News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano δεν γλιτώνει απ’τις αποδοκιμασίες, αλλά τραβά τη Μαδρίτη ενάντια σε μια πορσελάνινη Sociedad

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Του Enrique Marín

Ο Πορτογάλος αντιμετώπισε την κερκίδα

Αν και το παιχνίδι του υποβλήθηκε και πάλι σε συνοπτική δίκη στο Μπερναμπέου, η Ρεάλ Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκε τα στραβοπατήματα των αντιπάλων της για ν’αυξήσει το πλεονέκτημά της στην κορυφή της Laliga


Η ήττα της Σεβίλλης στο Cornellà και η ισοπαλία της Barca στο Villamarin επέτρεψαν στην Ρεάλ Μαδρίτης ν’αντιμετωπίσει την επίσκεψη της Real Sociedad με την ηρεμία του να ξέρει, πως ότι κι αν συμβεί στο Bernabeu, το προβάδισμα ήταν εγγυημένο. Ναι, σκόνταψε επίσης και η Ατλέτικο στο Mendizorroza, αλλά οι rojiblancos είναι πολύ μακριά έτσι ώστε να θεωρηθούν σήμερα υποψήφιοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για μια φορά που ο Cholo ξέχασε το παιχνίδι με το παιχνίδι και μίλησε για την υποχρέωση να φιλοδοξούν στο...

Η νίκη εναντίον ενός αντιπάλου περισσότερου εντυπωσιασμού παρά αποτελέσματος επιτρέπει στην ομάδα του Ζιντάν ν’αυξήσει το πλεονέκτημά της στους τέσσερις βαθμούς και μ’ένα παιχνίδι λιγότερο, στο οποίο έχει να παίξει στο Mestalla. Όπως έκανε και η Μπάρτσα στο Κύπελλο, η Μαδρίτη επέτρεψε, συνειδητά ή ασυνείδητα, στην Σοσιεδάδ να διασκεδάσει με τη μπάλα, αλλά της έκανε ζημιά, όταν την έχασε. Όπως συμβαίνει σε ορισμένους μποξέρ, η ομάδα του Eusebio έχει γυάλινο σαγόνι, προσποιήθηκε, αλλά δεν το έκανε, κι αυτό ενάντια σε μια ομάδα με πυγμή όπως αυτή της Μαδρίτης καταλήγει να σε ρίξει στο καναβάτσο.

Η αλήθεια είναι ότι, όσον αφορά το παιχνίδι, οι λευκοί πρόσφεραν και πάλι ένα φτωχό ματς, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν η Σοσιεδάδ στάθηκε όρθια και το Μπερναμπέου ανησύχησε. Μειωμένη απ’τις πολυάριθμες απουσίες, ιδιαίτερα αυτές των Marcelo και Modric, το ποδόσφαιρο της Μαδρίτης απείχε πολύ απ’αυτό που υποτίθεται για τον ηγέτη της Laliga. Ο Ζιντάν ανέκτησε τον Varane και ήταν σε θέση να ξαναχτίσει την άμυνά του, με τον Casemiro και πάλι στη μεσαία γραμμή μετά το πείραμα του Balaídos. Κράτησε τον αμφισβητούμενο Danilo και πέρασε στο αριστερό μπακ τον Nacho. Ο Kovacic ξαναβρέθηκε στη μεσαία γραμμή κι ο Lucas Vázquez ανέκτησε τη θέση βασικού. Μπροστά, οι ανέκαθεν: Μπενζεμά και Κριστιάνο.

Χωρίς τον Γιούρι, τιμωρημένο και χωρίς αθώωση όσο κι αν προσπάθησε στην Επιτροπή Εφέσεων και στο TAD ν’αφαιρέσει την κίτρινη που είδε ενάντια στην Θέλτα, ο Eusebio έδωσε την εναλλακτική στην αριστερή πλευρά στον vascofrancés, αν κι από Πορτογάλο πατέρα, Kevin Rodríguez. Ο νεοφερμένος ήταν το αδύναμο σημείο της Σοσιεδάδ κι ο Lucas Vázquez δεν σταμάτησε να προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί. Ο Zaldua στην θέση του Aritz, ο Canales στου Xabi Prieto, κι ο Juanmi στου Vela, ήταν οι άλλες αλλαγές σχετικά με την εντεκάδα που έπαιξε την Πέμπτη στο Καμπ Νόου.

Ο Illarra είδε την πέμπτη κίτρινη στη Μάλαγα, το οποίο τον εμπόδισε απ’το να παίξει εναντίον της Celta, αν και του διαβεβαίωσε το να’ναι εκεί απ’όπου δεν ήθελε να λείψει: στο Μπερναμπέου, το γήπεδο στο οποίο δεν μπόρεσε να πετύχει. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει τώρα στον Danilo, τον πιο ακριβό αμυντικό στην ιστορία της Μαδρίτης, που τον τελευταίο καιρό του αρέσει να σκοράρει αυτογκόλ και, εξίσου με τον Μπενζεμά, αποδοκιμάστηκε όταν ανακοινώθηκαν οι ενδεκάδες απ’τα ηχεία.


