News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Morata ανοίγει και πάλι τη συζήτηση του 9

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Του David G. Medina

Το γκολ του απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ θέτει και πάλι στο «στόχαστρο» το καθεστώς βασικού του Μπενζεμά


Στο 66ο λεπτό του αγώνα κατά της Ρεάλ Σοσιεδάδ, ο Zidane αποφάσισε να κάνει την αλλαγή που έχει κάνει τόσες φορές αυτή τη σεζόν. Ο Μπενζεμά, ο οποίος είχε υπάρξει βασικός στα περισσότερα παιχνίδια της σεζόν, άφησε την θέση του στον Morata. Ή, μ’άλλα λόγια, χαιρετήθηκαν στο πλάι οι δύο παίκτες που προορίζονταν να παλέψουν για τη θέση του βασικού φορ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο canterano, ο οποίος είχε να σκοράρει 50 μέρες με τη Μαδρίτη, έβαλε ένα μεγάλο γκολ με κεφαλιά, του ακύρωσαν ένα άλλο κι απέδειξε και πάλι το καλό επίπεδο που τον οδήγησε, στις αρχές της σεζόν, να’ναι μια απειλή για το καθεστώς βασικού που κατέχει ο Karim από τότε που ήρθε στη Μαδρίτη το 2009. Και που μόνο ο Higuaín, για κάποια στιγμή της διαμονής του στην ομάδα, του αμφισβήτησε.

Ο Γάλλος, μάλιστα, βιώνει μία από αυτές τις δύσκολες στιγμές στις οποίες το Bernabeu τον ελέγχει για κάτι που αποτελεί μέρος του ίδιου του του παιχνιδιού, τη φαινομενική ραθυμία όταν παίζει ποδόσφαιρο. Ένα χαρακτηριστικό που, όταν είναι καλά, εξετάζεται μέσα απ’την ιδιοφυΐα της μεγάλης τεχνικής του ποιότητας, αλλά που όταν δεν του βγαίνουν τα πράγματα τον τοποθετεί στο στόχαστρο ενός γηπέδου, του Chamartin, που δεν συγχωρεί παίκτες που δεν τελειώνουν τα ματς με λίτρα ιδρώτα στην φανέλα.

Οι αριθμοί, τώρα, είναι πολύ ισορροπημένοι. Ο Μπενζεμά, με περισσότερα λεπτά και 20 αγώνες ως βασικός κι επτά ως αναπληρωματικός, έχει σκοράρει 12 γκολ. O Morata, συνήθης του πάγκου με 11 συμμετοχές ως βασικός και 16 ως αναπληρωματικός, έχει 10 γκολ. Ούτε ο Γάλλος ούτε ο Μαδριλένος δεν έχουν δώσει το απαραίτητο χτύπημα στο τραπέζι για να εξασφαλίσουν μια θέση τόσο πολύτιμη όπως αυτή του φορ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Και οι δυο θα παλέψουν όλη την σεζόν για να κερδίσουν την εύνοια ενός Ζιντάν ο οποίος λατρεύει τον πρώτο -τον υπερασπίζεται πάντα όταν μπορεί- και που ήταν καθοριστικός για να μείνει ο δεύτερος στην ομάδα παρά τις μεγάλες προσφορές ομάδων όπως η Τσέλσι.


Χωρίς Κύπελλο, το ημερολόγιο έχει δώσει μια ανάπαυλα στη Μαδρίτη. Όμως στον Φεβρουάριο, ο Zizou ξέρει ότι θα’χει περίπλοκες εξόδους στην Liga (επισκέψεις σε Celta, Βαλένθια και Βιγιαρεάλ) κι ότι τον περιμένει η Νάπολι για να αγωνιστεί για μια θέση στα προημιτελικά του Champions League. Θα’ναι οι στιγμές στις οποίες θα φανεί αν υπάρχει μάχη για το εννέα ή αν ο Benzema παραμένει ο αδιαμφισβήτητος βασικός.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.