News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Με τον San Antonio της Πάντοβα στην επικαλαμίδα

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Ο Κροάτης παίζει με μια εικόνα του αγίου


Η πίστη μετακινεί βουνά. Τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο Mateo Kovacic. Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από ένα πρώτο έτος με αμφιβολίες, αφήνει ένα σημάδι καλού παίκτη, του οποίου η συμβολή υπήρξε καθοριστική σε σημαντικές στιγμές της σεζόν. Ο Κροάτης δεν έπεσε μετά από μια δύσκολη πρώτη χρονιά προσαρμογής. Και είναι ότι αν χαρακτηρίζει κάτι τον πρώην της Inter είναι η επιμονή και η πίστη του στις ικανότητές του και σε εκείνες της ομάδας του.

Ο Kovacic έχει παρούσα τη θρησκεία σε κάθε πράξη της ζωής του. Λέει ότι η πίστη είναι που τον βοήθησε ν’αφήσει πίσω ένα επώδυνο κάταγμα κνήμης και περόνης το 2009, η ίδια που τον καθοδηγεί στην καθημερινή εργασία του ως ποδοσφαιριστής. Μάλιστα στις επικαλαμίδες, στη μια φαίνεται μια εικόνα του San Antonio της Πάντοβα και στην άλλη ένα θρησκευτικό μήνυμα. Οι επισκέψεις στο μοναστήρι του Medjugorje στη Βοσνία και πολύ κοντά στα σύνορα με την Κροατία, είναι συχνές.

Όταν του το επιτρέπουν τα καθήκοντά του ως παίκτης του κορυφαίου επιπέδου, ο Kovacic είναι ο πρώτος που πάει στην εκκλησία τις Κυριακές. Ακόμη και για κάποιο διάστημα συνδύασε την συνύπαρξή του στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και το να παίζει στην πρώτη κατηγορία με το να’ναι παπαδάκι, μια έκφανση που του επέτρεψε να γνωρίσει την σύζυγό του. Και είναι ότι αυτή την πίστη την θεωρεί βάση του ποδοσφαίρου του, του οποίου το ταλέντο είναι στην υπηρεσία της δύναμης και της δέσμευσης στην καθημερινή του εργασία.

Ο madridista παραδέχεται ότι προσεύχεται πριν απ’τα παιχνίδια, για να τον βοηθήσει να κάνει καλά τη δουλειά του ως παίκτης και για να μπορεί να ξεπερνά τις δύσκολες και περίπλοκες στιγμές που μπορεί να’χει, που σύμφωνα με τον παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, τις ξεπερνά μέσω της πίστης.

Kovacic είναι ένα από τα πιο σεβαστά μέσα στην ομάδα και τη δική τους παίκτες του συλλόγου. Ο καθένας θέλει να τον έχει δίπλα της. Από την αρχή ανέλαβε το ρόλο του μέσα στην ομάδα και ποτέ τεθεί ένα κακό πρόσωπο. Η ιδέα του της ζωής, δεν θα το επιτρέψει.

Luka Modric είναι ο δάσκαλός του, αλλά και το είδωλο όταν ξεκίνησα σε αυτό το ποδόσφαιρο. Καμία αντίρρηση να παραδεχτεί δημοσίως και στην πραγματικότητα, υπήρξε κύρια υποστήριξή του από τότε που στην Ρεάλ Μαδρίτης μετά από την πίστη, φυσικά.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.