News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Keylor δεν μπορεί να σταματήσει τον θόρυβο

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca


Ο Ναπολέων είπε ότι η νίκη έχει εκατό πατέρες και η ήττα είναι ορφανή. Κάποιοι προτίθενται ν’αποδώσουν στον Keylor Navas την πατρότητα του λευκού στραβοπατήματος στην Σεβίλλη.

Το σουτ του Γιόβετιτς που τέλειωσε το τεράστιο λευκό σερί των 40 αήττητων παιχνιδιών έπιασε εκτός θέσης τον Κοσταρικανό τερματοφύλακα, ο οποίος οπισθοχωρώντας έχασε την αναφορά του τέρματος. Ο Keylor απέτυχε εκεί, όπως πριν είχε επιτύχει σ’ένα τετ α τετ με τον Ben Yedder στο 0-0. Στην τελευταία κι αποφασιστική φάση δεν πέτυχαν ούτε και οι Carvajal και Μπενζεμά, ο πρώτος βγαίνοντας απ’την πλευρά, και λίγο προσεκτικός ο δεύτερος χάνοντας τη μπάλα, αλλά τα δάχτυλα των κατήγορων έχουν δείξει τον Keylor Navas. Τον περίμεναν. Λένε ότι υπάρχει συζήτηση στο τέρμα, αν και μάλλον πρόκειται για προετοιμασία του εδάφους.

Αυτό που υπάρχει γύρω απ’το τέρμα της Ρεάλ Μαδρίτης είναι κάτι τόσο απλό όσο τα διαφορετικά κριτήρια. Απ’τη μία πλευρά, αυτό του Ζιντάν, ο οποίος εμπιστεύεται τον Keylor γιατί τον θεωρεί έναν τερματοφύλακα εγγυήσεων. Απ’την άλλη, αυτό του Florentino Pérez, ο οποίος αν κι έχει τον «tico» για έναν καλό τερματοφύλακα, παραμένει πεπεισμένος ότι το τέρμα είναι μία απ’τις λίγες θέσεις του ρόστερ που υπόκειται ακόμα σε βελτίωση. Ο πρόεδρος έχει δεσμευτεί στο ότι η Μαδρίτη θα πρέπει να’χει τον τερματοφύλακα της εθνικής Ισπανίας κι ότι ο David De Gea «έχει γεννηθεί ...». Οι δύο θέσεις είναι εξίσου θεμιτές.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

Με το θέμα του τέρματος αρχίζουν να γίνονται κάποια βήματα που, με αποχρώσεις, θυμίζουν την άσχημη ιστορία που έχει ζήσει ήδη το λευκό club πριν από δύο χρόνια. Αρχίζει να τροφοδοτείται μια συζήτηση και καταλήγει να εμφανίζεται ο θόρυβος στο Μπερναμπέου. Κι όταν συμβαίνει αυτό, υπάρχει ένας σίγουρος χαμένος: η Ρεάλ Μαδρίτης. Πριν από δύο σεζόν, η συζήτηση τέλειωσε με τους δύο τερματοφύλακες, Ίκερ Κασίγιας και Ντιέγκο Λόπεθ, έξω απ’το λευκό club.

Η εκμετάλλευση κάθε λάθους του Navas για την υπογράμμιση των αμφιβολιών που υπάρχουν στα γραφεία σχετικά με την ανάγκη να υπογράψουν έναν άλλο, δεν βοηθά να βρει την αυτοπεποίθηση που πρέπει να’χει ένας τερματοφύλακας. Είναι αλήθεια ότι απ’τον τραυματισμό του, ο Keylor δεν έχει καταφέρει να φτάσει στο άριστο επίπεδο με το οποίο ξεκίνησε την περασμένη σεζόν. Όταν η Μαδρίτη αντικατέστησε τον Μπενίτεθ με τον Ζιντάν λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν, ο τερματοφύλακας ήταν ο λευκός παίκτης με την καλύτερη φόρμα. Τότε κανείς δεν αμφισβητούσε ότι ήταν μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο.

Ο Keylor Navas είναι ένας αγαπητός άνθρωπος στο ρόστερ, στο σύλλογο και στους οπαδούς. Το ασυνήθιστο επεισόδιο που έζησε στις 31 Αυγούστου του 2015, όταν το απόγευμα περίμενε στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης ένα ιδιωτικό αεροπλάνο να τον πάει στο Μάντσεστερ ως νόμισμα πληρωμής στη μεταγραφή του David De Gea, τον έκανε συμπαθή στον madridismo. Αλλά αν μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κανένας θόρυβος στο Μπερναμπέου με τον Keylor, είναι απλά επειδή δεν έχει δώσει λόγους γι 'αυτόν.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΗΤΟΣ

Αμέσως μετά το τέλος της περσινής σεζόν, στην οποία έπαιξε πολλούς αγώνες με ένεση για τους πόνους, δεν πήγε να παίξει στο Κόπα Αμέρικα και στις 9 Ιουνίου χειρουργήθηκε στον αχίλλειο τένοντα του αριστερού του ποδιού. Πέρασε το καλοκαίρι δουλεύοντας σκληρά στο Valdebebas για να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν, και μόλις που απόλαυσε πέντε μέρες διακοπών πριν την έναρξη της προετοιμασίας. Έτσι ήταν που μπόρεσε να επανεμφανιστεί στις 27 Σεπτεμβρίου. Ο τραυματισμός του ήταν σοβαρός και οι ειδικοί λένε ότι ένας τερματοφύλακας χρειάζεται συνήθως ένα χρόνο για να επανέλθει πλήρως στο προηγούμενο επίπεδό του.

Λόγω αυτού του επαγγελματισμού, λόγω των αποκρούσεών του και λόγω της μεγάλης του απλότητας, στα λευκά αποδυτήρια λατρεύουν τον Keylor. Κολλητός δύο βαρέων βαρών όπως ο Sergio Ramos κι ο Marcelo, υπήρξε ένα καθοριστικό στήριγμα για τον γείτονά του στην La Finca, James Rodríguez. Η σχέση του με τον προπονητή τερματοφυλάκων Luis Llopis είναι επίσης πολύ στενή απ’την κοινή θητεία τους στην Levante. Και η εμπιστοσύνη του Ζιντάν στο πρόσωπό του είναι πλήρης.

DE GEA, Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ

Ενώ ο Keylor περνά αυτή την επανεπικύρωση, στη Μαδρίτη διατηρούν την λαχτάρα να υπογράψουν τον David De Gea. Παρά το γεγονός ότι έχει υπάρξει εικασία τις τελευταίες μέρες μ’έναν άλλο μεγάλο τερματοφύλακα όπως τον Thibaut Courtois, η αλήθεια είναι ότι ο πρώτος της λίστας έχει υπάρξει πάντα αυτός της Μάντσεστερ. Γι’αυτό, αυτό το καλοκαίρι ο Florentino θα οπλίσει ξανά, αν και γνωρίζει καλά ότι ο «φίλος» του, Μουρίνιο, δεν θα το κάνει εύκολο. Αλλά αυτό που πριν μήνες ήταν μια αδύνατη επιχείρηση τώρα είναι μόνο "πολύ δύσκολη". Θα δούμε.


Ο Courtois περιμένει ανυπόμονα ως δεύτερη επιλογή, επιθυμώντας να επιστρέψει στη Μαδρίτη για να επανενωθεί με την οικογένειά του. Και μια επιλογή πιο απομακρυσμένη, αλλά με πολύ μέλλον είναι ο πολύ νέος (17 ετών) τερματοφύλακας της Milan, Gianluigi Donnarumma.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.