News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino, τα επίσημα του Bernabéu και η ήττα της Μαδρίτης στη Deloitte

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Του Javier Gómez Matallanas

Ο λευκός πρόεδρος βρήκε την περασμένη εβδομάδα 24 ώρες πολύ ενάντιες στα συμφέροντά του. Μάζεψε σε λίγες μέρες τις ήττες εναντίον των Σεβίλλη και Θέλτα και την πτώση στην κατάταξη των πλουσιότερων

Την περασμένη εβδομάδα, ο Florentino Pérez έζησε 24 άσχημες ώρες. Μετά από ένα χρόνο προς ανάδειξη, με το ρεκόρ των 40 αήττητων παιχνιδιών, με το οποίο ξεπέρασε τη Μπάρτσα, η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε απ’την Σεβίλλη στην Liga κι ενάντια στην Θέλτα στο Κύπελλο. Και την επομένη της δεύτερης συνεχόμενης ήττας, είδε το φως η κατάταξη της Deloitte των συλλόγων με τα περισσότερα έσοδα, αυτή που στη συνέχεια ερμηνεύουμε στους τίτλους ως τις πλουσιότερες ομάδες του κόσμου, και η Μαδρίτη, μετά από 11 συνεχόμενα χρόνια στην πρώτη θέση, εμφανίστηκε ως τρίτη πίσω απ’τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Barca.

Είναι περίεργο το γεγονός ότι έχοντας κερδίσει το ενδέκατο Ευρωπαϊκό Κύπελλό της, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Mundial Συλλόγων, η Μαδρίτη δεν έχει διατηρήσει την ηγεσία των συλλόγων με τα περισσότερα έσοδα. Και τραβά την προσοχή ότι την ξεπερνά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οικονομικά ισχυρή και δυνατή ομάδα, αλλά η οποία δεν έχει προκριθεί καν στο φετινό Champions League. Κι επίσης είναι άξιο μελέτης ότι η αιώνια αντίπαλός της, η Barça, την περνά επίσης στην κατάταξη, όταν το τρεμπλ της ήταν εγχώριο (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ Ισπανίας) κι όχι διεθνές όπως της Μαδρίτης.

Μετά από 11 συνεχόμενα χρόνια ως πρώτη (συμπεριλαμβανομένων των τριών σεζόν που πρόεδρος ήταν ο Ραμόν Καλντερόν, στις οποίες ο Διευθύνων Σύμβουλος παρέμενε ο ίδιος, ο José Ángel Sánchez), αυτή η τρίτη θέση στη λίστα της Deloitte έχει κάτσει θανατηφόρα στον Florentino, σχεδόν τόσο όσο οι δύο απρόσμενες συνεχόμενες ήττες της πρώτης ομάδας με επικεφαλής τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Αν κερδίζοντας το Champions League μένει τρίτη στα έσοδα, τι περιθώριο αύξησης των εσόδων της, έχει η Μαδρίτη; Γιατί επιπλέον, η επένδυση σε μεταγραφές φέτος ήταν πεσμένη, τουλάχιστον σε σύγκριση με τα galácticos επίπεδα άλλων καλοκαιριών (επανέφερε μόνο τους Morata, Asensio και Coentrao). Το επίπεδο των εσόδων επιδιώκεται μέσω της Castilla, κάνοντας μεταγραφές επιτελικών μέσων με το κιλό με την ελπίδα να τους μεταπωλήσει παίρνοντας μια παχυλή υπεραξία (κάτι που δεν έχει καταφέρει ακόμη με τον Odegaard).

Η αδιαμφισβήτητη αξία των 40 αήττητων παιχνιδιών μετατρέπει την Ρεάλ Μαδρίτης του Ζιντάν σε σημείο αναφοράς στην ιστορία της, γιατί θα πάρει καιρό για να ξεπεραστεί αυτό το μεγάλο σερί. Το πρόβλημα είναι ότι τα συμπτώματα είναι παρόμοια με την πτώση που είχε η Μαδρίτη του Αντσελότι ακριβώς μετά απ’τις 22 συνεχόμενες νίκες κι επίσης έχοντας κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Η Μαδρίτη έχει πάρα πολλούς τραυματισμούς και φαίνεται δύσκολο να κάνει το τρεμπλ, εκτός από μια μεγάλη ανατροπή αυτή την εβδομάδα στο Vigo στο Κύπελλο.

Ο «αθλητικός διευθυντής» βάζει μπρος

Αυτό το καλοκαίρι, θα επιστρέψουν οι σημαντικές μεταγραφές. Υποτίθεται ότι ο αθλητικός διευθυντής θα αποσύρει πλέον τη λευκή επιταγή που έχει δώσει τις τελευταίες οκτώ σεζόν και θα διώξει τον Καρίμ Μπενζεμά, έναν επιθετικό με τόση ποιότητα όση και νωθρότητα κι έλλειψη απαίτησης λόγω της εύνοιας του προέδρου όλα αυτά τα χρόνια, και το τελευταίο, του προπονητή. Επιπλέον με την υπογραφή ενός «9» πρώτης γραμμής στον κόσμο (υποτίθεται ότι ο Morata θα πετύχει στις μεγάλες ομάδες που τον θέλουν πραγματικά) θα πρέπει να ενισχύσει τα μπακ (αυτό των Coentrao και Ντανίλο είναι γκάφες του αθλητικού διευθυντή, για το τι κόστισαν, για το τι αμείβονται και για τις πενιχρές επιδόσεις τους), το κέντρο της άμυνας αν φύγει ο Pepe και, πάνω απ 'όλα, το τέρμα, επειδή η απόφαση να υπογράψει τον De Gea είχε ληφθεί και παρέμενε μετά την πρώτη σεζόν του Keylor, και τώρα η υπογραφή ενός τερματοφύλακα παραμένει προτεραιότητα. Ο De Gea είναι πλέον πολύ δύσκολο (όχι αδύνατο) κι ο Courtois έχει εκ νέου πιθανότητες.

Ο Florentino Pérez, εκτός από πρόεδρος, είναι κι ο αθλητικός διευθυντής της Μαδρίτης. Σίγουρα σχεδιάζει ήδη την επόμενη σεζόν στη λεπτομέρεια. Αυτό της Deloitte δεν το περίμενε και θα πιέσει τα οικονομικά έτσι ώστε η Μαδρίτη να γίνει και πάλι αυτή με τα περισσότερα έσοδα. Κινείται σίγουρα με την ικανότητα που χαρακτηρίζει τον επικεφαλής της ACS, όπως έχει αποδειχθεί στις υποθέσεις Castor και με τις παρελκόμενες. Τα επίσημα του Μπερναμπέου είναι ζωτικής σημασίας. Τα επίσημα του Bernabeu είναι απαραίτητα για να ξεσπάνε θυμούς στους δημοσιογράφους αν βγαίνουν απ’το μονοπάτι. Και τα επίσημα του Μπερναμπέου είναι ζωτικής σημασίας για να γίνονται μπίζνες, όπως παραδέχεται μέχρι κι ο Luis Bárcenas στη δήλωσή του ενώπιον του δικαστή την περασμένη εβδομάδα (ακούγεται στο βίντεο, μεταξύ άλλων, να δηλώνει ο Bárcenas ότι απ’τα επίσημα του Μπερναμπέου περνάνε υπουργοί όλων των κομμάτων, κι ότι σκέφτεται ότι ο Πέρεθ κι ο Βιγιάρ Μιρ χρησιμοποιούν εκείνες τις στιγμές ενδιάμεσους για υποθέσεις δημοσίων έργων).

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.