News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μια Liga αναπληρωματικών

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Του José Luis Calderón

Kovacic, Lucas, και Nacho έχουν ένα ποσό λεπτών έξω απ’το συνηθισμένο


Η La Liga των αναπληρωματικών. Η αναμέτρηση απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ ενίσχυσε τη σημασία που έχουν οι παίκτες οι οποίοι, θεωρητικά, θα’χουν λιγότερα λεπτά σε όλο το πρωτάθλημα. Nacho, Danilo, Kovacic και Lucas γλίστρησαν στην τελευταία εντεκάδα. Είναι ο μέσος όρος των αναγκαστικών αλλαγών που έχει να κάνει ο Ζιντάν αγωνιστική με την αγωνιστική, λόγω των απουσιών. Αυτό έχει μετατρέψει τους αναπληρωματικούς της Μαδρίτης σε λιγότερο αναπληρωματικούς, τους έχει δώσει ένα μερίδιο πρωταγωνισμού έξω απ’το συνηθισμένο.

Η αδυναμία του Zizou να’χει την καλά του ενδεκάδα οδηγεί στο ότι, μετά από 19 αγωνιστικές στη Liga, η ποσότητα των λεπτών των μη συνηθισμένων είναι πολύ υψηλότερη απ’την κανονική. Μάλιστα, δύο αναπληρωματικοί είναι βασικοί σε αριθμούς σ’αυτό το σημείο στο εγχώριο πρωτάθλημα. Ο Nacho (1011') κι ο Kovacic (1028'), είναι μεταξύ των 11 παικτών που έχουν παίξει τα περισσότερα λεπτά. Έξω απ’αυτήν την κατάταξη μένουν δύο βασικότατοι όπως οι Modric και Casemiro, επιβαρυμένοι από τραυματισμούς. Σύντομα, θα πέσει επίσης ο Gareth Bale, επειδή ο αντικαταστάτης του, ο Lucas Vázquez απέχει μόνο 226' απ’τα 942' που έχει ο Ουαλός σ’αυτό το πρωτάθλημα.

Έξω απ’το φυσιολογικό

Η κατανομή των λεπτών στο πρωτάθλημα στην Ρεάλ Μαδρίτης είναι καταπληκτική. Ο Nacho έχει παίξει 357' περισσότερα απ’τον Πέπε και μόνο 51' λιγότερα απ’τον Sergio Ramos. Ο αναπληρωματικός του Modric (Kovacic) έχει παίξει 160' περισσότερα απ’τον Λούκα. Ο Lucas Vázquez θα προσπεράσει τον Μπέιλ σε μια-δυο εβδομάδες κι ο Morata έχει παίξει μόνο 310' λιγότερα απ’τον Μπενζεμά. Μέχρι κι ο Kiko Casilla, ο οποίος πέρυσι έπαιξε 180' στην Liga , έχει παίξει ήδη 540' μόλις στα στο μισά του πρωταθλήματος.

Οι συνθήκες ανάγκασαν τους αναπληρωματικούς να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να’χουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από ό, τι αναμένονταν σε μια διοργάνωση όπως η la Liga, το έδαφος των βασικότατων και περισσότερο σ’ένα έτος κατά το οποίο ο εγχώριος τίτλος είναι προτεραιότητα. Η επιρροή τους δεν αναφέρεται μόνο στα λεπτά, οι αναπληρωματικοί έχουν σκοράρει επίσης το 30% των γκολ -15 απ’τα 51 που έχει η Μαδρίτη στη Liga- κι έχουν δώσει 17 ασίστ.

Ούτε ο Κριστιάνο

Την περασμένη σεζόν σε αυτό το σημείο, ο Cristiano είχε ολοκληρώσει όλα τα λεπτά μετά τον πρώτο γύρο. Φέτος, ο Πορτογάλος έχει παίξει 1301' απ’τα 1710'. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο Kroos, ο οποίος οδηγεί την κατάταξη των λεπτών στο ρόστερ στον εγχώριο ανταγωνισμό, έχει παίξει μόνο το 78% των λεπτών.


Η La Liga των Keylor, Carvajal, Ράμος, Varane, Μαρσέλο, Casemiro, Kroos, Modric, Κριστιάνο, Μπέιλ και Μπενζεμά -αυτής που θεωρείται η καλή εντεκάδα του Zidane-, είναι επίσης και πολύ των Kovacic, Nacho, Lucas, Isco , Casilla, Morata, Asensio, James και Danilo. Επίσης του Pepe, ο οποίος είναι ο λιγότερο αναπληρωματικός των αναπληρωματικών.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.