξέρει ότι πρέπει να βελτιωθεί, αλλά η δέσμευση και η επιθυμία είναι άθικτες.

Αυτές τις στιγμές δεν εξετάζει τίποτα άλλο απ’το να βοηθήσει την ομάδα του σε ό, τι ζητάει ο τεχνικός. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, παρά το αποδεδειγμένο ενδιαφέρον του Conte να τον αποκτήσει και πάλι, αλλά για να μπορεί ν’απολαύσει το παιχνίδι του κι όχι όπως συνέβη στην Γιουβέντους.


Η αλήθεια είναι ότι ο Morata βρίσκεται σ’ένα σενάριο που δεν περίμενε. Ήξερε ότι δεν θα’ταν απλό, αλλά περίμενε να ξεκινά υπό τις ίδιες συνθήκες όπως όλοι, κάτι που οι αριθμοί δείχνουν ότι δεν είναι έτσι. Τώρα πρέπει ν’αντιστρέψει την κατάσταση και υποστηρίζει ότι είναι έτοιμος.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.