Ένα τμήμα των κερκίδων θύμωσε επίσης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όσο κι αν η πίστωση του Πορτογάλου φαίνεται ανεξάντλητη μετά απ’όλα όσα έχει προσφέρει στη Μαδρίτη υπό τη μορφή γκολ. Εξ ου και η καχυποψία του κι ένα «πουτάνας γιοι» που διαβάστηκε στα χείλη του, όταν ένιωσε κάποια σφυρίγματα προς το πρόσωπό του. Με τους Danilo, Μπενζεμά ή Morata φαίνεται να’χει ανοίξει η απαγόρευση των κριτικών μέσα απ’τον ίδιο τον σύλλογο, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε αν ακούσετε κάποιον τηλε-ιεροκήρυκα που μιλά εξ ονόματος του Florentino Pérez, αλλά το ν’αμφισβητούν δημοσίως τον Cristiano είναι μεγάλα λόγια.

Επιπλέον, κι όπως συνηθίζεται σ'αυτόν, ο CR7 εκδικήθηκε την χαμηλή του απόδοση και τις επακόλουθες -δίκαιες ή όχι- αποδοκιμασίες, δίνοντας στον Kovacic μια ασίστ που τον έβγαλε μόνο του με τον Rulli για να πετύχει το 1-0. Τούτου λεχθέντος, η Σοσιεδάδ είχε ζυγίσει, αλλά χωρίς να αποφασίζει να χτυπήσει, και στη Μαδρίτη ήταν αρκετή η πρώτη αμυντική αστοχία της για να πυροβολήσει για πρώτη φορά στο τέρμα και να μπει μπροστά στο σκορ, ένα βάρος για την ομάδα του Eusebio κάθε φορά που της συμβαίνει αυτό. Ενώ είναι αλήθεια ότι ένα άκαιρο γλίστρημα του Danilo -όπως σχεδόν τα πάντα που κάνει ο Βραζιλιάνος- επέτρεψε στην Σοσιεδάδ ν’αγγίξει την ισοφάριση, ακριβώς πριν το ημίχρονο σε μια προώθηση με άστοχο τελικό σουτ απ’τον Juanmi. Ίσως εκεί θα μπορούσε ν’αλλάξει το παιχνίδι, αλλά δεν έγινε και στο δεύτερο μισό η Μαδρίτη αναζωπυρώθηκε σταδιακά.

Kovacic και Κριστιάνο άλλαξαν ρόλους για να κάνουν το 2-0 πέντε λεπτά μετά την επιστροφή απ’τα αποδυτήρια. Ο Κροάτης έκανε μια μακρινή μπαλιά που έπιασε ψηλά την άμυνα της Σοσιεδάδ κι ο Πορτογάλος νίκησε τον Rulli στην απελπισμένη έξοδό του με ευκολία. Το δωδέκατο γκολ που βάζει ο Κριστιάνο στην donostiarra ομάδα στο Μπερναμπέου στα έξι παιχνίδια που έχει αγωνιστεί εναντίον της, αν και περιέργως το Anoeta εξακολουθεί να του αντιστέκεται.


Μπροστά στα όσα έβλεπε, ο Eusebio αναγκάστηκε ν’ανακατέψει τον πάγκο του κι έβαλε τους Vela και Xabi Prieto για τους William José και Oyarzabal. Αυτό που θα’πρεπε να’ταν ένα βήμα προς τα μπρος φάνηκε ένα βήμα προς τα πίσω, αφού στην αλλαγή των κομματιών έχανε έναν επιθετικό. Υπό αυτή την έννοια ο Ζιντάν ήταν πιο λογικός, αφού αντικατέστησε τον Μπενζεμά, ο οποίος έφυγε μεταξύ δειλών χειροκροτημάτων, με τον Morata, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα λεπτά που είχε, η αλήθεια είναι τα φτωχότερα της Σοσιεδάδ, για να κάνει το 3-0 με μια μεγάλη κεφαλιά στην σέντρα του Lucas Vázquez και μετά την τυπική αντεπίθεση της Μαδρίτης η οποία έπιασε και πάλι πλήρως εκτοπισμένο τον αντίπαλό της.


Πριν, κι αμέσως μετά το όχι του Rulli για το 3-0 διορθώνοντας το λάθος του σε μια ακόμα απερίσκεπτη πάσα με το πόδι, ο Iñigo Martinez, στον οποίο ο διαιτητής είχε σφυρίξει ένα φάουλ που δεν ήταν, εξ ου και δεν τόλμησε να του δείξει την δεύτερη κίτρινη, επέμεινε στο να πάρει δρόμο και κατέληξε να δει την κόκκινη για μια σκληρή και παράλογη κλωτσιά στον Casemiro. Εκεί τέλειωσε το παιχνίδι για την Σοσιεδάδ, η οποία συνέχισε να χαζεύει με τη μπάλα, αλλά χωρίς ν’ανησυχεί τον Keylor Navas. Σε αντίθεση, η Ρεάλ Μαδρίτης μπορούσε ακόμα ν’αυξήσει την συγκομιδή της, αν κι αυτό ίσως να’ταν υπερβολικό. Έχοντας αποκλειστεί στο Κύπελλο κι έχοντας δει να μειώνεται το προβάδισμά τους στην Laliga, οι λευκοί το αύξησαν και πάλι. Φυσικά, έχοντας υποβληθεί στην συνοπτική δίκη ενός Bernabeu που, επιπλέον με τη νίκη, θέλει να δει μια Μαδρίτη που κουμαντάρει στα παιχνίδια.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.