News Update :

powered by Agones.gr - livescore

"Ο Isak είναι καλύτερος απ’ότι ο Ibra στα 17 του"

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Του Juan Ignacio Garcia-Ochoa

Η Σουηδία δονείται με την επικείμενη υπογραφή του νέου αστέρα της για τη Μαδρίτη

"Είναι πολύ καλός με το κεφάλι κι έχει πολύ ηρεμία για να σκοράρει και να παίξει με τα πόδια" Markus Wulcan (Σουηδός δημοσιογράφος)

"Εάν τον φροντίσουν καλά μπορεί να’ναι ένα εννέα παγκόσμιας κλάσης" Markus Wulcan (Σουηδός δημοσιογράφος)


Το όνομα του Alexander Isak αντηχεί με ενθουσιασμό αυτές τις μέρες στην Ciudad Deportiva de Valdebebas και στα γραφεία του Santiago Bernabeu. Κλείνοντας την συμφωνία με την AIK Solna με ένα ποσό το οποίο θα είναι περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, αύριο μπορεί να σφραγιστεί οριστικά η υπογραφή αυτού που στην Σουηδία χαρακτηρίζουν ήδη ως τον νέο Ibra.

«Ο Isak είναι καλύτερος απ’ότι ο Ibrahimovic στα 17 του», δήλωσε ενθουσιασμένος ο Markus Wulcan, δημοσιογράφος της σουηδικής Expressen: «Είναι ένα 9άρι με πολύ κλάση, πολύ ολοκληρωμένος. Είναι πολύ καλός με το κεφάλι, λογικό με το ύψος του (1.90), και είναι πολύ ήρεμος όταν πρόκειται να καθορίσει με τα πόδια. Παίζει με την ηρεμία ενός αγοριού 25 ετών».

Στα 17 του, ο Isak έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ πρωιμότητας στην Σουηδία. Είναι πλέον ο νεότερος παίκτης που κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της χώρας του κι ο νεότερος σκόρερ με τη εθνική Σουηδίας, ορόσημο που πέτυχε την περασμένη Πέμπτη σ’ένα φιλικό εναντίον της Σλοβακίας. «Ολόκληρη η χώρα είναι πολύ ενθουσιασμένη μ’αυτόν, δεν είχαμε ένα ταλέντο σαν αυτό από τότε που εμφανίστηκε ο Ibra», λέει ο Markus.

Η Μαδρίτη του έριξε το βλέμμα στις αρχές του περασμένου έτους, όταν έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με την ΑΙΚ Solna το Φεβρουάριο. Η τεχνική γραμματεία της Real Madrid είδε σ'αυτόν αμέσως έναν αστέρα και έβαλε μπροστά τη μηχανή για τον αποκτήσει, επιχείρηση που δεν έχει υπάρξει καθόλου απλή. Διότι όταν το λευκό σύνολο ρώτησε γι'αυτόν, κατάλαβε ότι υπήρχε μια μακρά λίστα ομάδων που ήθελαν τον φορ. Μάλιστα, το αγόρι συγκέντρωσε 90 scouts στην αναμέτρηση της ΑΙΚ εναντίον της Γκέτεμποργκ στις 22 του Οκτώβρη.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, φυσικά η Ρεάλ Μαδρίτης, όλες οι μεγάλες, εκτός απ’την City, η οποία είχε ήδη υπογράψει τον Gabriel Jesús, συγκεντρώθηκαν σ’αυτήν την αναμέτρηση και ρώτησαν το σουηδικό σύνολο για το αγόρι, τον οποίο αξιολόγησαν στα 15.000.000 €. Αυτή ήταν η τιμή που έδωσαν πρώτα στην Ρεάλ Μαδρίτης όταν ρώτησε για τον παίκτη και ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι.

Αλλά, όταν ο Isak έμαθε ότι ενδιαφέρονταν η Ρεάλ Μαδρίτης, η δημοπρασία τέλειωσε. Ο παίκτης μίλησε με την ομάδα του κι έδωσε την εντολή να διαπραγματευτεί αποκλειστικά με το λευκό σύνολο, το οποίο μέσα σε μόλις λίγους μήνες έχει βάλει σε καλό δρόμο την επιχείρηση.

Το να πείσει τον παίκτη ήταν απλό. Με ένα μελλοντικό πρότζεκτ πάνω στο τραπέζι, -το πιο πιθανό να κάνει την προετοιμασία με την πρώτη ομάδα και στη συνέχεια να παίξει με την Castilla-, ο Isak και η οικογένειά του δεν άργησαν πολύ ν’αποφασίσουν. Μια επίσκεψη στη Μαδρίτη για να παρακολουθήσουν το Ρεάλ Μαδρίτης-Σπόρτινγκ Χιχόν (26 Νοεμβρίου) απ’τα επίσημα του Μπερναμπέου κι ένα tour στο Valdebebas κατέληξαν να γείρουν την ζυγαριά προς την πλευρά των λευκών.


"Πιστεύω ότι είναι ένας παίκτης με επίπεδο για να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης, αν κι ακόμα πρέπει να αναπτυχθεί πολύ. Αλλά αν τον φροντίσουν καλά, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να’ναι ένα εννέα παγκόσμιας κλάσης", επιμένει ο Markus Wulcan, πεπεισμένος ότι η υπογραφή του συμπατριώτη του, θα μπορούσε να ανακοινωθεί επίσημα αυτή την εβδομάδα. "Θα’ναι μια γιορτή στη Σουηδία".

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.